תכנון דירה

מצב
הנושא נעול.

shahar40

New member
תכנון דירה

תכנון דירה
שלום, לא מזמן התיעצתי איתכם לגבי תכנון דירה שאליה אנו עומדים לעבור עוד מעט. בינתיים, חברה שלנו שהיא אדריכלית, ראתה את התוכניות
והציעה לנו את הרעיון הבא (המשך בהודעה הבאה...)

shahar40

New member
מה דעתכם?

תכנון דירה
שלום, לא מזמן התיעצתי איתכם לגבי תכנון דירה שאליה אנו עומדים לעבור עוד מעט. בינתיים, חברה שלנו שהיא אדריכלית, ראתה את התוכניות
והציעה לנו את הרעיון הבא (המשך בהודעה הבאה...)
מה דעתכם?
הסבר בגדול: המטבח זז לחדר שינה. חדר השינה הועבר לאחר החדרים, ממנו תיפתח דלת לחדר כביסה שיהפוך ליחידת הורים. יחידת ההורים הנוכחית תהפוך למרפסת כביסה. כיוון שבכל מקרה התכוונו להחליף צנרת בכל הבית, לא תהינה עלויות נוספות מהבחינה הזו. אין לנו כוונה לקנות מטבח חדש. מישהו יודע האם זה בטוח להעביר מטבח קיים? אם יש כבר נקודות מים מוכנות, האם אפשר בקלות להחליף בין דוד ומכונת כביסה למקלחון ואסלה/כיור? אשמח לשמוע הכל תודה

מרב9

New member
אני אומרת תחזרי לתוכנית המקורית

מה דעתכם?
הסבר בגדול: המטבח זז לחדר שינה. חדר השינה הועבר לאחר החדרים, ממנו תיפתח דלת לחדר כביסה שיהפוך ליחידת הורים. יחידת ההורים הנוכחית תהפוך למרפסת כביסה. כיוון שבכל מקרה התכוונו להחליף צנרת בכל הבית, לא תהינה עלויות נוספות מהבחינה הזו. אין לנו כוונה לקנות מטבח חדש. מישהו יודע האם זה בטוח להעביר מטבח קיים? אם יש כבר נקודות מים מוכנות, האם אפשר בקלות להחליף בין דוד ומכונת כביסה למקלחון ואסלה/כיור? אשמח לשמוע הכל תודה
אני אומרת תחזרי לתוכנית המקורית
החדר שבמקום המטבח זה ממש לא זה. אין שם שום פרטיות אלא אם את מתכננת להוריד את הקיר לחצי או בכלל וליצור שם מעין פינת משפחה/טלויזיה. בגדול לי נראה שהחברה נורא רצתה להעיר משהו ומה שיצא לה לא ממש מדהים... (אאני גם אדריכלית במקצועי)

כמו תמיד...

מה דעתכם?
כמו תמיד...
תלוי בפרוגרמה. החדר, אם צריך לשמש חדר שינה... ניזוק. רחוק מהשירותים ויתפקד פחות טוב. המטבח, נשאר די דומה. לא שיתפת אותנו בשיקולים, אבל על פניו, אין רווח נראה לעין.

shahar40

New member
להלן השיקולים והרווח הנראה

כמו תמיד...
תלוי בפרוגרמה. החדר, אם צריך לשמש חדר שינה... ניזוק. רחוק מהשירותים ויתפקד פחות טוב. המטבח, נשאר די דומה. לא שיתפת אותנו בשיקולים, אבל על פניו, אין רווח נראה לעין.
1)פינת האוכל גדלה (ניתן לראות בתוכניות שהקיר זז) 2)תהיה לי מרפסת שרות ליד המטבח 3)לחדר הבודד (ישמש כחדר משחקים ואורחים - המטבח כיום) יש שני יתרונות: א) הוא קרוב לסלון, וכיוון שאני מכירה את ילדי, הם מן הסתם ישחקו בסלון יותר מאשר בחדר, יהיה קל לאסוף את המשחקים מהסלון חזרה. חוץ מזה שזה כיף שבאים אורחים והילדים משחקים קרוב אלינו כשאנחנו בסלון (תחת שליטה...) ב) כיוון שזה חדר אורחים, זה טוב שהוא רחוק משאר החדרים כדי לתת יותר פרטיות. 4) אולי נעשה חלון בין המטבח לפינת אוכל וזה יאיר קצת את הפינת אוכל שכיום היא חשוכה הצלחתי לשכנע אותכם? תודה על ההתיחסות.

