תכנון מוקדם

sdudiam

New member
תכנון מוקדם

שלום, אנחנו כרגע בשלב של חיפוש אדריכל, אנחנו מעוניינים לבנות בית בגודל 150 מ"ר , ובעוד כמה שנים טובות להוסיף עוד קומה עם חדרי שינה נוספים. ממה שהתרשמתי עד עכשיו, הצעות המחיר של האדריכלים אינם פונקצייה של גודל הבית, ואני אשלם אותו דבר על בית בגודל 150 מ"ר כמו על בית בגודל 200 מ"ר. השאלה שלי האם אז כדאי כבר עכשיו לעשות את תכנון הבית (אדריכל + מהנדס בניין + היתרים) כולל הקומה הנוספת שאנו מתעתדים לבנות כי גם ככה זה אותו באותו מחיר? אני יודע שהיתר בנייה הוא רק לשנה, אבל בטח בעוד כמה שנים זו לא תהיה בעייה ל"חדש" אותו.

IdP1

New member
ולשאלתך

שלום ולשאלתך האם כדאי כבר עכשיו לעשות את תכנון הבית כולל הקומה הנוספת ? ההחלטה היא מאוד אישית אם את מחליטה על תכנון מוקדם של הבית עכשיו , יש יתרון והוא לעשות את זה בקצב שלך וללא לחץ הזמן הוא יתרון , כי יש לך זמן להתלבט ולשנות התכנון ללא הגבלה בשקט וברוגע ואם את מחליטה בסמוך לבנייה - מכלול דברים בזמן מוגבל . בניית הבית הוא תהליך לא קל ולא פשוט , תכנון של הבית- מצריך תכנון מוקדם וחשיבה על פרטים רבים. תכנון אדריכלי נכון, הוא הבסיס לבית מוצלח. בהצלחה

calya

New member
לדעתי זה בכלל לא שיקול.

האדריכל הוא החלק הכי חשוב בכל הבניה. אדריכל לא טוב יגרום לך לבנות בית שלא מתאים לך וזה אומר שתעבור את כל התהליך הארוך והקשה והיקר הזה לחינם. לא חוסכים באדריכל. ואדריכל טוב לא יתכנן לך בית של 150 מ"ר ויתעלם מתוכניתך העתידית כי אדריכל טוב יבנה בית ש*מתאים לך* גם אם זה אומר שמתאים לך בית שמתרחב עם השנים. חייבים לתכנן את מה שיהיה אחר כך כדי שמה שעכשיו יתאים לזה... לגבי היתרים - לא הייתי טורחת (חבל על הכסף) אבל לגבי תכנון בהחלט. וכמה הערות: אדריכל מעולה לא חייב להיות יקר. כשכתבתי "לא חוסכים באדריכל" התכוונתי שלא חוסכים מאמצים למצוא את האחד הנכון לך. וגם אם באמצע התהליך או אפילו בסופו מרגישים שזה לא מתאים לא מתעצלים להחליף. התכנון חייב להיות *מעולה* בהרגשה שלך, לא שום דבר פחות מזה. ולא ידוע לי לגבי "המחיר לא פונקציה של גודל הבית" -המחיר הוא בהחלט פונקציה של גודל הבית אבל גם של מורכבותו ושל מורכבות הדרישה שלך. אני ממליצה למלא פרוגרמה לפני שאתה מחפש אדריכלים. ובהצלחה.

80vax

New member
ממליצה בחום על הפרוגרמה הזו

לנו עשתה לא מעט סדר בדברים ...

sdudiam

New member
אולי לא הבנתם את השאלה נכון

שלום, אני מתכוון לקחת אדריכל ושיהיה אדריכל טוב, ואני גם אומר לאדריכל שהבית צריך להיות מתוכנן כך שבעתיד נוכל להוסיף עוד קומה. השאלה שלי אם כבר כדאי שהאדריכל שאני אבחר עכשיו ישרטט את כל התוכניות שיכללו כבר גם את הקומה הנוספת, אבל אנחנו לא נבנה אותה אלא רק בעוד כמה שנים. זה יחסוך שבעוד 5-6 שנים אני לא אצטרך לבחור שוב אדריכל כדי שיעשה תוכניות לקומה הנוספת שארצה לבנות ואני אצטרך עוד פעם את האישור של הקונסטרוקטור.

esr124

New member
עדיף לתכנן את כל הבית מראש

אני בשלב התוכניות קצת לפני הגשה. כמוך, גם אני בונה קומה אחת של 150 מטר + אופציה עתידית ל90 מטר בקומה השניה. אצלנו האדריכל מתכנן את כל הבית, עם חלוקה לשלבים, איך הבית יראה עם קומה אחת, ואיך הוא יראה עם 2 קומות, מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה שהקומה השניה תראה כמו טלאי, לדוגמא: עם מדרגות במקום לא מתאים, או סלון קטן מדי, מיקום לא הגיוני של מקלחות בקומה השניה, תיכנון חוזק מבני של השלד לנשיאת 2 קומות וכדומה. לכן ביקשנו מהאדריכל לתכנן בית של 2 קומות, עם אופציה לבניה רק של קומה אחת בשלב א, אנחנו ביקשנו להתפשר על גודל החדרים בקומה הראשונה, בכדי שהאיזור הציבורי יהיה מרווח והחדרים הגדולים יהיו בקומה ב כאשר יגיע זמנה. אנחנו בחרנו לאשר רק קומה אחת בשלב זה, ואת הקומה השניה נאשר ברגע שנרצה לבנות אותה.

בינא

Member
מסכים עם esr124, כי זה הדבר הנכון מקצועית

נכון לתכנן הבית בגודל הסופי עם הבניה העתידית מכל הסיבות שהעלה esr124. מותר להגיש הגשה עם סימון החלק לבניה עתידית. המנהל דורש היום תשלום על מקסימום הבניה = היוון מלא, לכן אינו צריך להכנס למערכת השיקולים.

gevayu

New member
בדוק בבקשה אם עניין החלטה 1134 של המינהל...

רלבנטית עבורך. עיקרה: היום בחוזה הפיתוח - משלמים היוון רק עבור מה שבונים היום. מחר בחוזה החכירה - משלמים על כל הרחבה (גם מטר בודד) את כל השארית למלוא הזכויות - מה שנקרא היוון מלא. בהצלחה.

sdudiam

New member
בקשר למינהל

החוזה חכירה שלנו מהוון ,אני יכול לבנות עד המקסימום המותר ללא תוספת תשלום.

gevayu

New member
מצויין. זה לא כך אצל כולם ויש את אלה שיחטפו..

את השוק רק בשלב מאוחר של אישורים מתקדמים.

למעלה