תכנית של רינו צרור

anat1410

New member
תכנית של רינו צרור

ביום שלישי הקרוב, 17/05, בשעה 21:45 בערוץ 10 תשודר תכניתו של רינו צרור "דין וחשבון". התכנית הפעם תעסוק במקרי הרצח הכל כך סתמיים ומזעזעים. רוב התכנית תעסוק ברצח של צחי יעקב שנדקר בקניון בבת-ים לאחר שהעיר למישהו שנפלו לו 100 ש"ח. ישולבו בתכנית גם מקרים אחרים וצילומים ממפגשים של "ארגון משפחות נרצחים ונרצחות". חשוב לצפות ולהגיב!

הילה2004

New member
היום בשעה 21:45 התכנית תשודר

התכנית תעסוק במקרי רצח בכלל ובמקרה של צחי בפרט. חשוב לצפות

s h o o s h a

New member
תגובות ורשמים לאחר התכנית

בעוונותי, לא צפיתי. אילוצים. אולם אשמח לשמוע מאלו שצפו שיכתבו ויספרו על התכנים שהועברו, המסרים ובעיקר הדרכים הנרקמות כדי להתמודד עם התופעות הנוראיות אשר פוקדות משפחות רבות במדינה. אם ישנם קטעי עיתונות בנושא, אשמח לקבל קישורים ולעדכן. חשוב כי הנושא לא ירד מהתודעה הציבורית ושתיקה שלנו עלולה להיחשב כאילו אנו נכנעים לתכתיבי אלו שמקלים ראש במתרחש. בימים אלו אני נמצאת במו"מ עם ארגון מסויים ועד שלא אקבל את אישור הדוברת לא אוכל לפרסם פרטים נוספים, אולם לדעתי שיתוף פעולה בין חברי הפורום לבין הארגון יכול להיות מנוף מצוין לקידום ולדחיפה בכיוונים של דרכים ואפשרויות למניעת הפשיעה. כולי תקווה כי המו"מ יניב פירות וכך, כאמור, נצא כולנו נשכרים. לעת עתה, אשמח אם חברי הפורום הזה ואחרים שצפו בתכנית יכנסו ויעדכנו בתכנים, בלבטים ובתובנות מתוך השידור. המשך ערב נעים ולקראת סופהשבוע- גם סופשבוע נפלא שוֹש(ה)

anat1410

New member
לגבי התכנית

אני מן הסתם צפיתי בתכנית,ולמרות (או בגלל) הכרותי העמוקה עם הנושא הייתי מזועזעת לחלוטין. למרות שהכרתי כבר את ההסטוריה של הרוצח של צחי יעקב, לראות את כל נורות האזהרה שהיו לגביו בצורה כזו מרוכזת ולהבין בכזו בהירות שהרצח היה צריך להמנע ולא נעשה עם הרוצח כלום, זה היה ממש קשה להבנה. בנוגע להתייחסות ל"ארגון משפחות הנרצחים", מבחינתי זה היה מאכזב. מי שראה את התכנית עלול לחשוב שהדבר היחיד שאנחנו עושים הוא מפגשים חברתיים מדי פעם. לא היתה שום התייחסות לפעילות הרבה שלנו במלחמה נגד האלימות ונסיונות לשיפור מעמד הקורבנות. הקטע הזה פוספס לחלוטין וחבל. בכל מקרה, התכנית היתה מאוד חזקה והציגה באור מדויק ואמיתי עד כאב את המצב. מקווה שתהיה תכנית המשך...

אולי הרוצח לא אשם?

שמעתם על הביטוי לחנג'ר? קרובת משפחה של הנרצח צחי יעקב פרשה עבורנו את הביטוי הזה. לחנג'ר פרושו בשפת בני הנוער הרוצחים הוא: במידה ומישהו מרגיז אותך, על תעשה חשבון, תדקור אותו. הרוצח דקר במס' רב של מקרים קודמים, זו לא הפעם הראשונה. השופטים ידעו היטב שמדובר ברוצח אלים ומסוכן שמסתובב חופשי. אבל הם בשלהם. "מעצר בית" זה שם המשחק. הרוצח הקפיד מאוד על מעצר הבית שלו כפי שאנו רואים. אפילו בדיון בבית המשפט הוא נהג באלימות כלפי המצלמות. אתם יודעים מה? אולי אני אפתיע קצת. הרוצח אולי אינו אשם. הוא כתב את פסק הדין של הנרצח על כל הקירות ובכל שלטי החוצות. על המצח שלו היה רשום באותיות קידוש לבנה "אני רוצח", בואו ותכלאו אותי בכדי שלא אהייה סכנה לציבור. ולכן כל עוד השופטים לא יתנו את הדין על רשלנות פושעת, כל עוד לא תקום לפחות איזו וועדת חקירה בלתי תלוייה מטעם "משרד המשפטים" למשל, בדיוק כמו שמקובל במקרה של רופא שנהג ברשלנות וגרם למוות של חולה. כל עוד זה לא יקרה, ימשיכו השופטים לנהוג ברחמנות ובהססנות ואנחנו נמשיך לסבול ממכת הסכינאות הבלתי נגמרת. ולגבי הארגון שיסדתם ענת, נכון שהתוכנית לא התמקדה בו מספיק. אבל אתם תמשיכו בשלכם ואל תרפו.זו עבודה קשה וסיזיפית אבל חיונית להתעוררות הציבורית. בהצלחה.

למעלה