תכנון בית

אשכר24

New member
תכנון בית

יש לי שאלה אליכם... אנו עכשיו בשלבי בחירת אדריכל (ואח"כ גם נשבור את הראש לבחירת מנהל בנייה/ מפקח - מה שזה לא יהיה...) האם יש אפשרות לתכנן בית נורמלי ונחמד של 4 חדרים ב-120 מ"ר (מדובר בבית דו משפחתי, ומגרש מלבני 15 על 30 קצת יותר (מגרש של חצי דונם). אדריכל אחד אמר שבית כזה יהיה צפוף ונדרש מינימום 145 מ"ר... מה דעתכם ? לדעתי תכנון בית כזה דורש תכנון מההתחלה ולא שימוש בתוכניות מדף כמו שרוב האדריכלים עושים ולכן מצריך יותר מאמץ .. ? אשמח לשמוע תגובות

צימעס

New member
יש לנו שכנים עם בית 100 מטר,

4 חדרים שאחד מהם הוא הממ"ד. אני חושבת שהבית שלהם היה נכנס ברוחב של 11 מטר (אני מניחה קו בנין במרחק 4 מטר). לדעתי כל בית דורש תכנון מההתחלה. (המגרש, הכיוונים, השמש, הרוח, הרחוב - כל אלה שונים גם אם שטח הבית ומספר החדרים זהים. וזה עוד לפני שהתחלנו לחשוב על צרכי המשפחה הספציפית בשבילה מתכננים) אם אדריכל עובד עם תכניות מדף, לא הייתי שוכרת אותו. בשביל תכניות מדף אפשר לקנות בית מוכן מקבלן.

אשכר24

New member
תודה על התגובה

איך נראה הבית 100 מ"ר של השכנים ? האדריכל אמר שבית 120 מ"ר עם 4 חדרים יהיה צפוף... האם אכן יהיה צפוף? אני לא מחפשת בית עם חללים גדולים מה שגם אין לי תקציב לכך. לצערי רוב האדריכלים עובדים עם תוכניות מדף גם אם אינם מודים בכך בפועל

צימעס

New member
אוף. תקלה של תפוז.

להבהיר: כשנאי אומרת 4 חדרים, אני כוללת את הסלון. כלומר - 3 חדרי שינה. אלב אם את מדברת על חדר נוסף ו 20 מטר נוספים, אז אני בטוחה שהז אפשרי. איך נראה הבית של השכנים? מטבח קטל יחסית. חדר אמבטיה אחד, מחובר לחלל כביסה קטן, חדר שירותים נוסף. אין מבואת-כניסה (נכנסים ישר לסלון). פינת אוכל שהיא המשך של חלל הסלון. סלון לא ענק, אבל עם תחושה של מקום (כולל לחבורה של 6 ויותר ילדים משתוללים.) פינת מחשב קטנה בקצה הסלון. אני לא מרגישה שקטן/צפוף שם.

בדיוק!תארת תכנון טוב, לדעתי.

כשהמטרז' "לחוץ" חיבור חללי המטבח, פינת האוכל והכניסה יעניק תחושת מרחב רבה, יחסית למידות האמיתיות. לא חייבים שהמטבח יהיה פתוח לגמרי, לפעמים מספיק רק שיהיה פתוח בחלקו. בכלל, עיקר חשיבות ה"מרחב" היא באזור היום ושם באמת ניתן לחבר פונקציות ללא קירות אום תוסיפי ויטרינה גדולה לכוון הגינה שצופה לרחבת ישיבה מרוצפת ומאחורי גינה נפלאה, הרי שכלל יש תחושה של מרחב עצום. אגב, אם מדובר על ארבעה חדרים (ולא ארבעה חדרי שינה) אז בכלל 120 מ"ר מספיקים ואין מה לדאוג.

הכל תלוי בדרישות המזמין

כלומר שיש מחיר לריבוי פונקציות על שטח קטן (אני מדברת ברמה העקרונית) מדובר על חדרים קטנים, למשל, פינת אוכל מינימאלית, לפעמים מתכננים רק חדר רחצה אחד במקום שניים, יתכנו מסדרונות, הסלון איננו "רחב ידיים" וכ"ד. לדעתי אדריכל טוב צריך להמליץ ללקוח ולחוות את דעתו על פי ניסיונו. ולהסביר מה ה"מחיר" לרצונות הלקוח. אבל אם הלקוח מוכן לכך אז אין שום בעייה, בטח במקרה שלך. את רק צריכה לדעת שלא תוכלי לעשות ארבעה חדרים גדולים, סלון רחב ידיים, מטבח ענק ושלושה חדרי רחצה... אני דווקא חושבת שפרוייקטים כמו שלך הם יותר מעניינים לתכנון. אבל חייב להיות שיתוף פעולה בין האדריכל לללקוח והבנה שתכנון טוב בתנאים כאלו הוא לא עינין של מה בכך, או מובן מאליו. כלומר שיש צדק בדיברי האדריכלים שאמרו לך מה שאמרו, אבל אם, בעבודה משותפת, תלמדו מה אתהם מוכנים לוותר עליו ומה לא, אפשר להגיע ליופי של תכנון. על תכניות מדף אני בכלל לא מדברת... מה, אנחנו יצורי מדף? תחשבי שארבעה חדרים זה בערך 48 מ"ר (נגיד שהם 12 מ"ר ברוטו - כולל קירות, כלומר חדרים קטנים) סלון קטן 16 מ"ר מטבח קטן 10 מ"ר (יכול להיות מחובר לסלון מבחינת חלל ואז עושה רושם יותר גדול) פינת אוכל 6 מ"ר (נגיד, כחלל של הסלון) חדר רחצה אחד לכל המשפחה 8 מ"ר (למרות שאפשר להצטמצם) שירותי אורחים 1.5 מ"ר (בעיני חובה בכל מקרה. אבל במיוחד אם יש רק חדר רחצה אחד) הגענו, אם אני לא טועה לאיזה 90 מ"ר. למרות ה"ברוטו" של השטחים. כאן מתחילה מ"מקח וממכר" של התכנון: מה מעברים / מסדרונות? כמה "תגנוב" הכניסה לממ"ד? האם בכל זאת את רוצה חדר רחצה הורים (מינימום שבמינימום 4 מ"ר) מה קורה עם מיקום מכונת כביסה ומייבש? מה קורה עם הול כניסה... וכ"ד? תלוי בצורת הבית ובתכנונו. יכול לצאת בובה של בית ויכול לצאת משהו צפוף ונורא. מקווה שעזרתי קצת...

