תכונות של קצין

i like the

New member
תכונות של קצין

שלום רב מקווה שתוכלו לעזור לי מה הם התכונות והנתונים שצריך להיות לחייל שרוצה להיות קצין? להתראות תודה רבה

tty2

New member
הבט... אם תשאל אותי...

ושאלת
, אז התשובה היא כזו : התכונה הכי חשובה בקצין היא אנושיות! - קצין חייב להיות קשוב לחייליו, לא מתנשא ומשתדל להתחשב (עד כמה שניתן במגבלות הפקודה בצה"ל) בצה"ל רווח המושג "מחלת הסג"מת" זו מחלה שמקבל אותה קצין בדרג"ת סג"מ (קצין זוטר) שמסיים קורס בבה"ד וחושב שהוא כבר מנהל את הצבא... בד"כ הסימפטומים של המחלה הזו הם : התנשאות יתר, אף מורם, ועודף מוגזם של בחינת קבלת המרות שלו קקצין
הדבר הבא בתור היא תכונת המנהיגות : היכולת לפתח ולהוביל רעיון בתוך קבוצה, תוך "סחיפת" הקבוצה יחד ותוך המנעות מיצירת אנטיגונזם בקבוצה. קצין טוב הוא קצין שחייליו ילכו אחריו באש ובמים ובאמת יאהבו אותו! לא לשם האהבה אלא מתוך תחושת אכפתיות אמיתית! מלבד זה, כמובן שהנתונים הפסיכו-טכניים שלו צריכים להיות גבוהים אם כי לא בשמיים... בהצלחה!

מה שאתה אומר לא רחוק מהמציאות.

מציאות = מה צה"ל רואה בקצינים. מבחינת צה"ל, קצין הוא מפקד. לא משנה אם אחרי הקורס יש לו 0 פקודים (כמוני למשל) או שיש לו מחלקה שלמה (יכול להגיע גם ל100 פקודים במקומות מסויימים). הקצין נמדד עפ"י הצבא ב"סגולות הקצין". לשמחתי, אני לא צריך יותר לזכור את אלו בע"פ - אך בקורס נהגנו למשב אחד את השני עפ"י אלו (לא מתוך בחירה). קצת פלצני, אבל... כשלומדים להשתמש בזה נכון זה יכול להיות נחמד. סגולות הקצין כוללות 13 (כמדומני) תכונות שקצין צריך לבלוט בהן. האבסורד הוא שחלק מהתכונות מתנגשות זו בזו... בנימה פחות פלצנית, אני מקבל את מה שאתה כותב. מבחינתי, מי שאחראי על אנשים צריך בראש ובראשונה להיות בן-אדם. המקצועיות חשובה - אבל הערך העליון הוא אנושיות.
המחלה הכי קשה בצבא, יותר מסג"מת, היא הסג"מת המוקדמת - צוער/ת שחולים בסג"מת עוד בראשית הקק"צ.

i like the

New member
קצונה בכל זאת

שלום מה נשמע? אם מישהו יכול לספר לי על חייל מתנדב שנמצא בצבא שנה ושלוש או יותר ויצא בכל זאת לקצונה? תודה רבה להתראות

למעלה