תכנית

gides

New member
תכנית

שלום רב, מצורפת תכנית 140 מ"ר כרגע קומה אחת עם אופציה לקומה נוספת בעתיד. אודה לקבלת הערות ותגובות לתכנית. מספר הערות לגבי הבית: כיוונים - דלת הכניסה פונה לכיוון צפון, המטבח לכיוון מערב וכו'... באופן כללי, בצד מזרח עובר כביש הגישה, מצד צפון יש שכנים, מצד דרום שטח פתוח, ומצד מערב הנוף המשמעותי ביותר שנצפה מהבית (זו גם הסיבה לריבוי החלונות בכיוון זה) וללא שכנים. מכיוון שבכיוונים דרום ומערב אין שכנים או כביש, החלטנו שהפינה הזו תהיה הפינה ה"דומיננטית" בגינה ולכן גם הבית בנוי בצורה כזו ששם שטח הגינה הוא הגדול יותר. יש לנו ספק לגבי גודל חדר השינה ובעיקר המקלחת והשירותים הצמודים האם לא קטנים מדי? (על "חדר הארונות" כנראה שנוותר). ידוע לנו שחלון שירותי האורחים פונה לשביל הגישה אך זו פשרה שנאלצנו לעשות (אנחנו לא רוצים לוותר עליהם). תודה מראש,

רשר

Well-known member
מנהל
תוכנית יפה

יותר מדי דלתות הזזה במטבח הדלת שדרכה מוציאים מגש מזון שאינו מאפשר פתיחת דלת הזזה ומחייב הנחת המגש או עזרה מאדם נוסף, במקלחת הורים תורגש בעית אטימה לריח בגלל הדלת שיכולה להיות רגילה שנפתחת על המקלחת ללא כל הפרעה במיוחד עם רוחב 120, השיא כמובן בארון עם העמוד המרכזי שממש מיותר גם אם תשארנה שתי דלתות ההזזה, או בכלל להקטין אותו לארון בלבד ולחלק את השטח לחצי בחדר וחצי בפינת המשפחה, סה"כ החדר סביר ובשרותים בגודל נוח, נראה שלא מובא בחשבון לוח החשמל, תקשורת,,,למרות שלכאורה יש מקום מאחורי דלת הכניסה הרי המדרגות לאגף המגורים לא מביאות בחשבון את עומק הארון הנדרש, אם כבר הזכרתי את המדרגות למה בכלל צריך אותן? ואם כבר צריך למה אין הפחתה לחדר שרות למקרה של גלישת מים ממכ' כביסה? אולי בכלל ללכת על פרקט בכל האגף, המטבח מתוכנן כלאחר יד ללא מחשבה אמיתית על תפקוד נוח (משולש,,,) ואם כבר יש נוף למה חלון כל-כך צר 50 ס"מ? זה המקום ל BAY אדיר ממדים לגובה 2 מטר לפחות (יקר אך שווה כל אגורה), אולי בכלל להחליף בין המטבח לפינת האוכל שתקושר כך לנוף ולפרגולה? חלון מערבי בחדר השנה הנו דלת או חלון (260 זה דלת אך מצויר חלון) אם זו דלת אז הזזה 120 זה קטן ולא נעים ועדיף כנפיים, שרותי האורחים צריכים להיות במפלס האירוח ולא במפלס המגורים גם אם זה מקטין את פינת המשפחה (או שלא אם אין חדר ארונות), למרות השאלות, הערות והארות זו תוכנית יפה מאוד

נחלולית

New member
אז ככה...

לדעתי - בגדול תכנית נחמדה, בית לא משעמם במיוחד לאור העובדה שאין המון מטרא'ז. שתי הערות: 1. לא אוהבת פינת משפחה בכלל (בעיני, זוהי גרסה צפופה ומיותרת לסלון. יש כפילות שגוזלת מקום. בבית של 200 מטר - זה לא משנה כי יש מקום להכל, אבל ב140, כל מטר חשוב. אני הייתי מוותרת על פינה זו ומסבה אותה לפינת עבודה/ מזווה וכאן אנו מגיעים להערה2... 2. בחדר השרות 2 הדלתות נפתחות פנימה. אם החיצונית תפתח החוצה והפנימית תוסט למרכז הקיר ו/או תפתח החוצה, יהיה מקום למדפים - ולאחסון. בכל מקרה בהצלחה והתכנית כבר עכשיו נחמה מאוד.

