לבעיות האבטלה ולשיעור הנמוך של מועסקים מכלל אלו שיכולים לעבוד. ןאני חושב שהציפיה שזהו יהיה הפתרון הובילה לבעיות. אולם אין ספק שיש מקום להמשך התוכנית במתכונת אחרת על מנת לעודד ולעזור יציאה לעבודה עבור חלק מן האנשים.
""אין ויכוח על העובדה שהתכנית אכן אמורה לסייע למובטלים לחזור לעבודה", אומר ישי" אז אין ויכוח שמימוש התוכנית לא היה מוצלח במיוחד עד עכשיו, ואני מקווה ששינויים של ישי אכן יועילו, למרות שלא ברור לי למה עבריינים מקבלים הקלות משום מה. אבל אם אפילו אלי ישי אומר שהרעיון בכללותו הוא חיובי, אז כנראה שיש דברים בגו.
ביותר שנעשה במדינה הזאת נגד אזרחי המדינה. תוכנית ההתנתקות שהמתנחלים וחצי מהעם רואים בה את הפשע הכי גדול שנעשה נגד אזרחי ישראל, פשוט מחווירה לעומתו. המדינה הזאת תרוויח בגדול ברגע שהפשע הזה יסתיים והתוכנית הזאת שאינה מתאימה למדינה כמו מדינת ישראל וזו היתה שגיאה פטאלית לייבא אותה לפה, תיעלם ותיגנז לעד.
תגיד לי, מה האלטרנטיבה שלך? הא, שכחתי, לגנוב מגנבים כמו ויני שעובדים בשביל הכסף שלהם, ולתת את הכסף במתנה לאוכלי חינם.... שמע, רובין, בסוף לא יהיה יותר ממי לגנוב, מה תעשו?
לדבר אליך זה לדבר לקיר. אמרת בעצמך שצריך לפנות לייעוץ משפטי, ולא חסר משפטנים שישמחו לעזור, אפילו בחינם. למה אתה ממשיך להביא לנו פה סיפורים מצמררים ספק קשורים למציאות, במקום עובדות יבשות שהוגשו לבית משפט בתביעה נגד התוכנית?
ואת הסיפור הזה לא אני המצאתי, מדובר בעיתון הכי גדול במדינה שמביא את הסיפור שלה. ותאמין לי שככל שיחלוף הזמן ועוד ועוד אזרחים תמימים ושומרי חוק ייחשפו לפשע הנורא הזה שנקרא תוכנית ויסקונסין, נשמע ונראה עוד ועוד מקרים מזעזעים כמו זה במדינה שלנו.
מעודד לגניבה, בלי שום בושה, ועוד מציג את עצמו כמגן החלשים. למה אתה לא תורם חצי מהמשכורת שלך לחלשים? למה אתה חושב שאני חייב לעשות את זה, כשאתה לא עושה את זה בעצמך?
חוסר יכולת שלך לנהל דיון עובדתי לא מפתיעה אותי כבר מזמן. זה ש"מדובר בעיתון הכי גדול במדינה" לא הופך את הסיפור לצרף עובדות יבשות. מדובר בתיאור סובייקטיבי לחלוטין, עם הדגשות והשמטות העורך, מתוך כוונה מגמתית להדגיש נקודה מסוימת. אנחנו יודעים שמבחינתך ככה מגדירים אמת, אבל תפיסת המציאות שלך שונה לחלוטין מהמציאות בפועל. כשתצא מהבועה נדבר. בינתיים עוד לא ענית על השאלה - האם אתה השתתפת בתוכנית ויסקונסין, או שאתה יודע הכל רק משמועות וכתבות מגמתיות בעיתונות?
שפר עליהם מזלם, מצאתי עבודה עוד לפני שהיה כאן מצב כלכלי קשה. אבל ביקרתי לא פעם ולא פעמיים במסגרת התנדבותי בעמותת ידיד במרכזי ויסקונסין, בעיקר בנצרת וראיתי איזה אנשים מגיעים לשם, זקנים, נכים ואנשים חולים שבקושי עומדים על הרגליים ולמרות זאת מפעילי התוכנית מתעללים בהם ומשפילים אותם, כאילו לא מדובר באזרחי המדינה, אלא בזבל אנושי שלא מגיעים לו שום זכויות. הייתי מאחל למפעילי ולמנהלי התוכנית שלא ימותו עד שגם אליהם לא יתייחסו כך מתי שיהיו זקנים, נכים וחולים. זה מה שאני מאחל לכל אחד ואחת מהם לרגל השנה החדשה.
מראה עד כמה אתה "חברותי" ו"לטובת חלשים". כבר ראינו מה איחלת לגלייזר. לא איכפת לך אם הוא עבריין או לא, איכפת לך שהוא בעלה של האישה העשירה בארץ, ולכן שמחת שהולך לכלא. אתה מעוות. הא, ושוב, פעם מליון, אני שואל - מה בדיוק ההצעה שלך לפתור את הבעיה? ולא, אל תגיד "לקחת מויני המליונר הגנב את כל מה שיש לו ולחלק לעניים", מציאותי בבקשה.
האנשים שברוב חוצפתם גוזלים את הקצבאות שלהם מנכים, חולים, אנשים מבוגרים, ועושים מזה קופה שנכנסת לכיס שלהם, לא יכולים להחשב בעיניי חלשים, הם הכל חוץ מחלשים, שכן אדם שיש בידו את הכוח להחליט מי לחיים ומי למוות ומשחק בתפקיד אלוהים, רחוק מאוד מלהיקרא חלש. ואמרתי לך כבר מה הפיתרון שלי: סדר עדיפויות חדש ומתוק שיפתור את רוב, אם לא את כל הבעיות החברתיות במדינת ישראל. זה הפיתרון היחיד כדי להפוך את מדינת ישראל, שהיום מככבת בראש טבלת מדינות המערב עם אחוז גבוה של עניים, פעם אחת ולתמיד למדינה נורמלית כמו שאר העמים. זה לא שאני מבקש את הירח, אני בסך הכל מבקש שהמדינה שלי תהיה מדינה נורמלית שלכולם יהיה כיף לחיות בה, והדבר הזה בהחלט ניתן לעשייה. כל מה שצריך לעשות זה לשנות מקצה לקצה את סדרי העדיפויות המעוותים שיש במדינה שלנו לסדרי עדיפויות צודקים יותר שיתנו תקווה לכולנו, ולא רק למיעוט קטן בתוכנו.
כמה מקבלים עובדים בתוכנית ויסקונסין? האם הם מקבלים בונוסים על כל קצבה שהם "גוזלים"? האם היא הולכת ישירות לכיסם? על סמך מה אתה מעז להאשים אנשים שעובדים בזה שאנשים שלא עובדים לא מקבלים כסף על לא עבודה שלהם?