תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה!!!!! אולי אם נתכנן, יעזור להתחיל שנה מוצלחת יותר?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הלוואי ותהיה שנה נורמלית יותר!
אני עדיין מנסה לבנות תפריט.
האורחים הקבועים שלנו לא יגיעו ואני מנסה להזכר מה עבד לנו טוב בשנים שחלפו.
למדתי שפחות זה יותר-כשהייתי מכינה המון מנות עקריות חצי היה הולך למקפיא. זה נחמד, אבל גורם לי להכנס לחג "שפוכה".
אז אנסה לסגור עם עצמי תפריט עד מחר.
אשמח לקרוא מה מתוכנן אצלכם!
 

עדיקים

Active member
אצלי עוד לא יודעת באיזה הרכב נהיה, אם נצליח לשכנע את ההורים של האיש להגיע, גרים ממש קרוב ויכולים לבוא ברגל, נשב במרפסת רק שלא יהיו שוב לבד בחג.

התפריט עוד לא סגור אבל חשבתי על-
קציצות בשר עם שזיפים מהספר של בישולה (אוהבת תבשילים מתוקים בראש השנה)
אורז עם צימוקים ושקדים גם מהספר של בישולה (נראה לי השני) זה בטוח מכינה שיהיה אורז חגיגי.
עם כל הברכות שיש מקוה שזה יספיק נהיה במקסימום 6 אנשים.
אולי אוסיף מרק ירקות עם קניידלייך או קוסקוס לילדה שלא אוכלת מאכלים מורכבים מידי לצערי...

לקינוח מצאתי מתכון לעוגת תפוחים בחושה אבל שווה אז אולי אכין אותה לשם שינוי במקום עוגת הדבש הקבועה שלי, עוד לא סגורה סופית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי עוד לא יודעת באיזה הרכב נהיה, אם נצליח לשכנע את ההורים של האיש להגיע, גרים ממש קרוב ויכולים לבוא ברגל, נשב במרפסת רק שלא יהיו שוב לבד בחג.

התפריט עוד לא סגור אבל חשבתי על-
קציצות בשר עם שזיפים מהספר של בישולה (אוהבת תבשילים מתוקים בראש השנה)
אורז עם צימוקים ושקדים גם מהספר של בישולה (נראה לי השני) זה בטוח מכינה שיהיה אורז חגיגי.
עם כל הברכות שיש מקוה שזה יספיק נהיה במקסימום 6 אנשים.
אולי אוסיף מרק ירקות עם קניידלייך או קוסקוס לילדה שלא אוכלת מאכלים מורכבים מידי לצערי...

לקינוח מצאתי מתכון לעוגת תפוחים בחושה אבל שווה אז אולי אכין אותה לשם שינוי במקום עוגת הדבש הקבועה שלי, עוד לא סגורה סופית.
גם אני מתכננת עוגת תפוחים בחושה, אבל בנוסף לדבש בע"ה.
 
אני כבר לא מארחת אבל זו השיטה שלי - סעודות ערב החג מורכבות מסימני הברכות ולאף אחד
אין מקום לאוכל של ממש כלשהו. נוהגת להכין סעודות חג ליום הראשון והשני, הפעם שבת וראשון,
ולא להגזים. סעודה שלישית כרגיל בשבתות. סעודת אחה"צ של החג/יום ראשון - שאריות בתוספת
סלט חי כלשהו. בהצלחה.
 

rinat173

Member
אצלי גם מצומצם, תמיד היינו מתארחים. הפעם גם לקראת הלידה ,והסגר, אנחנו לבד, אולי ההורים שלי ואחי יבואו אלינו בשישי בערב
אז בתכנון חלות- כי אני רוצה לעשות הפרשת חלה, ומאותו בצק גם פיצה ועוגת שמרים
סימני החג - מבחינתי זה סלט סלק וגזר ברוטב אסייתי , לביבות כרשה , תפוח בדבש ותמר, אם ההורים שלי יבואו הם יביאו איתם גם דגים.
מרק עוף, עם קניידלך , ואטריות,
רציתי להכין באן עם בשר מפורק לעיקרית אבל אני לא מוצאת באנים לקניה , אז בתור תוספת אני אכין פירה או ניוקי.
שניצלים לילדים
אורז לבן
לקט ירוק להקפצה
סלט ירקות
לקינוח פאי תפוחים קללל ממש , עם כדור גלידה ליד. ואם יהיה ליי כוח גם עוגה לאחי שיש לו יומולדת, ובהנחה שהוא יגיע

