תכנון ארוחות

ריבמיר

New member
תכנון ארוחות

אני אוהבת ויודעת לבשל אבל כשזה מגיע למחויבות יום יומית-אני לא נהנית.ולא מסתדרת. יש לי מקפיא .ואני קניתי אותו במיוחד למטרה הזו-שיהיה תמיד אוכל מוכן בבית-זמין ומגוון. אבל הוא ריק...
אשמח לקבל פטנטים ורעיונות ושיטות ליעול,חיסכון בזמן,תכנון נכון של ארוחות,ועוד-מנסיונכם.

../images/Emo92.gifכמה אפשרויות

כמה נפשות אתם? מה גלאי הילדים? אני יודעת מאנשים שהם מבשלים שבוע מראש או לשלושה ארבעה ימים מראש ומקפיאים ואז כשצריך לאכול מחממים. יש מגוון אפשרויות קלות ומהירות השאלה מה הדברים שאתם אוהבים. במקפיא תמיד אפשר להכניס שניצלים, קציצות,לביבות, פשטידות, עוגות,ירקות מאודים,אפשר להכין רביולי או קרעפלך ולהקפיא,בורקסים. במקרר אפשר לאחסן ליומיים שלושה:פסטות למינהן אפילו רק מורתחת ואת הרוטב לאחסן בקערה בנפרד וכל פעם שאוכלים לחמם קצת רוטב וקצת פסטה,צלי בשר,פתיתים או כל מה שאתם אוהבים. אני קצת עצלנית אז קונה ואצלי במקפיא מידי פעם קונה מזון שרק צריך לחמם, רביולי קפוא ורוטב קפוא, שניצלים של מאמא עוף,קציצות שלהם, חזה עוף שלהם שיצא חדש במגוון רטבים, קציצות טבעול או סוגי בשר למינהן כמו קבב והמבורגר שאני לא מטגנת אלא מכניסה לתנור בתבנית. במקרר:מעדנים, גבינות רכות +צהובה, ממרחים,רטבים לסלט. לגבי ירקות:ישנן חבילות שאפשר לקנות של ירקות חתוכים כמו חסה עם גזר או יום לפני את יכולה לחתוך ירקות לילדים לארוחת צהריים ולא לערבב עם רוטב. אפשרות נוספת להכין מרק לכמה ימים מראש ולהניח במקרר. להכין כמה סוגי סלטים לכמה ימים מראש ולאחסן במקרר. המלצה לתפריט: לארוחת בוקר:דגנים/סלט/ביצים/טוסטים/כריכים למינהם עם גבינה או ממרח שוקולד או אבוקדו או כל מה שמתחשק, אפשר להוסיף בקבוק מיץ תפוזים סחוט של פריגת מידי פעם או בקבוק שוקו לילדים או לקנות שוקולית. לארוחת צהרים:סלט/ מנת בשרית/ פחמימות לדוגמא:פסטה ושניצל וסלט לארוחת ערב: פשטידות/סלטים/ביצים/גבינות/מרק/טונה/דגים/פנקייק/בלינצ'ס. נתתי לך כאן מבחר הצעות שתוכלי לבחור מתוכן. אפשרות נוספת אם לא בא לך לבשל כמה ימים מראש זה לבשל יום לפני ולהניח במקרר.

טליW

New member
אני גם אוהבת לנצל את המקפיא

לצערי הרב, במקרר הנוכחי, הוא פצפון... מה אני אוהבת להקפיא? בצל - קוצצים ומקפיאים (לפעמים אני מגדילה לעשות, ומקפיאה 3 שקיות, קצוץ דק, קצוץ גס ופרוס). ירקות כמו קישואים, גזר, כרובית... - מרסקת בפומפיה (קישוא וגזר) ומקפיאה כל אחד לחוד. רוצים פשטידה? תוספת לאורז? לביבות ירק? הכל מחכה במקפיא. אם אני מכינה רוטב בולונז - אני מכינה יותר ומקפיאה חלק. כל שנשאר הוא להכין פסטה ולחמם רוטב. בתקופות עמוסות שלי, אני גם מכינה מראש בשר טחון מבושל (לפרורים) - מתאים לבולונז, צ'ילי, אורז, מרק.... כשאני מכינה קובה, אני מכינה יותר ומקפיאה ללא בישול. אח"כ זורקת כמה למרק, וזהו. קציצות - תמיד מכינה הרבה ומקפיאה. אח"כ אפשר לאכול אותן ככה, או ברוטב או מרק. שעועית - כשאני משרה לצ'ולנט, תמיד משרה יותר, ומקפיאה. אתמול, למשל, הכנתי מרק שעועית בצ'יק. פשטידות עוברות פריזר מצוין גם. תלוי מה אתם אוהבים לאכול... לא מקפיאה פסטה, אורז, תפ"א... הם לא עוברים הפשרה כ"כ טוב (אורז ברוטב אולי יעבור, לא יודעת). בקיצור, תגדירי יום בישול, תבשלי הרבה יותר מכל דבר, ותקפיאי (אם את מכינה ממש הרבה, כי יש לך פריזר גדול
תחלקי למנות... גן עדן).

