תכנון שאיבה

נועהקוש

New member
תכנון שאיבה

אני אמורה לשאוב מדי יום שני בקבוקים מלאים לבתי, בת חמשה חודשים. שלש שאלות לי: האם 120 מ"ל זו כמות מספקת לגיל חמשה חודשים? לא תמיד אני מצליחה לשאוב את הכמות הנדרשת. חברה סיפרה לי שהיא מניקה כל הלילה משד אחד, ובבוקר שואבת מן השד המלא, על כך שאלתי: האם השד ממנו לא מניקים במשך הלילה ייצר פחות חלב, או שמא ייצור החלב תקף בכל מקרה לשני הצדדים, כל עוד התינוק יונק כל כמה שעות? ושאלה אחרונה: אני מודעת לעובדה שכגודל הביקוש כן כמות היצע החלב, האם זה מדויק? כלומר - אם במשך היום אני מניקה פחות - בשעות היעדרי, אולם מיד כשאני חוזרת אני נכנסת ל"מרטון הנקות", האם השד ייצר פחות חלב במשך היום, וייצר יותר משעות הצוהריים ואילך? או שמא "יחשב ממוצע" ולפיכך ייצר חלב? אני שואלת כיוון שאני מתלבטת האם לשאוב בזמן היעדרי (7 עד 8 שעות חמש פעמים ביום), או לשאוב כאשר אחזור, בתקוה שהשד יהיה מלא, ותישאב לי לבטח הכמות הרצויה. תודה, וסליחה על העומס. אנו האמהות יושבות ודנות בעניני הנקה ותינוקות בעוד ילדינו משחקים בגן השעשועים, כל אחת מספרת כיצד היא נוהגת, וברגע של התלבטות לאחר שמיעת רעיון חדש יש את מי לשאול. פורום מצויין ותודה רבה למדריכות.

נועהקוש

New member
ושאלה קטנה נוספת

האם משך היניקה אף הוא קובע את ייצור החלב? האם יניקה קצרה (ולא אפקטיבית, קורא שיש יניקות קצרות ולא משביעות אולם מסיבה כלשהי התינוק מפסיק לינוק) תגרום לשד להתמלא פחות ולהיפך? תודה.

milca

New member
איני יועצת הנקה אך מניסיוני...

אני בדיוק בימים אלו נערכת לקראת שיבה לעבודה ושואבת לתינוק שלי שהוא כבן שלושה וחצי חודשים. גם אני מניקה לאורך היום משד אחד ומשתדלת את השני להשאיר לשאיבה. אם אני מצךיחה לעמוד בכך אזי אני שואבת מאותו שד 3 פעמים ביום ומצליחה להניב כמות יפה של 100-140 סמ"ק של חלב. בבוקר כשאני קמה לאחר ששאבתי בערך ב- 22:00 השד גדוש בחלב ותנובתו רבה ומרשימה. ראוי לציין, שבעקבות המלצות של בנות כאן אני כבר כשבועיים לוקחת כמוסות חילבה - 2 בכל פעם - 3 פעמים ביום וגם הן השפיעו מאוד על הכמויות של השאיבה. מקווה שעזרתי ולו במעט, מילכה.

נועהקוש

New member
כמה זמן את שואבת?

האם מדובר בתקופה ארוכה? כי אם כן, ניתן להבין שהדבר אפשרי, ואם לאו, יתכן וייפגם מנגנון ייצור החלב,השד יתאים עצמו לביקוש, ויווצר פחות חלב, ומזה אני חוששת. ניסיתי לא להניק משד אחד במשך הלילה, ואכן בבוקר שאבתי כמות יפה מאד, אולם האם אוכל להיות בטוחה שאוכל להתמיד בשיטה זו, והשד לא יפסיק לייצר חלב בשעות אלו? תודה על תשובתך, אשמח לתשובה נוספת. אה... וגם אני בזכות הפורום התחלתי ליטול כמוסות חילבה, בדיוק במינון שציינת.

משך יניקה

בגיל כזה יש ילדים שמרוקנים שד בחמש דקות. גם פה, התינוק יודע מה מתאים לו כל עוד עוד ההנקה היא לפי בקשה ולא מוגבלת.