shahar40

New member
עוד משהו

1)פינת האוכל גדלה (ניתן לראות בתוכניות שהקיר זז) 2)תהיה לי מרפסת שרות ליד המטבח 3)לחדר הבודד (ישמש כחדר משחקים ואורחים - המטבח כיום) יש שני יתרונות: א) הוא קרוב לסלון, וכיוון שאני מכירה את ילדי, הם מן הסתם ישחקו בסלון יותר מאשר בחדר, יהיה קל לאסוף את המשחקים מהסלון חזרה. חוץ מזה שזה כיף שבאים אורחים והילדים משחקים קרוב אלינו כשאנחנו בסלון (תחת שליטה...) ב) כיוון שזה חדר אורחים, זה טוב שהוא רחוק משאר החדרים כדי לתת יותר פרטיות. 4) אולי נעשה חלון בין המטבח לפינת אוכל וזה יאיר קצת את הפינת אוכל שכיום היא חשוכה הצלחתי לשכנע אותכם? תודה על ההתיחסות.
עוד משהו
לגבי החדר המרוחק. בשבת בצהריים כשאני אשן את שנת היופי שלי, הילדים ישחקו רחוק ולא יפריעו לי

פרוגרמה

אם התוכנית מתאימה לפרוגרמה
אז, מה דעתך על הפרוגרמה?
פרוגרמה
אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו ולהגדיר מה זאת פרוגרמה. פרוגרמה הינה הגדרת יעדים של מזמין העבודה בכדי לחיות בצורה הכי נכונה לו בביתו העתידי. הפרוגרמה מקיפה את כל התחומים. הבית צריך למלא את הצרכים הפיזיים של הלקוח, מתוך אורח החיים, האופי, החלום, מעמד חברתי [כפי שהלקוח מבין אותו], והתרבות ממנה הוא בא. למשל, יש צרכים פיזיים, כמה חדרים, מה היחס ביניהם, צרכים של כל חלל בנפרד וגם אופציות לתכנון עתידי [אם נדרש] סלון יכול להיות מקום שבו מארחים, אבל גם מקום בו נפגשים בני הבית. מטבח יכול להיות חדר עבודה [להכנת אוכל] אבל גם מקום לאירוח חברות למשל. חשיבות הפרטיות שונה בין אנשים שונים. יש שיעדיפו בית מאוורר ו "קל" אחרים יעדיפו פינות מוגדרות ואינטימיות. יש צנועים ויש ראותנים [להוציא לגיסות את העיניים גם היא פרוגרמה] יש בתים שיעשו רושם "מכובד" ויש שדווקא ישמרו על פרופיל נמוך. יש בתים שיצאו לרחוב וכאלה שיסתגרו מאחורי חומות. פרוגרמה לוקחת בחשבון את עלויות האחזקה שדורשות השקעה ראשונית גבוהה יותר, אוריינטציה אקלימית, כדאיות כלכלית. פרוגרמה לעיתים משקפת התיחסות לממסד [לבנות לפי המותר או להתחכם] פרוגרמה משקפת את היחסים בתוך המשפחה. פרוגרמה לוקחת בחשבון את האילוצים החוקיים, הפוליטיים, הגיאוגרפיים הגאולוגיים, הכלכליים וכד' הקיימים. אפשר להמשיך כך עוד כהנה וכהנה. כמובן שלא תמיד אפשר לקיים הכל, לכן גם בדיקת סדרי העדיפויות היא הכרחית. בקיצור, בכדי שלמתכנן תהיה אפשרות להציע תכנון נכון ללקוח שלו, הוא חייב להבין את מה עומד מולו ונדרש ממנו. והלקוח חייב להבין את דרישותיו האמיתיות ואת המשמעויות שנובעות ממנה. זוהי פרוגרמה. המתכנן נדרש להתעקש על הצורך בפרוגרמה, להנחות את יצירתה, להסביר את המשמעויות שנובעות מכל החלטה שמתקבלת. להיות מוביל ומנהיג. את הכלים, יכולת ההבנה, ההנחיה, האינטואיציה, כישורים תקשורתיים ומנהיגותיים הוא חייב להביא איתו. זה ארגז הכלים שלו. לא מספיק להיות יצירתי ומקורי ולדעת לערוך סט שרטוטים. זו גם הסיבה מדוע כלכך חשוב שתהיה מערכת יחסים בריאה ופתוחה בין המתכנן ללקוח. זו שותפות לדרך. השקעה נכונה בפרוגרמה מאפשרת גם להעריך את התוצאה בכלים מדידים. לדעת שהצלחה וכשלון נמדדים לפי ההתאמה בין הפרוגרמה לתוצאה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה