תי לקס לעצירות

תי לקס לעצירות

האם תי לקס בטוח לשימוש? על האריזה כתוב שהוא מכיל לימון פרסי, נענע, קימל, אניס, שומר, סרפד, תמר הינדי, לימונית, קליפות לימון, ו- ויטמין סי אך קראתי בפורום אחר על האפשרות שהוא מכיל senna חומר משלשל ולכן לא מומלץ. המוצר מיועד לגילאי 12+, מה שגם גרם לי לתהות אם הוא אכן טבעי לחלוטין, אחרת מדוע מגבילים את שתייתו לגיל 12+?

yaeli 101

New member
אם הוא מכיל סנה רצוי לא להשתמש

הרכיב הזה גורם למעיים להיות עצלים ולפתח בו תלות.
אמנם משלש יעיל מאוד, אבל מי שמרגיל את המערכת לקבל עזרה ממנו, יכול ליצור תלות

ינוקא1

New member
סנה זה מה שנקרא "תה טיבטי"

למיטב זכרוני.

זהו משלשל קל , אך זה מה שצריך לעצירות קלה - משלשל קל.

כמובן שעדיף לפתור עצירות בדרכים שלא תייצרנה תלות בחומרים למינהם , אך זה טוב יותר מכלום.

0 אור 0

New member
הצמחים שפירטת כולם בטוחים לשימוש

אם אכן מכיל סנה, אז ממש לא מומלץ,
לגבי העזרה לעצירות , הייתי הולכת בכיוון אחר לגמרי.
אני מכירה אנשים שהלכו במשך שנים אחרי "עצות בית טבע" של צמחים משפרי עיכול מהסוג שבתה שלך, כורכומין, אלוורה, סובין למינהו, מי שזיפים יבשים ובמקרה הגרוע גם משלשלים כגון הסנה ואף גרועים ממנו. הדברים הללו לא עוזרים ממש, והעצירות הופכת לבעיה כרונית.
לעומת זה, כמה עצות פשוטות של שינוי אורח חיים , פתרו את העצירות מהשורש. במקרים עליהם אני מדברת אמנם נתתי ליווי אישי צמוד כולל התאמת תפריט לאחר אבחון, מתכונים, ובחלק מהמקרים חיזוק בטיפול רפלקסולוגי - אבל אני מחלקת פה בחינם לגמרי את הסודות הכי חשובים להצלחה:
1. מים - לשתות מספיק מים (שזה בדרך כלל הרבה יותר מאשר רבים מהאנשים נוהגים לשתות)
2. שינוי תזונתי לכיוון של מזון יותר טרי ומלא - לחם מלא במקום לבן, הרבה ירקות ופירות בכל הצבעים ורצוי עם קליפה, לשובע שילוב של דגנים מלאים וקטניות מונבטות, העשרה של שקדים , אגוזים וזרעים שונים.
לאוכלי בשר - להסתפק בפעם ביום ולתת לבשר זמן להתעכל.
3. למי שכבר סובל מעצירות או מה שהרופעים קוראים "מעי רגיז" אני ממליצה לקחת פרוביוטיקה טובה לתקופה מסויימת
4. פעילות גופנית ונשימות - האמת היא שכל פעילות גופנית טובה מאי פעילות, אבל לטעמי עדיפה פעילות שנעשית מתוך מודעות על פני פעילות תחרותית וכמובן חשוב להמנע מפעילות אשר גורמת נזקים לגוף.

לתשובתה של אור ומילה נוספת בעניין נשימות

לנשימות חלק חשוב מאוד בתהליך !
במצב של נשימה עמוקה וטובה סדירה (להבדיל מנשימה שטחית), הסרעפת בשלב השאיפה פוגשת את המעי הרוחבי ומעניקה את חלקה בתהליך "דחיפת המזון במעי" - פריסטלטיקה.
ולכן, לא פעם, כשמגיעים אלי בענייני עצירות, אני מבקשת לוודא מספר דברים:
1. לפעמים בעיות גב תחתון יוצרות עצירויות - לאשש/לשלול - במידה ויש בעית גב תחתון, יש תרגילים ספציפיים לשיפור המצב
2. תרגילי נשימה - המלמדות נשימה עמוקה ומשמעותית - מן הסתם יעילה לעוד תהליכים בגוף
3. התייחסות לפן הרגשי. לרוב, עם השחרור הרגשי משתחררת גם בעיית העצירות.
4. פעילות גופנית - מחוייבת המציאות

וזאת, בנוסף לדבריה של אור שאין טעם להזכירם שוב

רפואה שלימה ובהצלחה

למעלה