תכנית ספיידי

goanin

New member
תכנית ספיידי

בבקשה בואו מחר (שלישי) בשמונה בבוקר להפגין מול משרד הפנים בירושלים נגד תכנית ספיידי. הרעיון, החביב בבסיסו, הוא להפר את מאזן ההגירה השלילי מירושלים, אך התכנית עצמה וביצועה, לדעתי, מחטיאים את המטרה ויביאו להליכי פרבור (מלשון "פרברים") חריפים, בדומה להתרחבות מבשרת ציון בשנות ה-80 וה-90. פירוש הדבר, מסמר נוסף בארון הקבורה של איכות החיים בעירנו, העלאת הילוך בעידוד הצעירים להגר החוצה מירושלים והוספת מורפיום מיותר לאינפוזיה של מרכז העיר הגוסס.

ערב רב

New member
זה כל כך מגוחך!

מי אתה חושב מתנגדים בחירוף נפש להרחבת ירושלים מערבה מחשש שמבשרת-ציון תסופח לירושלים בשל כך? תכנית ספדי היא תכנית גרועה בהרבה מ-E1 ודומותיה, אבל ודאי שהיא עדיפה על ה-'ציפוף' שמציעים המתנגדים, בעיקר מסיבות פוליטיות אנטי-ציוניות (מניעת התרחבות העיר על מעבר לקו הירוק ומניעת התרחבות המערב היהודי של העיר בכלל).

vinney

Well-known member
ואתה לא תומך בתוכנית מתוך סיבות

פוליטיות אנטי ציוניות של קביעת עובדות וקבעון מלחמתי בשטח, במקום יצירת אפשרות חיים נורמליים? הרי איך אפשר להיות ציוני ולרצות חיים נורמליים, ציונים חייבים להיות גזענים מתנחלים, לא?

ערב רב

New member
אם אתה מגדיר כגזען כל מי

שמודאג לגבי הרוב היהודי במדינה ובירושלים, אז לא, אי אפשר להיות ציוני בלי להיות גזען, ואין לי ספק שהגרעין הקשה של מתנגדי התכנית הוא גרעין אנטי-ציוני מובהק, בעיני עצמו ובעיני בעל אג'נדה ברורה מאוד - לעולם לא תשמע אותם מתנגדים להשחתת השטחים הירוקים ע"י בנייה בלתי-חוקית ערבית פרועה, פשוט מפני שהם תומכים בבנייה הזו ומשתמשים באג'נדה הירוקה כמסווה לעמדותיהם האנטי-ציוניות. לצערי הם הצליחו לגרור למאבק כל מיני ירוקים תמימים. עמרי שרון יכול להתנגד לתכנית אבל הוא לא יודע, או כן יודע, שמבחינת ה-'ירוקים' האלה חוות השקמים היא פשע והם אכן הצליחו לסכל הקמת חוות בודדים נוספות בנגב. כמובן שנגד הבנייה הבדואית הפרועה בנגב הם לא נוקפים מילה, כי האג'נדה האמיתית שלהם היא אנטי-ציונות טהורה. אז חבל לי, כן, מנקודת מבט ציונית, אבל מה כבר אני יכול לעשות?

vinney

Well-known member
כן, אבל הבעיה איתך היא

שמדינת ישראל אצלך זה גם יהודה, שמרון וחבל עזה, שלמרבה צערך כלל וכלל אינם חלק ממדינת ישראל. אם כל אותם הישראלים הגרים בחו"ל, היו גרים בארץ - הרוב היהודי היה הרבה יותר גדול. ואם הערבים היו מקבלים את היחס הראוי ואת הזכויות המגיעות להם - לא היו עסוקים בלהוליד ילדים כל היום, הם היו מפתחים קריירה, כמו כולם.

vinney

Well-known member
באמת? לא אתה העלת את השטויות

של "אנטי ציונות" שבדאגה בסביבה?

ערב רב

New member
כל הודעותיי דנו בתכנית ספדיה

שהיא נושא השרשור, בניגוד להודעות האד-הומינם שלך.

vinney

Well-known member
אני הערתי על ההשתלחות שלך

ב"אנטי ציוניים", סליחה באמת שאני מתייחס לדבריך.

vinney

Well-known member
כמובן שזה היה בציניות../images/Emo13.gif

אני אמשיך להתייחס להבלים שלך, תסיר דאגה מלבך

טשאפק

New member
נו באמת

הציפוף לא מוצע מסיבות אנטי-ציוניות. לא כל דבר נובע מאנטי ציונות, די לפרנויה. ירושלים אינה עיר צפופה. הצפיפות היא חמישית מהצפיפות בפאריז, למשל. השטחים הפתוחים בסביבותיה הם נכס אדיר שאין שום סיבה להחריב: נוף הרים, יערות, נחלים, אגמים עונתיים, סביבות מחיה של בעלי חיים, אתרי ארכיאולוגיה. מה גם, שהבנייה המוצעת עולה בהרבה על הנדרש מצרכי הגידול של העיר עצמה, ושהעלות הציבורית האדירה של תוכנית ספדיה (מיליארדי שקלים על כבישים ותשתיות) לא תשאיר משאבים לפיתוח העיר עצמה.

