תכנות בשכבות

כלמנסע

New member
תכנות בשכבות

שאלה עקרונית בתכנות בשכבות: יש לי שכבת DAL ושכבת BLL. ה DAL שולף נתונים, למשל: לקוחות, ומעביר הלאה ל BLL. ה BLL צריך להחזיר מבנה נתונים שיצרתי, נניח מחלקה שנקראת Customers, שכבר מכילה מתודות ומאפיינים שיצרתי לה, ובאופן כללי מייצגת את הנתונים שהגיעו מה DAL, אבל הפעם הם פשוט חלק מהקוד עצמו. השאלה שלי: איפה כדאי להגדיר את מבנה הנתונים Customers? למיטב הבנתי זה צריך להיות בתוך ה BLL, כי ה DAL מעביר נתונים "גולמיים" (נניח בתוך DataSet אם אנחנו מדברים על דוט נט), ורק ה BLL מחזיר מבני נתונים "אחרים". אבל אולי הבנתי משהו לא נכון, וה DAL בעצמו כבר צריך להחזיר את הנתונים בתוך מבנה הנתונים החדש. אולי זה עניין של טעם בסופו של דבר, אבל בכ"ז הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם. תודה מראש!

DadleFish

New member
זה לא עניין של טעם.

ה-Business Logic שלך אמור להחזיק, למלא ולטפל במבני הנתונים ה"אמיתיים", אלו ששייכים לעולם האמיתי. Customer הוא כזה מבנה. ה-Data Layer צריך להחזיר את הנתונים ל-Business logic ושם תתבצע ההמרה וההכנה של Customer. ובפעם הבאה תשתדל לא להשתמש בקיצורים שהמצאתם, כי אחרת ישלחו אותך פה לקמפל את ה-CLM עם ה-TLO של ה-FRN, ואל תשכח את ה-MWR כמובן.

כלמנסע

New member
תודה

תודה על התשובה. גם אני חשבתי ככה, אבל לא הייתי בטוח. ולגבי הקיצורים - חשבתי שאם ההקשר הוא "תכנות בשכבות" אז הקיצורים מובנים לכל, אבל אני בכל זאת מקבל את ההערה.

DadleFish

New member
לקח לי זמן,

ועדיין אני לא בטוח אם ה-A הוא חלק מה-DAta או לא

למעלה