פיטנגו4

New member
אופס, נלחץ לי

התכוונתי שכדאי שתסרקי שוב, ושלחי תוכנית של כל המגרש.

gides

New member
אחרי מאמצים מרובים

ראשית תודה,על התגובות. מצורפת תכנית של כל המגרש. לגבי ההערות הקודמות: 1. מה זה BAY ? 2. פינת המשפחה תשמש ככל הנראה כפינת עבודה, שם יוצב המחשב (אין כוונה שיהיה מחשב בכל חדר) 3. ולמען האמת לא הבנתי מהתגובה הראשונה האם השירותים/מקלחת הצמודים לחדר השינה קטנים מדי או לא. ושוב תודה,

רשר

Well-known member
מנהל
בגוגל תמונות "חלון BAY" או באתר "ארטפרו"

כאמור זה עניין של השקפה - אצלי הרוחב 100 והאורך 320 עם אותן פונקציות ודלת כנף, ברור שהכיור קטן ולא הכי-הכי אך אלו אלוצי המגרש, להגדיל את התמונה להתרשמות איך צריך להראות חלון מטבח שפונה לנוף

פיטנגו4

New member
יופי שהצלחת

אני מתיחסת בעיקר לחוץ: 1. האדנית המזערית בכניסה יכולה בהחלט להתרחב לכל אורך החומה. 2. רחבת החוץ הגדולה לא תוכננה עם מחשבה על הגינה. אני הייתי משנה לגמרי את הצורה שלה. 3. לא ברור לי איך אבני מדרך יכולות לגשר על הפרשי מפלסים של 90 ס"מ, בטל לא ב 2%. בכלל אין התיחסות לגבהי קרקע. 4. אין מקום למחסן כלים, אופנים וכו'. הכביסה תתלהממש מול הרחוב ??? לגבי הפנים: 4. אני פשוט מתעבת את כל הפינות הקטומות המיותרות האלה. סליחה, ענין של טעם. הייתי הופכת הכל למרובע ונקי יותר, ובאותה הזדמנות גם מרחיבה את העומק של המבואה. 5. חלון שירותים מעל שביל הכניסה לא מומלץ - דובר על כך רבות בפורום 6. שתי מדרגות באמצע הקומה - לדעתי זה ממש מכשול מיותר. גורע יותר משמוסיף. מקטין את החלל ומהווה מכשול. זהו להפעם

גרזנית

New member
הערות

1. כמדומני שהממד לא תיקני מאחר ואין קיר הדף מול הדלת. 2. אם היית מציינת את הרכב המשפחה הנוכחי והעתידי אפשר היה להתייחס לפונקציונליות (דין משפחה של פנסיונרים אינו דין משפחה עם זעטוטים). 3. תמוהה בעיני פינת המשפחה - בבית של 140 מ"ר, עדיף לא ליצור כפילויות, תורידו את הקיר האלכסוני שמעוות את הכניסה ותשאירו כפינת עבודה. 4. אני אישית לא אוהבת שנכנסים לבית ו"נופלים" על הסלון, עדיף לנסות ליצור מבואה קטנה (אפילו עי הפרדה של עמוד גבס עם מדפים והנמכה בתקרה לדוגמא 5. תבדקי החלפת הסלון עם המטבח, נראה לי יהיה עדיף. 6. לא הבנתי למה ליצור 2 פרגולות עם דקים במקום אחת מרכזית ומושקעת. 7. חדר המקלחת הצינוקי שלכם, לטעמי קטסטרופה. לא נוח ולא נעים להתארגן בכזה ואז הופך להיות מחסן, לטעמי חדר האמבטיה/מקלחת של יחידת ההורים אמור להיות אינטימי ומפנק.... 8. החדרים ממש פצפוניים ביחס לנדיבות של החללים הציבוריים. 9. בבית כה קטן אולי עדיף לאחד את האמבטיה המרכזית עם חדר הכביסה וליצור משהו יותר פונקציונלי.

הערה לגבי ממ"ד

אין צורך בקיר הדף בממ"ד. לא באופן גורף, לפחות. מתעורר צורך רק כאשר יש מולו חלונות או דלתות. במקרה הזה הדלת נפתח לפנים הבית ללא חלונות ודלתות (אלא אם כן םיספסתי משהו ואז אנימתנצלת על ההסבר הטרחני) בממ"מ (מרחב מוגן מוסדי) הנוהל הוא שונה, אך לא בכל עסקינן.

קצת חוזרת בי...../images/Emo163.gif

הסתכלתי בעיון בתכנית.. ונראה לי שדלת הממד חשופה, דרך מדרגות המפלס (למה? מי צריך שתי מדרגות כאלו?) לחלון שלפינת האוכל ואולי גם לדלת הכניסה. יהיה צורך לעשות קיר הדף או יותר טוב לשנות את התכנון

למעלה