שבת בבוקר- עוגת גבינה, יש לי בפריזר עוגת ביסקוויטים, וחיתוכיות לימון וקצפת
שבת צהריים
סימנים, רימון ותמרים
חלות, סלטים, טחינה חומוס סלט נחשים מהערב
שניצלים,
עוף בסיר עם תפ"א
אורז. אם יהיה לי כוח גם אורז אדום
קינוח : מיני פאבלובות, שכבר הכנתי. אני אמלא אותם באיזה מוס

ארוחת ערב חג שני ממוצ"ש.
חלבי,
פיצה,
סלט חלומי
פסטה שמנת.
קינוח עוגת גבינה מהבוקר

ראשון בוקר
שאריות מכל החג.
חגשמח ושנה טובה לכולם
 

חנהפ

Active member
התפריט, חושבת שסגור פחות או יותר , אנחנו ממש מצומצמים מקורח הנסיבות
מתחלים בסימנים וזה די קבוע - תפוח בדבש, תמר, לביבות כרישה, לביבות מנגולד, סלט לוביה, שוט מרק דלעת, ראש של דג סלמון, חלה אחת הכנתי עם המון שומשום ואמא שלי תכין צימס (מה שהיה לה להגיד על הגזרים הדקים שקנינו לה היה : טוב, אז יהיה לכם הרבה כסף קטן..)
עופיונים ממולאים בבורגול וכל טוב
כרוב ניצנים צרוב
סלט חסה
ולקינוח מאפינס דבש עם גנאש שוקולד ודבש,קרם אנגלי ותאנים

תהיה עוגת גבינה כזאת בלי קמח כדי שאפשר יהיה לטעום לפני התפילה

לצהרי היום הראשון פרנה ממולאה בבשר, טחינה וסלט קטן
צלי לשון בצימוקים ויין
פירה תפו"א - חובה ליד לשון
כרוב ברסק עגבניות
ולקינוח פיננסיר תפוחים מקורמלים על קרם אנגלי וכדורי גלידה

סעודה שלישית מה שימצאו במקרר , יש קרקרים ומיני ממרחים

הערב השני יהיה חלבי
נתחיל בחומוס סימנים
פילה ברמונדי צלוי
רביולי בפסטו
כרובית וברוקולי אפויים
ולקינוח רד וולווט בצורת רימון

לצהרי היום השני

קבב בורי על מצע קונפי עגבניות
צלי עוף בשזיפים ותפו"א
פשטידת תפוחי עץ
קדרת ירוקים
סלט חסות
ולקינוח טארט שוקולד עם קרמל מלוח
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התפריט, חושבת שסגור פחות או יותר , אנחנו ממש מצומצמים מקורח הנסיבות
מתחלים בסימנים וזה די קבוע - תפוח בדבש, תמר, לביבות כרישה, לביבות מנגולד, סלט לוביה, שוט מרק דלעת, ראש של דג סלמון, חלה אחת הכנתי עם המון שומשום ואמא שלי תכין צימס (מה שהיה לה להגיד על הגזרים הדקים שקנינו לה היה : טוב, אז יהיה לכם הרבה כסף קטן..)
עופיונים ממולאים בבורגול וכל טוב
כרוב ניצנים צרוב
סלט חסה
ולקינוח מאפינס דבש עם גנאש שוקולד ודבש,קרם אנגלי ותאנים

