תכנות

tamarhp

New member
תכנות

טוב, אז רק שאלה פצפונת - עוד מעט נקבל תרגילי בית בשפת C. באיזו תוכנה אתם ממליצים להשתמש? (לא, לא פנקס רשימות, אני מעדיפה תוכנה נחמדה ופשוטה שגם יכולה לעשות בדיקת שגיאות וקומפילציה).

גיל14

New member
עם מי את לומדת מבוא ומתי?

אני ממליץ על Kate שבמחשבי הלינוקס של 604, וgcc ו gdb לשם Debug; בווינדוס המוצרים של מיקרוסופט טובים (אני לא מאמין שאמרתי את זה...
), אם יש לך אפשרות להשיג אותם במחיר טוב, אם לא - ++Dev-C יספיק, רק יקח קצת זמן ללמוד להשתמש בו.

tamarhp

New member
אני לומדת עם מאיר קלך

יש לי ווינדוס ולא לינוקס כך שאני מחפשת משהו לווינדוס, ואם זה לא היה ברור, אני מחפשת משהו חינמי
(אלא אם כן אתה יודע, אני אעשה את מה שאסור לכתוב פה) אני מעדיפה משהו נחמד וקל שלא יהיה מסובך ללמוד...

vinney

Well-known member
כל ההצעות שהועלו חוקיות לגמרי

את Visual Studio Express אפשר להוריד מאתר של מייקרוסופט, את DevCPP מהאתר של bloodshed (אני ממליץ על devcpp, שמשתמש בקומפיילר GCC בו משתמשים במערכות UNIX ולינוקס רבות, כך שיהיה יותר קל לשמור על תאימות בהגשות. עוד סיבה היא שאת תוכלי להתקין cygwin על המחשב, ולמעשה לכתוב תוכניות POSIXיות בחלונות, עם VS לא תוכלי לעשות את זה).

tamarhp

New member
בדיוק המליצו לי

על DevCPP של bloodshed, והורדתי אך עוד לא התקנתי... איך אני יודעת באיזה קומפיילר הוא משתמש? ותודה :)

vinney

Well-known member
הוא משתמש בgcc.

הוא מתקין את הקומפיילר (אחת הגרסאות) יחד עם הIDE, אבל אפשר לשנות אחר כך (אם תתקיני את cygwin, למשל, או cross platform).

tamarhp

New member
אז זה טוב או לא?

רגע, GCC זה בסדר? למה צריך אח"כ להתקין את cygwin?

vinney

Well-known member
זה בסדר גמור

cygwin זה מודול שמאפשר לקמפל ולהריץ במחשב windows תוכנות שדורשות תאימות לPOSIX (קרי - תוכנות לינוקס).

tamarhp

New member
אז

בשביל להריץ את הקומפיילר ההוא אני צריכה להתקין אחת מהתוכנות האלו?

vinney

Well-known member
בשביל להריץ את הקומפיילר

את צריכה רק את הקומפיילר. בשביל להריץ תוכנות תואמות linux (שכנראה שלא תצטרכי בקורס מבוא) - את צריכה את כל התוכנות האלו.

limp146

New member
תשובה לתמר

את צריכה להשתמש בdev cpp התוכנה טובה לך כי היא עובדת על gcc ועשיתי את הקורס הזה שנה שעברה עם מאיר והקורס ממש לא קל שיהיה בהצלחה בתרגיל הראשון

גיל14

New member
את לומדת איתי

אני מהתיכוניסטים
אני לא ממש עושה את הקורס, רק מנצל אותו לוודא שאני יודע הכל, לארח לחברתי חברה וללמוד ולעשות דברים שלא יהיה לי כוח אליהם בבית

o o o f

New member
אם את בבר אילן..

תמיד תמיד תבדקי לפני ההגשה שהתוכנה שלכם רצה כמו שאת מצפה מאחד ממחשבי הלינוקס במעבדה שלכם, על -שרת היוניקס בעצמו-. את יכולה להעביר אותה פשוט ע"י שליחה לעצמך באימייל, או ב FTP. יש כמה הבדלים קטנים בין windows ל unix, ואפילו אולי בין ה gcc שמותקן שם ב linux לזה על השרת שעליו נעשות הבדיקות, ועד כמה שאני זוכר ערעורים בנושא לא מתקבלים..

tamarhp

New member
כן, הסבירו לנו :)

רק שכל שניה משנים את ההוראות.... פתאום בר אילן משנה את הגדרות האבטחה וכל רגע יש עדכון חדש על תוכנה אחרת או נוספת שצריך להתקין.. סיוט!

הצעה אחרת

לדעתי הכי טוב זה להשתמש בכלים של microsoft. לכי לספריה, תשאלי את דיסק ההתקנה של visual ותתקיני אותו על המחשב שלך. מנסיוני- הכי פשוט...

למעלה