תכנון פנטהאוז

תכנון פנטהאוז

שלום לכולם, מצ"ב תוכנית לפנטהאוז, אשמח לקבל הצעות לשיפור וביחוד לאמבטיות ולשירותים יום טוב

מאגר

New member
התוכנית טובה רק לא לעשות מיני מרכזי בפנטהאוז

מאחר ויש מספיק מקום על הגג למנועים אין צורך לעשות מיני מרכזי ולשלם כך כך הרבה כסף על חשמל והנמכת תקרה לאורך כל הפרוזדור שיראה כמו מערה

תודה ושאלה נוספת

תודה רבה על התשובה המהירה - נבדוק בפגישה הקרובה מול הקבלן. מה לגבי התוכנית והאוורור של האמבטיות והשירותים?

תכנית פשוטה וחסרת מעוף

אבל זו דירה בקומות ולא בית קרקע , אז זה מקובל את 2 חדרי הילדים הייתי מרחיב ב 20 ס"מ כל אחד

משה פרל

New member
וחדרים שיראו כמו מעברה זה יותר טוב ?

וגם סכוי גבוה יותר לתקלות (תכפיל את ה MTBF של כל יחידה בכמות היחידות), מצד שני אפשר לחסוך בחשמל ונוחות ההפעלה טובה יותר.

צימעס

New member
תהפכו את הכיוונים של דלת ממ"ד,

וגם את הכיוון של החלון, אלא אם זה הולך להיות חדר ארונות ואתם צריכים את השטח-קיר. מחדר אמבטיה ילדים יש מעבר לכביסה דרך החלון לח"א הורים?

אמבטיות

כרגע, אין תכנון לחדר ארונות בממ"ד. לגבי חדר האמבטיה: מתוכנן חלון בלבד ולא מעבר בין חדר האמבטיה של הילדים לזה של ההורים. החלון נועד לצרכי אוורור ואוויר בנוסף לוונטה. החלק של 2 חדרי האמבטיה והשירותים לא כ"כ מוצא חן בעינינו. אנחנו מחפשים הצעה חלופית שתכלול אור ואוורור.

צימעס

New member
מעבר, אור, ואוורור

מעבר - התכוונתי רק לפתח כדי לזרוק כביסה מלוכלכת. לתכנן את החלון (או חלק ממנו) כך שהילדים יוכלו לעשות זאת בקלות. אור ואוורור - מה דעתכם על פתח בגג? עושים ארובה שמכוסה במשהו בהיר, ככה נכנס אור, החדר מתאוורר, ולא נכנס גשם. אני לא מספיק מכירה (עוד לא עשינו שעורי בית בנושא הזה), אבל יצא לי להתקל בכאלה בחדרי שרותים.

crazyflower

New member
אם את רוצה לגנן את המרפסת

עכשיו הזמן לתכנן זאת. צריך לפרוש לפני ריצוף צנרת מים, צנרת ניקוז ושרוולי חשמל (עם יציאות לכל מיכל או לכל קבוצת מיכלים).

דורית1900

New member
אני הייתי משנה קצת

התכנון בעיקרו נראה מאד נעים, אבל הייתי משנה כך: בפרוזדור לא הייתי שמה שלושה מחשבים. הרי יש לילדים חדרים ואפשר לשים שם. במקום המחשבים הייתי שמה ארון בילט-אין, שמיועד לגרדרובה ובו שמים נעליים, מעילים, תיקים, ואפילו מצעים שלא בעונה. בחלק הארון שצמוד לקיר שירותי אורחים הייתי שמה מכונת כביסה ומייבש, זה על זה. לא תהייה שם בעיית צנרת מים וביוב כי יש בלאו הכי כיור בצד השני של הקיר. מייבש אינו זקוק בהכרח ליציאה החוצה, וניתן לרכוש מייבש עם קונדנסור. כשמוציאים את מכונת הכביסה מאמבטיית הורים נותר חדר ענק, שהייתי מחלקת לשניים לרוחבו - בחלק הקרוב לחלון אמבטיית הורים, ובחלק השני חדר ארונות מרווח. לצורך זה הייתי מבטלת את החלון מאמבטיית ילדים, שאיני רואה איך יועיל. באמבטיית ילדים - הייתי מציבה את הכיור ממול לאמבטיה, ועושה שירותים עם מיכל הדחה נסתר, שחלקו העליון הוא המשך של השיש של הכיור. זה מאד יפה והרמוני יותר לטעמי האישי. חוץ מזה, מסכימה עם צימעס בנוגע לכיוון הפתיחה של דלתות הממ"ד.

לגבי הצעת השינוי

א. תודה על הרעיון של הכיור שהשיש בו ממשיך גם למיכל ההדחה של השירותים. ב. לגבי המחשבים - זו פינה מוצלחת שהעתקנו מהבית הנוכחי. במקום שכל ילד יתבודד בחדרו, כולם יושבים אחד ליד השני וגם קרובים לסלון. ג. אנחנו מעדיפים ארונות על חדר ארונות ולכן אין כוונה לפנות את האמבטיה לטובת זה. | מאידך, חשוב להו שיהיו אמבטיות גדולות ומאווררות. יש לך אולי רעיון נוסף איך ניתן לקבל 2 אמבטיות ושירותי אורחים

דורית1900

New member
פינה מוצלחת?

שלושה ילדים יושבים במסדרון ברוחב 2 מטר במקום בחדרים? אצלי זה לא היה הולך
. אני רק חושבת על המריבות ונעשה לי רע. בקשר לאמבטיות, אני בכל זאת חושבת שהאמבטיה בחדר הורים גדולה מדי. אם את לא מעוניינת בחדר ארונות, ניתן להגדיל את אמבטיית הילדים במקום זה, ולהוסיף להם מקלחת נפרדת מהאמבט, ועוד כיור (אני מבינה שיש שלושה ילדים). הארכת אמבטיית הילדים לכיוון אמבטיית הורים באותו הקו הקיים תגדיל גם את המרווח לארון החדר שינה הורים.

פיטנגו4

New member
גובה מעקות

גובה המעקות לא יאפשר לשים שום אלמנט בנוי של ערוגות בנויות או גינה-על גג (ממש כמו על אדמה). במקום שתהיה ערוגה מוגבהת יהיה צריך להגביה את המעקה. אם כוונתך לגנן ע"י אדניות במסגרת - זה בסדר. לדאוג לאיטום מעולה של המרפסת, צנרת ניקוז משפועת לכיוון הביוב. לאפשר העמסה של משקל על הגג, עם אישור קונסטרוקטור להעמדת מיכלים כבדים עליו. אם הגינון יהיה עם אדמה, אין צורך להניח ריצוף. אני מאד לא ממליצה על דשא סינטטי למרפסת הזו.

ITCHAKG

New member
לתשומת ליבך

מכיוון שיש רק נקודת ניקוז אחת למרפסת לצורך יצירת שפועים יהייה הפרשי גובה של כ-20 ס"מ בין הנקודה הגבוהה לנקודה הנמוכה (הקולטן וזה גורם לשתי בעיות: ביציאה מחדר שינה הורים למרפסת תהייה מדרגה. המעקות יהיו בגובה 125 ס"מ וובאם הם מתוכננים כמעקות בלוקים כדאי לשקול להפוך אותם לשקופים.

למעלה