תכנות מייפל?

צח י

New member
תכנות מייפל?

מישהו מכיר מה זה ? תכנות לאלגוריתמים בסטטיסטיקה? מהיכן אפשר למצוא חומר על זה, אתרים משהו ? תודה

voguemaster

New member
אתה מדבר על מנוע חישובים

מייפל זה מנוע שמיועד לבצע חישובים בשבילך. ברמה הבסיסית שלו הוא יכול לקבל פקודות ולהחזיר לך תוצאות, ממש כמו מחשבון, אם כי הוא יודע לעשות אינטגרלים ועוד הרבה דברים מופרעים הרבה יותר. כמו כל מנוע חישובי שמכבד את עצמו יש לו גם שפת תכנות שמאפשרת לך לכתוב פרוצדורות שיבצעו דברים בצורה אוטומטית. הוא לא מוגבל לסטטיסטיקה והוא יכול לחשב הכל ודי טוב אבל הוא נועד בראש ובראשונה לחישובים של ביטויים סימבוליים ולבצע דברים כמו פעולות על טורים (פוריה, בסל וכו').

neko

New member
הערה - אני חושב שMAPLE אוחד

(או נקנה?) והיום הוא חלק מMATLAB.

BugoK

New member
תגובה

יש מדריכים באתר של מייפלסופט (החברה שפיתחה את מייפל). פשוט חפש maple בגוגל ותגיע לאתר ולמדריכים.

מה שמזכיר לי משהוא מוזר

ראיתי איפשהוא באינטרנט מישהוא פתר את מגדלי הנוי בmathLab זה אחד מהדברים המוזרים שראיתי

vinney

Well-known member
מה מוזר בזה?

מילא היית אומר שהוא פתח מגדליי הנוי עם n=1000 באלפית שניה...

מוזר כי

נראה לי מוזר שמכינים תוכנות בתוכנות שמחשבות טורים, אני משתמש בMATHLAB כדי לבדוק אם אני פותר נכון תרגילים כשאני לומד למבחן (אין תשובות בספר)

זה מאד לא מוזר.

MATLAB היא לא סתם מנוע חישוב. MATLAB היא Interpreter לשפת scripting מסויימת. יש לשפה הזאת טיפוסי נתונים, פונקציות, משפטי תנאי ולולאות while/for. בקורס בעיבוד תמונה, לדוגמא, כתבנו תוכניות קצרות שיודעות לעבד תמונות.

vinney

Well-known member
למה שזה יהיה מוזר ../images/Emo13.gif

כל שפת סקריפטים הכי דבילית יכולה לפתור את מגדלי הנוי, שלא לדבר על MATLAB. אפילו בBATCH של DOS אפשר לעשות את זה בלי בעיה, לדעתי.

ilankt

New member
את זה אני חייב לראות ../images/Emo6.gif

יאללה ויני, הבטחת, עכשיו תקיים.

vinney

Well-known member
הבטחתי? לא, ממש לא ../images/Emo13.gif

אני לא כותב BATCH ברמת העקרון
אבל זה אפשרי - יש IF, יש משתנים, ויש פעולות חיבור/חיסור, זה מספיק.

vinney

Well-known member
הא, וגם יש רקורסיה ../images/Emo13.gif בשביל הפשטות

למעלה