תהיה עוגת גבינה כזאת בלי קמח כדי שאפשר יהיה לטעום לפני התפילה

לצהרי היום הראשון פרנה ממולאה בבשר, טחינה וסלט קטן
צלי לשון בצימוקים ויין
פירה תפו"א - חובה ליד לשון
כרוב ברסק עגבניות
ולקינוח פיננסיר תפוחים מקורמלים על קרם אנגלי וכדורי גלידה

סעודה שלישית מה שימצאו במקרר , יש קרקרים ומיני ממרחים

הערב השני יהיה חלבי
נתחיל בחומוס סימנים
פילה ברמונדי צלוי
רביולי בפסטו
כרובית וברוקולי אפויים
ולקינוח רד וולווט בצורת רימון

לצהרי היום השני

קבב בורי על מצע קונפי עגבניות
צלי עוף בשזיפים ותפו"א
פשטידת תפוחי עץ
קדרת ירוקים
סלט חסות
ולקינוח טארט שוקולד עם קרמל מלוח
חנהפ, מהממם!!!! וצחקתי בקול ממה שאמא שלך אמרה!!!
נראה מושלם.
שואלת, למרות שלא יודעת אם יהיה לי ראש לנסות משהו חדש בבישול לחוץ השבוע, אבל איך את מכינה קבב בורי?
 

חנהפ

Active member
חנהפ, מהממם!!!! וצחקתי בקול ממה שאמא שלך אמרה!!!
נראה מושלם.
שואלת, למרות שלא יודעת אם יהיה לי ראש לנסות משהו חדש בבישול לחוץ השבוע, אבל איך את מכינה קבב בורי?
על קילו דג קצוץ גס
להוסיף: 10 עלי נענע
עלי פטרוזיליה מחצי חב'
8 שיני שום
1 בצל סגול
1/3 כוס שמן זית
מלח,פלפל שחור


את כל הירוקים טחנתי במעבד המזון
ערבבתי עם עיסת הדגים, תיבלתי ואפסנתי במקרר ללילה
חשוב לא לדלג על השלב הזה כדי שהדגים יספגו את הטעמים.

בידיים רטובות צרים קבבים ומטגנים בשמן חצי עמוק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
על קילו דג קצוץ גס
להוסיף: 10 עלי נענע
עלי פטרוזיליה מחצי חב'
8 שיני שום
1 בצל סגול
1/3 כוס שמן זית
מלח,פלפל שחור


את כל הירוקים טחנתי במעבד המזון
ערבבתי עם עיסת הדגים, תיבלתי ואפסנתי במקרר ללילה
חשוב לא לדלג על השלב הזה כדי שהדגים יספגו את הטעמים.

בידיים רטובות צרים קבבים ומטגנים בשמן חצי עמוק
תודה!
כמה עמוק זה "חצי עמוק"?
 
מכיוון שמשפחת הבן זוג גרה כולה בישוב אז למעשה אנו חוגגים יחד במרפסת.
החיילת סוגרת.
אני אכין קדרת בקר (קוביות) פיטריות וירקות שורש ברוטב של בירה.
תפ"א בתנור
עוגת דבש מהסוג האוורירי.
יודעת שיהיו סימנים כמובן, עוף בסויה סילאן וצ'ילי, אורז לבן, סלט חסה,חלות(כול משפחה מביאה חלק כמובן)

שבת ערב חג שני-עוד לא יודעת.אולי אלך לכיוון דגים.למרות שאוהבת, מרק עוף עדין לא מתאים עקב החום הבלתי נסבל של השבועות האחרונים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מכיוון שמשפחת הבן זוג גרה כולה בישוב אז למעשה אנו חוגגים יחד במרפסת.
החיילת סוגרת.
אני אכין קדרת בקר (קוביות) פיטריות וירקות שורש ברוטב של בירה.
תפ"א בתנור
עוגת דבש מהסוג האוורירי.
יודעת שיהיו סימנים כמובן, עוף בסויה סילאן וצ'ילי, אורז לבן, סלט חסה,חלות(כול משפחה מביאה חלק כמובן)

שבת ערב חג שני-עוד לא יודעת.אולי אלך לכיוון דגים.למרות שאוהבת, מרק עוף עדין לא מתאים עקב החום הבלתי נסבל של השבועות האחרונים
כיף במרפסת!
איזו עוגת דבש אוורירית את מכינה?
 
