סעיפי החלטת ועדת המשנה להתנגדויות שבגינה שונתה התכנית.
במלל המפורט מטה נמצאים הנסיבות שבגינם נאלצה הועדה המקומית לתכנן מחדש את תכנית הר/1202,בנסיבות הקיימות הוגשו שוב התנגדויות והועדה המקומית סבורה שיש לעדכן עוד פרטים שיש לה בהם השגות הקשורות להלטות הועדה המחוזית.
תכנית מס': הר/ 1202 - דיון פנימי, ועדה מחוזית מרכז - ועדת משנה להתנגדויות מיום 5 יולי 2012.
רקע:
עיקרי הוראות התכנית הינן שינוי יעוד מאזור חקלאי, תחנת רכבת ודרך לתעשייה עתירת ידע - מגורים, מוסדות ציבור, שטחים ציבוריים פתוחים ובית עלמין. התכנית מאפשרת הקמת 4,217 יח"ד. צפיפות הבניה המוצעת הינה 17 יח"ד לדונם נטו, בנוסף התכנית מציעה הקמת אזור תעסוקה עתיר ידע בזכויות של בין 150% ל 250% , במגרשים במבנים בני 6 עד 8 קומות ו- 32,000 מ"ר מסחר באזור הצפון מזרחי של הוד השרון בצמוד לדרך 531.
תחום התכנית [הקו הכחול] כולל גם חלקים שבתחום דרך 531 אשר אושרו במסגרת מח/ 54 / ד' ומסילת רכבת אשר אושרה במסגרת תכנית מח/ 113 על תיקוניה.
השתלשלות העניינים בקידום תכנית שבנדון :
1. התכנית הופקדה לראשונה בתאריך ה- 1.11.06
2. לתכנית הוגשו 39 התנגדויות.
3. בתאריך ה- 29.4.07 התקיים דיון פומבי ראשון בהתנגדויות בו נשמעו טענות הצדדים. בתשובת הרשות המקומית יוזמת התכנית הסתבר כי היא מבקשת לעשות שינויים בתכנית שלא עמדו בפני המתנגדים [כפי שהציגו במסמך שהועבר ביום הדיון] ומשכך, החליטה הוועדה לתת פסק זמן למתנגדים לקרוא את חוו"ד של הוועדה המקומית להתנגדויות כפי שהופצה ביום הדיון ולחזור לדיון נוסף.
4. בתאריכים 1.5.07 ובתאריך 2.7.07 דנה מליאת הוועדה המקומית שוב בתכנית ובהתנגדויות כפי שעמדו בפניה ובפני וועדת המשנה להתנגדויות.
5. בתאריך 24.7.07 נשלחה תשובת הוועדה המקומית ובתאריך 16.9.07 התקבלה הודעת הוועדה המקומית כי העבירה את החלטותיה למתנגדים.
6 בתאריך 25.11.07 התקיים דיון פומבי נוסף בו הציגו שוב המתנגדים את טענותיהם ואת עמדתם בעקבות תשובות הוועדה המקומית.
7 בתאריך 10.5.09 דנה ועדת ההתנגדויות בתכנית והחליטה לכלול בתכנית שינויים בהתאם למפורט בהחלטה. כמו כן, החליטה הועדה כי טרם ביצוע הליך של
פרסום בהתאם לאמור בסעיף 106 )ב( לחוק התכנון והבנייה תובא התכנית לאישור ועדת המשנה להתנגדויות.
8. בלשכת התכנון התקיימו ישיבות בתאריכים -20,10,2010, ב- 15.6.11 , וב- 28.3.12 והוגשה תכנית לדיון על ידי הועדה המקומית בתאריך 17.8.11 ובהתאם להחלטת ועדת ההתנגדויות מיום - 10.5.09
9 . התקיימה ישיבה תחבורתית במשרד התחבורה בתאריך 9.2.12
מהלך הדיון הפנימי:
לשכת התכנון הציגה בפני הועדה את השתלשלות העניינים בתכנית. עד למועד הדיון טרם תוקנה התכנית בהתאם לכל סעיפי החלטת הועדה מיום 10.5.09,
טרם הושלם סעיף 3 בהחלטה לעניין תאום עם משרד התחבורה ויועצת התנועה של הוועדה.
שינויים נוספים שנערכו במסמכי התכנית שהוגשה ע"י הועדה המקומית אינם משתמעים באופן חד משמעי מהחלטת ועדת התנגדויות או שאינם תואמים את
התכנית המופקדת ולא הוגשה עליהם התנגדות.
כמו כן ציינה לשכת התכנון כי בזמן הרב שחלף הכינה הועדה המקומית הוד השרון תכנית מתאר ליישוב הוד השרון. במסגרת תכנית המתאר הוצגו מספר מטרות על. לטענת הועדה המקומית התכנית המתוקנת שהוגשה ללשכת התכנון תוקנה בהתאם לעקרונות אלו.
לשכת התכנון המחוזית הציגה בפני הועדה את התיקונים העיקריים שבוצעו בתכנית שהוגשה ע"י הועדה המקומית: [בעקבות קבלת חלק מההתנגדויות]
1. שונתה פריסת השטחים הציבוריים שב"צים קטנים אוחדו מתוך חשיבה על הקמה של - אשכולות גני ילדים. שטח השב"צ הוקטן ב 9 דונם ונוספה דרישה
להקצאת מגרש 500 עבור מכללה.