כבר אמרו כמעט הכל

אמא שלי מבשלת לשבוע ומקפיאה. הכי חשוב זה להקפיא במנות הגיוניות למשפחה כי אם מקפיאים 3 עופות יחד קשה עד בלתי אפשרי לפרק ולקחת כמה שצריך. קוסקוס (הגרגירים) קופא נהדר. שכנה שלי מכינה קוסקוס מסולת כמו פעם ומקפיאה קילויים שלמים לכל הילדים שלה (הנשואים). קטניות - משרים, מבשלים ומקפיאים, הרבה יותר טוב משימורים. אם יש תינוקות שרק התחילו לאכול - מקפיאים מנות בתוך צינצנות קטנות של גרבר. יש שמקפיאים בכוסות חד פעמיות אבל אני אישית לא אוהבת כי אי אפשר לכסות לגמרי. יש מיכלי חלב של אוונט שגם בהם אפשר להקפיא מנות אוכל. לגבי תכנון נכון - אני משתמשת בשיטה של חברת יבולים לחסכון כלכלי. מכינים רשימת ארוחות לכל השבוע ורשימת קניות מדוייקת לכל הארוחות הללו ולא זזים מזה. ככה יש גם סדר ובלי מחשבות של "מה נאכל היום" וגם חוסכים כסף.

../images/Emo18.gif הקפאת אוכל בצנצנות זכוכית

או כלי זכוכית, שלא נועדו לכך (כמו צנצנות גרבר) - מסוכנת. הכלים יכולים להתפוצץ גם בשלב ההקפאה וגם בשלב ההפשרה. אוכל לתינוקות שרק התחילו לאכול אפשר להקפיא במגשים לקרח. לי היו מגשים כאלה כי כשמכינים בדרך כלל מכינים כמות גדולה, ובגיל הזה הם לא אוכלים הרבה. קוביה כזאת מספיקה לארוחה, בטח בהתחלה, ואחר כך אפשר לתת יותר קוביות. ככה גם לא צריך להתעסק עם זה כל יום.

קודם כל

לא מממלאים את הצנצנת עד הסוף. דבר שני הפקק אף פעם לא נסגר טוב ככה שאין סיכוי שהמזון הקפוא שתופס יותר נפח יפוצץ את הצינצנת. ודבר אחרון, מפשירים לאט לאט במקרר או על השיש ולא במיקרו. הפעם היחידה שהתפוצצה לי צינצנת היא כשהיא התגלגלה מהמקפיא ונפלה על הריצפה. אני מכירה את הפטנט של מגשיות הקרח אך אי אפשר לכסות אותן וזה די מגעיל אותי שהאוכל כה פתוח, בעיקר כשמדובר על כמות גדולה שאמרוה להישאר לזמן ארוך ולא ליום-יומייים

לטאפרוור יש או לפחות היו

מגשיות קרח עם מכסה, וגם לא מאוד יקרות. אפשר גם לכסות עם ניילון נצמד, ואפשר גם - וזה מה שעשיתי לפני שהיו לי המגשיות של טאפרוור - להקפיא עם ניילון נצמד מעל, ואז אחרי שהקוביות קפואות להוציא מהמגשית ואז לשים בתוך קופסה עם מכסה. אגב, במגשיות היום אני מקפיאה מיץ לימונים סחוט טרי (מעולה להוסיף לתה בחורף, לעשות לימונדה ועוד ועוד), מרק עוף טרי, ועוד

באמת רציתי לכתוב על

התבניות של טאפרוור אבל לא הייתי בטוחה שהן מתאימות כי אני לא יודעת איך ממלאים אותן. האם זה רק פתח במכסה או שאפשר ממש לפרק?

אפשר ממש לפרק

ואפשר גם למזוג דרך המכסה. מרקים וכאלה יותר נוח למזוג כי אז זה לא נשפך מסביב, ופירות וירקות טחונים לתינוקות, למשל, יותר נוח כשמפרקים את המכסה.

והנה אתר מעניין

(באנגלית, לא מצאתי דומה לו בעברית) עם מידע על כמה זמן אפשר לשמור מוצרים בקירור/מוצרים יבשים/אוכל שכבר בישלנו וכו' ועם עצות על קנייה חכמה בסופר ועוד. אתר ממש שווה בעיני. תסתכלו קודם כל בקטגוריה של The Food Keeper

למעלה