תכנית בינוי

ittayd

New member
תכנית בינוי

שלום לכולם, באיזה שלב של בניה על מגרש צריך להגיש תוכנית בינוי? לפני קנית המגרש (ע"י המוכר)? לצורך קבלת היתר בניה? האם לאחר הגשה ואישור של תוכנית בינוי ניתן לשנותה? אם יש לי חצי ממגרש ל-2 יחידות בהסכם שותפות, האם אני חייב להגיש תוכנית בינוי יחד עם השותף (כלומר תוכנית בינוי ל-2 היחידות) או שאני יכול להגיש רק לחלק שלי? מה לגבי אם הוגשה ואני רוצה לשנות? תודה, איתי

בינא

Member
תוכנית בינוי = ת.ב.ע. = תוכנית בנין עיר

אם יש מגרש לקנות, חזקה שיש כבר תוכנית בינוי. תוכנית הבינו היא של כל השכונה בה אתה עומד לרכוש את המגרש. לצורך הגשת תוכנית לקבלת התר לבניה, יש להיות קודם כל הבעלים של המגרש = להיות בעל החזקה על שטח המגרש = לקנות אותו ולרשום אותו בטאבו על שמך (אם זו קרקע פרטית), או לקבל אשור ממנהל מקרקעי ישראל על רכישת החזקה על המגרש (אם זו קרקע של המדינה. תוכנית בינוי אינה ניתנת לשינוי, אלא אם יש סיבה משפטית לכך ואז קוראים לשינוי הזה - שינוי מקומי...אבל נראה לי שזה לא העניין... אם רכשת חצי ממגרש דו-משפחתי, אינך חייב להגיש בקשה להיתר בניה ביחד עם הבעלים של החצי השני של המגרש. כל אחד מכם יכול להגיש בקשה להיתר עם תוכנית המתאימה ל-ת.ב.ע., מתי שהוא רוצה. כמובן שיש יתרון להגשה משותפת כי אז יש תאום מוחלט ביניכם וזה נותן גם יתרונות במהלך הבניה וגם יתרון כלכלי (חיסכון בקיר משותף וכיו"ב). אם כבר הוגשה תוכנית ולא החלה הבניה או אפילו אם כבר החלה הבני, ניתן ומותר להגיש תוכנית שינויים. אין שום קשר אם השכן בונה או באיזה שלב נמצאת הבניה שלו כי כל אחד רשאי לעשות במגרשו לפי הבנתו, כל עוד זה לפ התקנון של ה-ת.ב.ע.

ittayd

New member
תכנית בינוי = חניות, פילרים, כניסות?

מהי תכנית הבינוי? האם מדובר במיקום חניות, פילרים, כניסות לחצר או רק חלוקה כללית של מגרשים ושטחי ציבור?

mister500

New member
תכנית בינוי

הצבת פילר , הצבת צינור הזנה מים , הכנה לחיבור הביוב .

פיטנגו4

New member
גם חניות

כניסות, וגובה 00 של הבית, וכמובן יעוד הקרקע. מספר קומות, קוי בנין, אחוזי בניה, שטח בניה. תב"ע מורכב מתשריט ותקנון. במקרה של סתירה התקנון קובע. לפעמים כתובים בתקנון גם חומרי גמר. (ע"ע ירושלים) ו/או מבנה מסוים של חזית (ע"ע נופית) או חיוב ברעפים (זכרון יעקב) במודיעין למשל, התב"א מגדיר הכל, ממש הכל.

למעלה