"תכלת דומה לים"

"תכלת דומה לים"

רציתי לשאול אם מישהו יודע מה דעת רבני ברסלב (הרב ארוש, הרב שיק, הרב קעניג וכד') בעניין "פתיל תכלת" בציצית. האם יש עניין לשים? אם כן, מאיזה סוג? ראדזין או השני? (שאני לא יודע אם יש לו שם). אני לא שואל מה המנהג בברסלב אלא מה דעת גדולי ברסלב... ויש הבדל. "על ידי שנזהרין במצוות ציצית זוכין לתפילה ולתשובה בכל ליבו וממתיקין הדינים וזוכין שיתגלו לו סתרי תורה" (ליקוטי עצות, ציצית)

פראזניק

New member
דעת גדולי ברסלב

הרב ארוש כמדומני הולך תכלת. הרב שיק ואחרים אינם הולכים. אין דעה מוחלטת בנושא בין משפיעי אנ"ש. רבי לוי יצחק לא הלך תכלת, כמדומני, אבל היו אחרים שכן הלכו.

leibl

New member
רב אברהם בן רב נחמן מטולטשין הלך

עם תכלת פעם הוא הגיע לאדמו"ר מראדזין "בעל התכלת" והראה לו שרבי נתן כתב לגבי התכלת האדמו"ר מאוד שמח וצוה לקנות לראב"נ מלבוש רבני כששמע ראב"נ את זה אז הוא בוח כי הוא לא אהב פירסום תלמידו הרב לוי יצחק בנדר טען שהתכלת הנמצא עכשיו אינו אותו תכלת שהיה לחסידי ראדזין בפולין

פראזניק

New member
אכן.

כאשר גילה הראדז'ינר את התכלת, אמר לו ראבר"נ שיש לכך רמז ב"מגילת סתרים". אכן טענו רבים כי התכלת שישנה היום - ראדז'ין - אינה התכלת שגילה הראדז'ינר. אגב, יש אחד מאנ"ש בירושלים שיש לו תכלת משל הראדז'ינר.

sade1234

New member
תיקון קטן

הרב שיק שליט"א כן הולך עם פתיל תכלת ואף מחזק את אנשי שלומו ללכת עם תכלת . אני עצמי ראיתי אותו עם תכלת . ואף בשיחות מוהרא"ש מובא כמה פעמים ללכת עם תכלת .. ואף יש רמז מרבנו אוי תרחם תרחם ...

למעלה