ערב רב

New member
איני זוכר כמה יהודים גרו בעיר ב-67'

אבל כשם שמי שהיה אז קם ואומר שאין לפתח כעת את העיר כי הגידול הטבעי בה הוא נמוך למדי היה מתוייג כאנטי-ציוני, יש לתייג בדיוק מאותן הסיבות את מי שעושה זאת כיום. אין ספק שב-40 השנים האחרונות החברה הישראלית עברה תהליך מואץ של דה-ציוניזציה שבמסגרתו עמדות כזו שבהודעתך יכולות להתפס כלגיטימיות בהקשר פוסט-ציוני נייטראלי, אבל גם אין ספק שכמו אז גם היום, אלה עמדות שמאיימות על הרוב היהודי בבירה, על ריבונות ישראל במטרופולין ירושלים ובמסגרת המאבק הקיים על הקרקעות בין המדינה לבין לאומנים פלסטינים עמדות אלו, בחד-צדדיותן, ממקמות עצמן בלב המחנה הפלסטיני.

טשאפק

New member
מהי העיר?

אתה הרי יכול להכריז על מודיעין ובית שמש כחלק אינטגרלי מירושלים - והנה סידרת את הרוב היהודי בבירה. מייד לאחר איחוד העיר ב 67 היה שיעור הפלשתינים רבע מהאוכלוסייה. כיום הוא שליש. אגב, בשלב זה יש כל-כך הרבה חרדים בעיר שאני לא בטוח אם המגמות הדמוגרפיות מעלות או מורידות את חלקה של האוכלוסייה הערבית. מדיניות שנחשבה כמשרתת את המטרות הציוניות בארבעים השנים האחרונות (גם על-חשבון עקרונות תכנון רגילים) גרמה לא רק לפגיעה קשה בעיר, אלא גם לפגיעה באינטרס העליון של אנשי ימין: רוב יהודי. מדיניות זו כללה סיפוח מאסיבי של שטחים - כולל כפרים ועיירות ערבים - לשטח המוניציפלי של העיר, שגדול כיום מחיפה ומת"א גם יחד, בנייה בפרברים ובערי לווין, והזנחה מתמדת של העיר הישנה. הניסיון לשייך עמדות שמאלניות למאבקים ירוקים בכלל ולמאבק נגד תוכנית ספדיה בפרט הוא שגוי. יש מתאם מסוים בין דיעות פוליטיות לדעות בנושאי סביבה, אבל עוזי לנדאו לא התנגד לכביש 6 בגלל היותו אנטי ציוני, ועמרי שרון או ניר ברקת (איש ליכוד כמדומני) אינם מתנגדים לתוכנית ספדי בגלל שהם חברים באש"פ. אגב, גם ההיפך נכון: שוחרי התוכנית מנופפים בין היתר בדגלים לאומיים כמו רוב יהודי בבירה, אבל המניע האמיתי הוא לרוב נדל"ני. (להזכירך אולמרט הוא גדול חסידי התוכנית). אם רוצים רוב יהודי בשטח המוניציפלי של ירושלים, הדבר הפשוט הוא לגרוע משטח זה חלק מעשרים ומשהו היישובים הערביים שסופחו אליו אחרי המלחמה. זאת מבלי כל קשר לשאלת הריבונות הישראלית עליהם.

ערב רב

New member
ציונות מעשית לא משחקת במספרים

ואם אני אמתח רדיוס למודיעין אז הוא יכלול גם את רמאללה ובית-לחם ואיבדתי את הרוב היהודי במטרופולין שכזה. ואכן, במטרופולין ירושלים המורחב, שכולל את בית לחם ורמאללה (שהן למעשה חלק מהרצף הטריטוריאלי של ירושלים, נרצה בכך או לא), יש רוב ערבי, וזאת עוד סיבה מצויינת לתוכניות בנייה רחבות היקף שנועדו בראש ובראשונה למשוך אליהן עולים לירושלים מחוץ למטרופולין. אני מסכים איתך שבכל פרויקט לאומי הקבלנים מרוויחים הון והפרוייקט הזה לא שונה במאום, אין גם ספק שאלפי הפועלים הערבים שיבנו את התכנית אם תאושר לא יעשו זאת בשביל לשמור על הרוב היהודי בירושלים, אלא בשביל להכניס כסף לחשבון הבנק שלהם. לגבי רוב מוניציפלי אין בכלל שום צורך בקיזוזים מספריים כי הערבים כאיש אחד (מלבד איזה אלף-אלפיים) לא מצביעים בבחירות לעירייה, ואין שום אינדיקציה לכך שיעשו כן אם יהיו רוב בעיר (שהרי גם עתה יכלו לשלוט בשליש ממועצת העירייה וליצור יחד עם החרדים רוב אנטי-ציוני מובהק בה, למשל, וכמובן לגרוף רווחים כלכליים מגזריים). אין ספק שיש כמה ציונים תמימים המחזיקים בעמדות ירוקות ומצטרפים בלי לשים לב לאג'נדה האמיתית שמאחורי מאבקים אנטי-ציונים (למשל, המאבק נגד קטע 18 בחוצה ישראל הוא במקור מאבק של ערביי ואדי-ערה המונע משילוב של מניעים כלכליים ולאומיים), וכמו שאמרתי, בחברה פוסט-ציונית הדבר נעשה כמעט באופן טבעי, כלומר החריג בחברה הוא מי שפועל לרוב מתוך להט אידאולוגי ציוני או, לחילופין, אנטי-ציוני, כך שהתמימות הזאת מובנת ומוכרת. זה לא אומר שאין להצביע על השלכותיה ההרסניות על המפעל הציוני. ברקת ועמרי שרון הם אנשי קדימה, אבל מעבר לכך, הם ידועים כאנשים נטולי-אידאולוגיה, ה-'ירוקות' שלהם היא איזו קוריוז בורגני.

