תכונות שליליות

yuyuyu

New member
תכונות שליליות

אהלן,

שאלה מעניינת ומסקרנת - בעיקר עבור מאמנים, כאלה שעברו תהליך ובעצמם מדריכים אחרים להעצמה אישית...
ובכל זאת, האם תוכלו לחשוף כאן אילו תכונות 'שליליות' יש לכם?

מצד אחד לכל בן אנוש יש מגרעות, ואף אחד לא מושלם
ומצד שני, מאמנים, כאלה שעברו תהליך אימון ו/או כאלה נמצאים במקום שלם עם עצמם
שמזהים/זיהו את ההרגלים הלא טובים שלהם, שיפרו דברים שמפריעים להם בחיים - אמורים להיות במצב שהם מרוצים מעצמם, אופטימיים, אוהבים את עצמם וכיו"ב...
מה למעשה קורה אצל אותם אנשים? 'העלימו' את הדברים השליליים מעצמם
או הפחיתו משמעותית ועל אף שיש עדיין דברים מפריעים - הם נותנים לזה להמשיך וחיים עם זה בשלום?

אולי לא ממש ניסחתי את השאלה כמו שצריך, אבל מקווה שהבנתם ואשמח לדעתכם בנושא
שבת שלום

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חולשות וחוזקות

לכל אחד מאיתנו יש חולשות וחוזקות, גם למאמנים.
חולשות בדרך כלל לא נעלמות לגמרי, רק נחלשות.
לי למשל יש קושי לעשות דברים שאני לא אוהבת לעשות, ונטייה לדחות. אבל הנטייה הזו מורגשת היום פחות מפעם, ובדרך כלל אני מצליחה להבחין ולהיות מודעת מספיק כדי לגרום לעצמי לבצע מה שחשוב.
כמאמן וכאדם, האתגר הוא להיות בהתפתחות מתמדת כל הזמן. כל הזמן ללמוד עוד על המחסומים שלנו, הדפוסים שלנו, ולאפשר לעצמנו בחירה וצמיחה.

ommerl

New member
שלילי, חיובי, אושר, עושר, יושר וכושר

שלילי וחיובי אלא שיפוטים סובייקטיביים.

לכל תכונה יש שימושיות בהקשרים מסוימים. אנחנו לפעמים רוצים לשנות אותה בהקשרים אחרים שבהם התכונה לא שימושית או מובילה לתוצאה שלילית ואז הרבה פעמים אנחנו מכנים את זה "תכונה שלילית".

למשל, אצלי יש תכונה של אדישות. הנטייה הטבעית שלי היא להיות אדיש.
זה היה מאוד מאוד שימושי כאשר פגע בי רכב לפני כמה ימים מאחורה. הייתי קר רוח וזה עזר לחברה שלי שנסעה איתי להיות רגועה יותר בעצמה. החלפתי פרטים עם הפוגע והכל בא על מקומו בשלום. אם הייתי לחוץ ייתכן שלשנינו הייתה נוצרת טראומה מהנסיעה והיינו מתקשים לחזור לכביש.

אבל כשאני מתאמן באומנויות לחימה ואני נכנס למצב של אדישות אני לא מצליח להגיב כמו שצריך וחוטף.
אז כשאני מתאמן, חלק מהאימון בשבילי הוא ללמוד איך לצאת מהאדישות כדי שאוכל לעשות זאת בהקשר שבו האדישות לא טובה, אבל מבין שהתכונה הזאת טובה בהקשרים אחרים.

אושר לא קשור לתפיסות שלי לגבי התכונות שלי. אני מזהה משהו שאני רוצה לשנות ועובד על לשנות אותו. לפעמים אני מתוסכל מכך שאני לא מצליח, לפעמים אני שמח כשיש התקדמות אבל אין לזה קשר לתחושה הכללית של אושר בחיים שלי.
עצם זה שאני חיי סגנון חיים שאני מאמין בו ומתאים לי, זה מה שעושה אותי מאושר.

לפי ההגדרה שלי, אושר זה לא תחושה תמידית של שמחה. שמחה ועצב זה משהו נקודתי. אושר זה מצב נפשי כללי שנובע מהליכה בדרך שנכונה לך. אתה יכל להיות מתוסכל או עצוב באופן רגעי או שמח באופן רגעי ובכל זאת להיות מאושר באופן כללי.

בטח

עדיין גולשת לפעמים יותר מדי בפייסבוק
מתעצבנת על הילדים לפעמים
ממשיכה לעבוד כל הזמן בלי לנוח

לאט לאט משתפרים, מתקדמים, לומדים
תמיד יש עוד דרך!

וכן אני רוב הזמן מרוצה מעצמי, אופטימית...

לא סותר שיש לי עוד עבודה.
גם עניין של קבלה עצמית, פחות כועסת על עצמי על פשלות וכך הן עוצרות אולי לדי מעט זמן.
it's about how fast you bounce back up

tomer shamir

New member
בתור בנאדם שמאוד מתעסק במודעות עצמית גם אשתתף

קודם כל אני רוצה לחזק את דבריו של OMMER ואכן זה סובייקטיבי. ועם זאת יש תכונות שיש להן נטיה להיות שליליות בהרבה מצבים.
כמובן יש פה מקום של תכונות שליליות פיזיות שלנו. שחלקן זה גם דברים שאפשר לשפר לדוגמא "גב חלש"
תכונות שליליות:
-דוחה דברים לאחר כך
-מעופף לפעמים לא מרוכז במה שקורה סביבי או אדיש למה שקורה.
-פחד מכישלון, צורך לביטחון וערכה (פחד משינוים גדולים)
-קשה לי לפעול בתנאי לחץ, אני ממש שונא את זה.
אני בנאדם שמאוד אוהב לתכנן, וכשיש הפתעות לא נעימות לפעמים אני מאבד את עצמי, מה אני רוצה? מה כדאי לי לעשות עכשיו?
- אה ולפעמים אני רציני מידי, וגם ביקורתי מידי כלפיי עצמי. (שוכח לצחוק ולהנות) חה חה חה :]

למעלה