2. בוטלו המגרשים בייעוד מסחר ובמקומן התקבלו מגרשי מגורים עם חזית מסחרית.
3. שונתה צורת הנגישות למגרשים בייעוד תעסוקה מנגישות בזכות מעבר לנגישות בדרך ברוחב 15 מטר.
4. תוואי כביש מספר 2 שונה מתוך רצון לא לפגוע במרקם הקיים של שכונת מגורים צמודת קרקע קיימת, חל שינוי בהיררכית הכבישים והוחלט לא להעביר את
דרך מספר 2 בתחום שכונת נצח ישראל .שינוי זה הוטמע בתכנית האב לתחבורה של הוד השרון, שאושרה על ידי משרד התחבורה.
5. כביש מספר 1 הורחק מבתי המגורים הקיימים בשכונת גיל עמל.
6 עודכן תקן החניה - 2 מקומות חניה ליח"ד.
7. הוקטן השטח המוקצה לייעוד של בילוי וספורט.
חלק מטענות המתנגדים היו לסוגיה של היקף ההפקעות הכללות בתכנית ולסוגיה של שחזור זכויות הקיים לפי סעיף 14 בהוראות התכנית.
בהמשך לטענות אלו הבהירה היועצת המשפטית את עמדת המדינה בדבר שימוש בכלי איחוד וחלוקה לצורך תכנוני ולא אך ורק במטרה "לפצות" את בעלי הקרקע
את הקושי בהכללת דרכים ארציות ובית עלמין המשמש אל כלל התחום העירוני כחלק ממתחם איחוד וחלוקה כאשר לא קיים קשר תכנוני הדוק בתוך המתחם לאיחוד וחלוקה. בנוסף, בהוראות התכניות מח/ 54 /ד - ומח/ 113 , אשר מטרתן הייתה הקמת כביש 531 ומסילת הרכבת, לא נקבעה הוראה של שיחזור זכויות וקיים סעיף הקובע מנגנון של הפקעה עבור השטחים הציבוריים.
החלטה:
הועדה לאחר שהוצגו בפניה העדכונים שבוצעו בתכנית סבורה כי השינויים והעדכונים שבוצעו בתכנית הינם ראויים :
הועדה סבורה כי הצפיפות המוצעת בתכנית הינה צפיפות המתאימה לתכנון אורבני המבקשת לייעל את השימוש במשאב הקרקע. כמו כן, הצפיפות המוצעת בתכנית תואמת את הוראות תמ"א 35 לעיר הוד השרון.
לשכת התכנון קיבלה את הסברי הועדה המקומית לעניין השינויים המוצעים בתכנון : התכנית המופקדת הציעה ריבוי שטחי ציבור בנויים קטנים ומפוזרים בתחום התכנית, התכנית המוצעת מביאה לריכוז השטחים ובכך מאפשרת תפעול ושימוש יעיל יותר. הועדה המקומית מעוניינת לשמר את המרקם הישן של היישוב ללא פגיעה בתושבים הקיימים ובשכונת הוותיקות אך יחד עם זאת מעוניינת ביצרת עיר אחת הומוגנית ולכן הציעה למקם את השצ"פ המרכזי בתפר בין הישן והחדש אשר ישמש כמקום מפגש וגם הבינוי האינטנסיבי לא ייפגע במרקם הקיים.
לנוכח היקף השינויים שהוצגו בפני הועדה והזמן הרב שחלף מיום החלטת האחרונה של הועדה, סבורה ועדת ההתנגדויות כי מן הראוי שהתכנית במתכונתה החדשה תופקד מחדש לעיון הציבור. הועדה מורה על עריכת התיקונים הבאים בתכנית טרם הפקדתה מחדש:
1. לעניין הכללת כביש 531 ומסילת הרכבת מחליטה הועדה כי לא ניתן לכלול את דרך 531 ומסילת הרכבת שהינה תשתית ארצית אשר כבר אושרה בתכנית
מח/ 54 / ד' ומח/ 113 והיא אינה מקיימת קשר תכנוני ישיר הדוק וספציפי בין המתחם לבין הדרך, באיחוד וחלוקה יחד עם יתר שטחי התכנית. הועדה מחליטה
לעדכן את הקו הכחול של התכנית ולהוציא את הכביש מתחום התכנית.
2. הייעוד עבור הרחבת בית עלמין לא ייכלל בתחום האיחוד והחלוקה.
3. לעניין התווית כביש מספר 2 מחליטה הועדה כי יצומצם הקו הכחול ולא יכלול את החלק הרלוונטי בשכונת נצח ישראל.
4. שטחי המסחר בייעוד הקרקע עבור תעשייה עתירת ידע יוגבלו לקומת הקרקע בלבד ול -10% מסה"כ השטחים במבנה.
5. מגרש 500 לבקשת הועדה המקומית הוחלט כי לא יפורט השימוש למכללה. השימושים יהיו – בהתאם לעותק המופקד ויאפשרו מבני חינוך.
6. מגרש 400 המיועד למסחר וחניה ציבורית. תהיה הפרדה בין השימושים לשני מגרשים – נפרדים [מסחר והשני חניה ציבורית] בנוסף יש לעדכן את טבלת
הזכויות ולהוסיף שטחים עיקריים עבור החניה הציבורית.
[המשך בדף הבא]