כיף במרפסת!
איזו עוגת דבש אוורירית את מכינה?

של שפרה גולן
עוגת דבש בהירה ורכה, כמו פעם
שתי עוגות ב-2 תבניות מאורכות, 25 ס"מ כל אחת



המרכיבים


1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח

6 ביצים, מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 כפיות ברנדי

1/3 כוס דבש

1/3 כוס שמן קנולה

150 גרם אגוזי מלך או פקאן, קלופים וקצוצים גס

אפשרות לקישוט

דבש נוזלי



ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים עם הסוכר לקרם תפוח. בקערה נפרדת, מקציפים קלות את החלמונים, מוסיפים את השמן, הדבש והברנדי ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים פנימה מעט מהקצף, מערבבים בתנועות קיפול עד שהוא נטמע בעיסה, מוסיפים עוד מהקצף ומערבבים שוב עד שהוא נטמע, וממשיכים כך עד שכל הקצף מקופל לתוך העיסה. מוסיפים כמה כפות מהקמח, מערבבים עד שהוא נטמע בעיסה, וכך ממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה, כמה כפות בכל פעם, ומערבבים עד שהעיסה הלבנה אחידה.

3. מרפדים את התבניות (או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים אותו. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 10 דקות. מפזרים מלמעלה את האגוזים ואופים עוד 35 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא כשהוא יבש, וזהו. זו עוגה שקל לייבש, ואז כל החן שלה הולך לאיבוד, לכן חשוב מאוד להקפיד על הזמנים ולבדוק את המרקם. מוציאים מהתנור ומצננים קצת. אם רוצים, אפשר לזלף עליה עוד דבש מלמעלה, על שכבת האגוזים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גיבשתי תפריט די סופי.
כרגע בתכנון:


ערב חג ראשון:
סימנים:
לביבות כרישה
לביבות מנגולד
לוביה
סלק (סלט)
גזר (סלט)
תפוח
תמר

מרק כתום /לצימחונית
מרק עוף+אטריות

סינטה
תפא "מעוכים"

גלידת בננה מנגו

צהריים, יום ראשון
טורטיות
צ'ילי קונקורנה
צי׳לי צמחוני
אבוקדו, עגבניות חריפות, סלטים

ערב שני, ארוחת Bagles
סימנים+רימון
בייגלס, גבינות סלמון מעושן
גלידות בן&ג'ריס

צהריים יום שני
בורגול של honey
עוף בתנור
ברוקולי
סלטים

עוגות
דבש
תפוחים



מקווה שההכנות תהיינה קלות ושמחות ושהחג יהיה משפחתי ושמח.
 
ואני בחג הזה כבר לא מארחת אבל גם לא מתארחת. אני מאלה שכותבים עליהם שהם קשישים שנמצאים לבד בחג,
אבל בכלל לא מרגישה מסכנה. אחרי שפגשתי את הנכדים לפני שבוע ומילאתי את מצברי הנפש, אתענג לי על
פרטיות ושקט.
לא מכינה את הסימנים אלא רק כמה מאכלים שאפשר לאכול קרים. תכננתי משהו אחר אבל התחזית החזירה אותי
לאווירת קיץ. וזה התפריט שממנו אקח כל פעם מנה אחרת לפי החשק.
שוקיים בתנור שניצל סטייל.
קציצות בשר אפויות.
כבדי עוף צלויים.
טחינה.
סלט גדול של חסה ושאר ירקות (אפילו מצאתי מלפפונים סבירים)
צלי כרוב ובצל של אבי לוי (נשמע פושט אבל ממש טעים).
שהחיינו 1 - גויאבה (הריח משגע וקשה להתאפק). שהחיינו 2 - קלמנטינה (ראיתי כבר קודם אבל בטוחה שהיו חמוצות).
בלי מתוקים ובלי קינוחים.

שנה טובה ונפלאה לכולנו.
 
למעלה