אני 27

New member
לאותו עניין ...

התוכנית שלנו היא לכיוון ה 160 - 170 מטר , מפלס אחד , 5 חדרי שינה , מקלחת ילדים , חדר ארונות + מקלחת הורים , חדר כביסה , מתוך 4 אדריכלים שראינו עד עכשיו , כולם "טוענים" שזה קטן ... שאין מקום ... היה אחד שטעם גם "בלתי אפשרי " לדעתי , מתוך איזו גישה של "אם כבר בית קרקע , אז שיהיה ענק .. " הראיתי להם תוכנית , 174 מטר , 5 חדרי שינה , מקלחת הורים , מקלחת ילדים , שירותי אורחים , פינת ישבה ענקית , סלון ומטבח גדולים (לא ענקים , אבל גדולים .. ) הם לא האמינו שריים דבר כזה .. (עד שראו בעינים . ) יש לדעתי נטיה להגזים , לנסות "להוריד ציפיות " מהלקוח בכדי לבנות "מפלצת" שחלק גדול ממנה לא מנוצל בכלל ... וחבל , יש כאלו שכן מחפשים את הפונקציונאליות שבבית "צנוע " יותר . וכן , רובם ממחזרים תוכניות מדף ....

shiranow

New member
יש מספיק אדריכלים שישמחו לשבת

ולתכנן לכם בית שהוא כולו שלכם, ולא יציקת מדף. חבל להתפשר על התכנון ברמה הזאת.

אנחנו בונים בית קטן ופרקטי

הבית שלנו יהיה 137 מ"ר (לא כולל מרפסות )ובתוכו: 4 חדרי שינה שאחד מהם הוא ממ"ד, יחידת הורים הכוללת שירותים ומקלחת ,חדר שירות די גדול,ופינת משפחה קטנה.(על שירותי אורחים וויתרנו). זה אפשרי,עם תכנון נכון (זה דורש חשיבה של דירה ולא של בית פרטי) אצלינו,לדעתי, יצא בסוף בית חמוד ופררופורציונאלי, לקחנו גדלי חדרים של בית סטנדרטי של 4 חדרים והורדנו קצת מכל חדר /חלל. (נגיד, חדר שינה - 9 מ"ר במקום 12 וכדומה)

צימעס

New member
לדעתי, ההבדל בין דירה לבית פרטי

הוא בחצר, בפרט בגישה שיש מהבית לחצר. כל השאר - פונקציונליות, פרקטיות, תחושה של מרווח, גודל חלונות, כיווני אוויר, גודל חדרים, רמת גימור - כל אלה קשורים בהעדפות המשפחה ובצרכיה, במגבלות התקציב.

efratcn

New member
לנו יש 135 מ"ר - 4 ח' שינה.

מאד תלוי בתכנון. לא רצינו שירותי אורחים ופינת אוכל. לטעמנו מיותר. אנחנו מארחים בפרגולה (גם בחורף והעתידית תיסגר כמו בבתי קפה). החדרים ממש לא ענקיים (סביב ה-10 מ"ר לילדים, 11 לממ"ד וכמעט 14 להורים) כי אנחנו מאמינים שרוב ההתנהלות של בני הבית צריכה להתרחש בחלל הציבורי. הכל מתוכנן בקפידה כולל מקומות אחסון מרובים. יש חשיבה על כל פרט. לכו לאדריכל שיכול לתכנן לכם מה שאתם רוצים. כשאנחנו הצגנו בפני האדריכלית שלנו את הדרישות שלנו היא מיד אמרה שזה אפשרי לחלוטין. מנגד אני בהחלט רואה שכנים שלנו שמבצעים הרחבה כמו שלנו ואצלם התכנון הוא עוד כ-10 מ"ר נוספים כי הם לא מוכנים לוותר על פינת אוכל ושירותי אורחים.

למעלה