תכנון קריירה.... אוף...

תכנון קריירה.... אוף...

אני מסיים עכשיו שנה שניה במדעי המחשב מורחב באוניברסיטת ת"א, ואם לא יקרה משהו לא צפוי - אני אסיים את התואר עם 85+. עד כאן הכל נשמע טוב ויפה, אבל בזמן האחרון אני מתחיל לעכל עד כמה אני לא בנוי לעבוד בתור שכיר בטח לא בחברה גדולה. אני שונא את ההרגשה של "עבד". הפחד המתמיד מפני פיטורין, התנאים המוגבלים והשכר הנמוך יחסית שכמעט ולא זז. אני לא אוהב את הלחץ, לא אוהב להיות במסגרת נוקשה שאני נמצא בה רק מחוסר ברירה. אני פשוט קצת רגיש מדי ואני בטוח שאני אתחרפן במסגרת כזו תוך זמן קצר - למרות שאני גם יכול להשאיר את הההתחרפנות שלי בבטן כמו שעשיתי במהלך הצבא - אבל אני לא רוצה להיות ככה כל החיים. אני גם מקבל כאב ראש רק מלחשוב על התלאות שאני אצטרך לעבור עד שאני אשיג איזו משרה כזו. שלא לדבר על קידום. לכן לפי דעתי אין הרבה טעם ב-"לנסות ואז לראות אם מתאים לי". בתכלס אם לא תהיה לי ברירה אני אעבוד בתור שכיר עם כל היתרונות והחסרונות של זה - אני פשוט מחפש חלופות שפויות יותר מבחינתי. אני בנאדם צעיר (23) לא טיפש ברמה הריאלית(770+), עם הרבה חוכמת חיים ואני מרגיש שאני בכלל לא אמצה את עצמי ולא יהיה לי שום סיפוק מלשבת כל היום מול שורות קוד אינסופיות ולעבוד כמו רובוט. (מה גם שמחשבים לא כ"כ מלהיבים אותי) חשבתי על כמה כיוונים: חשבתי אולי להמשיך לתארים מתקדמים (אם יקבלו אותי) במחשבים ולהשאר באקדמיה. שזה דווקא נראה לי מעניין (אני אוהב מאוד את הצד התיאורטי של מתמטיקה/מדמ"ח) אבל יבש מדי בשבילי. אני מאוד מתעניין בכלכלה ובמסחר בני"ע בפרט. יש לי (ירושה) בערך 100K דולר שמנוהלים ע"י אבא שלי בני"ע שונים ואני מאוד מתעניין בתחום ורוצה להכיר אותו קצת מקרוב ולדעת להתעסק בזה בעצמי. בלי קשר - כל הנושא של מסחר,יבוא ויצוא ולהיות "איש עסקים" מאוד מושך אותי ואני נמשך לכיוון. בא לי לפתוח עסק פרטי (אין לי מושג באיזה תחום) או להכנס קצת לענינים בשוק ההון ואחרי שאצבור קצת כסף להתעסק בהשקעות. הבעיה היא שאין לי השכלה בכלכלה ויותר גרוע - אין לי שום ניסיון בעסקים. בעיה נוספת היא שהרצונות שלי לא ממש ממוקדים על תחום מסוים וגם עולם העסקים הוא עולם הפכפך ומסוכן שלא מתאים לכל אחד ואני עדיין לא בטוח שהוא מתאים לי. חשבתי לנסות לעשות תפקיד ניהולי קטן - כמו להיות אחראי/מנהל סניף ברשת כלשהי רק כדי להשתפשף קצת בעבודה עם ספקים, ניהול כספים ושיווק - אבל אלה סתם מחשבות ראשוניות. אני לא ממש יודע מה לעשות, מה לחשוב, ומאיפה להתחיל. נראה לי שדי בילבלתי לך את המוח אז אני אפסיק פה. אשמח אם תתיחס לכמה שיותר נושאים ממה שרשמתי במיוחד לגבי הנושא האחרון. המון תודה! סוס

תכנון קריירה

חלק מבוגרי מדעי המחשב עוסקים בפעילויות שאינן מחייבות להיות שכיר. כך למשל חלק מהם עובדים כעצמאים המבצעים עבודות תכנות/פיתוח או מה שנדרש עבור גופים. בחברות רבות נוטים היום להוציא עבודות החוצה לפרטים, דבר היכול להוריד לארגונים עלויות של להעסיק על בסיס קבוע מתכנתים. רבים עובדים כעוסקים מורשים עצמאיים גם בתפקידי יעוץ/ ניתוח מערכות וכו'. כשתסיים תואר ראשון במדעי המחשב יהייה עליך לקבל החטלה אם להמשיך לתואר שני ושלישי במדעי המחשב על מנת לפתוח בקריירה אקדמית, או לבחור בדרך אחרת. אחת האופציות היא ללמוד לתואר שני דוקא במינהל עסקים ולקבל רקע השכלתי שיאפשר לך בהדרגה אולי לפתח עסק/ חברה משל עצמך. ישנם גם קורסים ספציפיים שיהייה עליך לשקול בבא העת. כך למשל יש קורס למנהלי השקעות וקורס יזמים למעונינים לפתוח עסק/שרות עצמאי.

כמה שאלות

בסה"כ הצעת כמה אופציות: לתכנת עבור חברה גדולה בתור עצמאי - זה כבר יותר גרוע מלהיות שכיר. לגבי יעוץ/ניתוח מערכות - דווקא זה תחום שמאוד מאוד מענין אותי. באמת מעניין אותי איך נהיים מנתחים. חשבתי על השלבים הבאים: עבודה בתכנות - שנתיים+- (תכנות מה? בסיסי נתונים? C++? ) תואר שני במנהל עסקים במסלול מ"מ (M.Sc) עבודה בתור מנתח מערכות עבודה בתור יועץ/ניתוח מערכות ואולי לעבוד על דוקטורט באיזהשהוא שלב? נראה לך ריאלי? האם עבודה בתור מתכנת בהתחלה זה דבר חיוני? האם יש משהו חסר/מיותר ברשימה?

tapuztal

New member
מנסיון אישי

לדעתי שאלת שאלות חשובות. אני לא מומחה בקריירה, אבל אולי תלמד מהנסיון שלי: אני בן 34, ובגילך עמדתי באותן התלבטויות. בסופו של דבר בחרתי בכיוון של שכיר. טעות גדולה ! היום אני בדיוק באותו מצב, וכל היום אני מחפש איך לצאת מזה אבל בגלל הגיל יש הרבה פחות אפשרויות. עצתי לך: לך על העניין של השקעות. תתחיל ללמוד מהאינטרנט, ותנסה להשקיע וליזום פרוייקטים קטנים. במקביל אתה יכול להתחיל להתכונן לבחינות להסמכה ליועץ השקעות ומנהל תיקים של הלשכה לניירות ערך (יש קורסי הכנה לזה בכמה מכללות). בנוסף תכנס לאתרים של הבנקים הגדולים, כמעט בכולם יש אזור "דרושים" שבו מציעים מסלולים מעניינים גם לחסרי נסיון. אחרי שתגמור את התואר (תעשה את זה אחרת תתחרט אח"כ), תוכל להמשיך לMBA במנהל עסקים עם התמחות במימון. בכל מקרה כדאי לך לצבור נסיון בעבודה של כמה שנים לפני זה. בהצלחה !

למעלה