תכנון מערכת

nadav2605

New member
תכנון מערכת

שלום, עד היום התעסקתי בעיקר בתכנות פרוצדורלי פשוט. עכשיו ברצוני להתחיל לתכנת בשפות מונחות עצמים. למדתי את המושגים וההגדרות הפרומליות של שיטת design patterns ו-oop ואני יודע את הקטע הטכני וגם הקונספט. הבעיה שלי היא, שעכשיו אני רוצה לכתוב את התוכנית הראשונה שלי שתתוכנן עם OOP ואני לא מצליח לתכנן את הפרוייקט בדרך של OOP. אני לא מצליח לעצב את הפרוייקט, אני לא מצליח לקבוע אילו אובייקטים יהיו, ומה הם בדיוק יעשו. האם יש חומר (תמציתי עדיף - לא ספר של 700-1000 עמודים) שיכול לעזור לי בללמד אותי איך לעצב תוכנה בתכנות מונחה עצמים? מקווה שהשאלה מובנת, תודה רבה, נדב.

arnonrgo

New member
תתחיל בזה

http://www.objectmentor.com/resources/articles/xpepisode.htm זה אחד התאורים התמציתיים שאני מכיר ארנון

inbal76

New member
לעניות דעתי, זו לא דרך טובה

לא כותבים "פרויקט" בתור תוכנית ראשונה במשהו. כפי שבתכנות פרוצדורלי לא קראת קודם את כל החומר התיאורטי ואז התחלת "לתכנן פרויקט", אלא: - למדת קצת חומר תיאורטי - כתבת תוכניות קטנות ופשוטות שמשתמשות בו - למדת עוד קצת חומר תיאורטי - כתבת תוכניות טיפה יותר מורכבות - למדת עוד... וכולי - בסופו של דבר הגעת למצב שאתה יכול ליצור פרויקט שלם. (תקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושבת שככה רובנו למדנו ושזאת הדרך הנכונה). ככה גם נכון ללמוד ב-OOP. תתחיל מכתיבת תוכניות קטנות: - קודם כל תוכניות עם אוביקט בודד. - מימוש מבני נתונים בסיסיים (רשימה מקושרת, עצים, תורים וכולי) - דברים פשוטים כמו ניהול ספר טלפונים או איזה משחק לוח בין שני משתתפים. אחרי תרגול כזה אתה תגלה שהחשיבה המונחית עצמים כבר "נכנסה לך לראש" מעצמה, ואז כשתתיישב לתכנן את הפרויקט שלך, דברים כמו "לקבוע אילו אובייקטים יהיו, ומה הם בדיוק יעשו" - זה פשוט יבוא לך באופן טבעי. אתה יכול לקרוא את כל החומר התיאורטי שבעולם, אבל שום דבר לא יכניס לך את צורת החשיבה הזאת לראש טוב כמו תרגול. כמו כן לדעתי עדיף לקרוא בהתחלה רק את החומר הממש בסיסי, אח"כ כאמור לתרגל ואפילו לכתוב פרויקט או שניים, ורק אז לקרוא את כל החומר הנוסף "להעשרה". זאת כיוון שהחומר המתקדם מתייחס לסיטואציות ובעיות שכל עוד לא התנסית בזה קצת ולא נתקלת לפחות בחלק מהן, יהיה קשה להבין "באוויר" על מה מדובר ומה החשיבות של כל דבר.

dotandvir

New member
כל ההתחלות קשות

אתה צריך קודם להפנים את המושגים של תכנון מונחה עצמים וזה לא יהיה קל. ממליץ לך לחפש חומר על Domain Driven Design ולקרוא את הספר המצויין של מרטין פואלר Analysis Patterns. כמובן תבוא להתייעץ פה. דותן

למעלה