תכנון שאיבה

שלום, נהדר לשמוע כי את מצליחה לתת לבתך תזונה מבוססת חלב אם למרות חזרתך לעבודה. לשאלתך, דפוס השאיבה אמור לחכות כמה שיותר הנקה. לפיכך עדיף לשאוב גם בשעות שאת נעדרת ולא להשאיר הפסקה גדולה מדי משום שהפסקה כזאת בשילוב עם ההפסקה של הלילה יכולה בהחלט להוביל לירידה בייצור החלב. לגבי כמויות החלב שבתך אוכלת מבקבוק, זה מאוד אישי משום שיש ילדים שאוכלים מבקבוק את המינימום ומחכים לאמא שתגיע הביתה. בתך היא היודעת מה טוב לה, אם היא רגועה בין ארוחות, והאכלה מבקבוק לוקחת יותר מ20 דקות אז 120 מ"ל לארוחה זה מה שטוב לה. בהצלחה,

נועהקוש

New member
ומה בעניין הלילה?

האם השד ממנו היא לא אוכלת בלילה (בהחלפות) ימשיך להיות מלא בבוקר? תודה על ההתייחסות.

נועהקוש

New member
כבר שלשה לילות אני מניקה רק משד אחד

(כל לילה מחליפה שד), אני רוצה לדעת שאני נוהגת כשורה, חששי הגדול הוא שאפגום בייצור החלב, ולא אצליח לשאוב כמות מספקת לשעות היעדרותי. בשלשת הבקרים האחרונים, לאחר הלילות בהם הינקתי משד אחד בלבד, השד השני היה גדוש מאד ושאבתי כמות מעולה, בזמן קצר מאד. זהו פתרון נוח ויעיל מאד מבחינתי, אולם האם אינני פוגמת במנגנון הייצור? אנא, אני זקוקה לתשובתכן המקצועית. (אני חוזרת ללימודים בשבוע הבא, הנסיכה שלי בת חמשה חודשים, לפחות במשך חודשיים אצטרך לשאוב שתי ארוחות מלאות, עד שהיא תתחיל לאכול מוצקים, ואני כל כך מקווה שאצליח, ולא יווצרו פלונטרים וקשיים בדרך).

לא זוכרת איך הסתדרתי

כששאבתי לביתי הגדולה, אבל היו לי כמה מנות קפואות משבועיים בערך, לפני שיצאתי לעבודה. לדעתי את עושה נכון מאוד.לא מבינה מדוע תפגמי בייצור החלב אם את משתדלת לשאוב כל פעם משד אחר. יש כאלה שמניקות משד אחד ובו זמנית שואבות מהשד השני. אומרים שזה עוזר! ועד תחילת המוצקים יש לך רק חודש ואולי חודשיים או פחות כדי שמנות המוצקים יהיו ממש משמעותיים כדי לבוא במקום הנקה.אז אין לך ממה לדאוג!

נועהקוש

New member
תודה דבי, אני מקווה

שאכן אין ממה לדאוג, ושה"מחלבה" תמשיך לעבוד כמו שצריך.

כדאי להחליף את השד לסירוגין כל לילה

כמו כן מומלץ גם לשאוב מהשד ממנו היא ינקה בבוקר על מנת להוסיף גם שומנים משובחים...

נועהקוש

New member
אל תשאלי "צרות של עשירים"

שרון, תודה תודה על התשובה. עוד אני מתכתבת איתך, בנסיון למצוא פתרון הולם לשאיבות, נסיכתי המדהימה, כבר שני לילות איננה מתעוררת להנקות, כלומר בארבע לילות הנסיון האחרונים, שני לילות הנקתי משד אחד (בהחלפות) ובשני הלילות האחרונים היא ישנה לילה שלם, קרי, עשר שעות. "צרות של עשירים" נכון? במקום לשמוח, אני דואגת שלא יהיה לי די חלב, מה את אומרת?

התינוק ישן בלילה (יש!!!)

יש תינוקות שישנים כל הלילה בגיל מאוד מוקדם (וחשוב לציין כי יש כאלה שזה עובר להם ברגע שמתחילים עם בעיות השיניים...). לעיתים אמהות בוחרות להניק את התינוק הישן (והרי הם לא ממש מתעוררים בשביל לינוק) על מנת להמנע מגודש או מחזרה מוקדת של המחזור (שקשורה לתדירות הנקות הלילה וההפסקה שביניהם). כמובן שהפחד שלא יהיה חלב קיים, וגם זאת סיבה להניק את התינוק הישן בעיקר אם האם עןבדת ביום.

למעלה