טשאפק

New member
זה בדיוק העניין

דבריך סותרים את הטענה שביטול תוכנית ספדיה, לטובת בנייה צפופה יותר בתחומיה של ירושלים, הוא באיזה שהוא אופן מעשה אנטי ציוני. ראשית, מתיחת ירושלים באופן מלאכותי מערבה תשנה רק את המספרים, לא את המצב בעיר. שנית הערבים אכן לא מעורבים לעת עתה בנושאים המוניציפליים. אז מה אנטי-ציוני בדיוק בהתנגדות לתוכנית?! איפה ההשלכות ההרסניות על המפעל הציוני? מתקבל הרושם שעצם ההחזקה בדעות כלשהן באיזה שהוא עניין שאינו מאבק היהודים בערבים, הוא הדבר ההרסני בעיניך. לגבי קטע 18 אתה טועה לחלוטין. אני מכיר את המאבק מראשיתו. היו שותפים למאבק גם ערבים, בעיקר בגלל שהפקיעו להם קרקעות, אבל הם לא היו גורם דומיננטי והשיקול המרכזי במאבק היה שיקול סביבתי ותכנוני. לקטע המדובר ולכבישי הרוחב יש השלכות הרסניות במיוחד. >>>ברקת ועמרי שרון הם אנשי קדימה, אבל מעבר לכך, הם ידועים כאנשים נטולי-אידאולוגיה, ה-'ירוקות' שלהם היא איזו קוריוז בורגני. הנימוק העיקרי של ברקת כלל אינו סביבתי אלא חברתי, כלכלי ותכנוני - הוא חרד מההשפעות הצפויות של תוכנית ספדי על הדרדרות העיר הישנה, כאשר אנשים יברחו מערבה. לומר שהוא איש נטול אידאולוגיה זה שקר נתעב. האיש הוא יזם היי-טק מצליח. כל מעורבותו הפוליטית הנרחבת (למשל ביוזמות חינוכיות פילנתרופיות) אינה מכניסה לו כלום אלא להיפך. עמרי שרון התנדב שנים כפקח צייד. אני לא יודע איזה אידאולוגיומטר יש לך למדידת כנות של אידאולוגיות ומה צריך לעשות כדי להיחשב ירוק של ממש. אני מודד אנשים במעשיהם ובעקביות עמדותיהם בלבד. ייתכן שבלבם פנימה הם עובדי שטן - לא אכפת לי ואין לי דרך לדעת.

ערב רב

New member
ה-'ציפוף' אינו יותר מתירוץ

הרי לבנייה בשטחים הריקים המעטים שיש בירושלים הם מתנגדים בתוקף רב. תוכניות ה-'ציפוף' אינן ראליות הן בשל חוסר מקום, הן בשל הבעלות על הקרקע המיועדת והבעייתיות המשפטית של רעיון ה-"פינוי-בינוי", אלה פשוט תכניות חסרות כל תכלית, מלבד אמצעי לעצירת תכנית ספדיה. כל קיומן הוא עד הרגע בו המועצה הארצית תדחה את תכנית ספדיה, זהו. הרוב היהודי בבירה אינו עומד בראש מעייני הגרעין הקשה של הפעילים ה-'ירוקים' שמאחורי המאבק (ואני עוד מדבר בלשון המעטה, שהרי לכולם ישנה משנה אידאולוגית פוליטית סדורה לגבי העיר, אין לי ספק), למרות שאם כבר, אני בהחלט מוכן לצופף את שכונת רחביה ולכפות על שופטי העליון תכניות פינוי-בינוי מהווילות שלהם בה לבניינים רבי קומות יחד עם חלכאי ונדכאי השכונות העניות של העיר.

טשאפק

New member
אתה מדבר כנראה מחוסר ידע

תקן אותי אם אני טועה: האם עיינת בכלל במידע שבאתר הקואליציה לפני שקבעת שציפוף העיר הוא בלתי אפשרי? תוכניות הציפוף הן לא רק דבר ריאלי, הן התפתחות טבעית של עיר. פינוי-בינוי או הוספת קומה לבניין אינם נעשים בכפייה, הדיירים יוצאים מורווחים.

למעלה