תכנון קריירה

michalina

New member
תכנון קריירה

אני סטודנטית לתואר שני בתחום מדעי הרוח, תואר שאין שום דבר שאפשר לעשות איתו. את התואר השני התחלתי בשביל עצמי בידיעה שזה לא ייתן לי כלום בשוק העבודה. במקביל התחלתי לעבוד בעבודות אדמיניסטרטיביות-משרדיות כדי לצבור נסיון במשהו. כשאני מנסה לחשוב על העתיד אני חושבת ללמוד משהו כללי יותר כמו מנהל עסקים שיוכל לקדם אותי בחיים. כמובן שלימודים עתידיים יהיו רק תוך כדי עבודה, כלומר לימודי ערב במכללות או לימודים באוניברסיטה הפתוחה. השאלה מה יכול לקדם אותי? מנהל עסקים זה תואר כללי שעוזר בהרבה מאוד מקומות. לעומת זאת הנהלת חשבונות זה משהו יותר ספציפי שיכול לעזור בתחום האדמיניסטרציה. וגם אלו קורסים קצרים וקלים יותר. קיימים עוד כל מיני קורסים ותעודות שונות כמו רואה חשבון, יעוץ פיננסי ועוד בכל מיני מכללות ולימודי חוץ של האוניברסיטאות. השאלה מה עדיף? לימודי תעודה כלשהם, או תואר במנע"ס?

תואר שני או לימודי תעודה

מה עדיף מאיזה בחינה? השאלה צריכה להיות במה את רוצה לעסוק. בתואר שני במינהל עסקים ישנם מספר תחומי התמחות: שיווק, משאבי אנוש, התנהגות ארגונית, מימון ושוק ההון ועוד. כל התמחות תוביל אותך לעבודה שונה. כמו כן כל הלימודי תעודה שציינת יכולים לספק לך תעסוקה השאלה האם תואמים את תחומי העניין שלך. את יכולה אולי לברר זאת על ידי פניה ליעוץ תעסוקתי.

michalina

New member
ואם אין משהו ספציפי שמעניין אותי?

מקווה פשוט להתברג באיזושהי חברה ולצמוח משם?

גם זו אפשרות

אפשר להשתלב בחברה ועם הזמן לברר לעצמך מה מעניין אותך. מאידך, ניתן לפנות לייעוץ קריירה ע"מ לתכנן לעצמך את ההמשך. בייעוץ יסייעו לך לזהות את תחומי העניין שלך, את הכישורים, הצרכים וכן תיחשפי למידע על מגוון רחב של מקצועות ומסלולי לימוד.

michalina

New member
תודה, וחידוד השאלה

השאלה מה יכול לעזור לי להתקדם בחברה: לעשות תואר, רק כדי שיתווסף לי התואר "אקדמאית" - בזה כבר אין לי צורך כי כבר יש לי אותו. השאלה אם תואר במנהל עסקים באמת יתרום לי מידע ספציפי שיעזור לי להתקדם בעתיד לתפקידי ניהול, או שאולי לימודי תעודה שהם ספציפיים ונותנים לי יתרונות נקודתיים יעזרו לי להתקדם, שוב כיוון שאת התואר "אקדמאית" כבר יש לי.

למעלה