תיק עבודות

pink32

New member
תיק עבודות

התחלתי להתעניין לפני כחודש בתחום התלת... הציעו לי בפורומים בעיקר ללמוד לבד (וזה מה שאני עושה כרגע) ולהכין תיק עבודות... מה צריך להיות בתיק עבודות? באיזו רמה? אני עובד על מקס 8 מצ"ב התחלה של מכונית מירוץ מלגו (תגובות והערות יתקבלו בברכה).

hexygen

New member
תלוי למה

מה המטרה של התיק עבודות? ללימודים במסלולים הנחשבים בארץ או בחו"ל, אתה צריך הרבה Life Drawing ותלת זה רק יתרון. לצורך מציאת עבודה, לא שאני מתמצא כל כך, אני גם בתחילת הדרך - אבל אני מניח שאתה צריך תיק עבודות שמתאים לסוג העבודה שאתה מחפש - אם זה מידול אז הרבה מידול, אם זה אנימציה אז הרבה אנימציה, וכולי. לגבי העבודה שהעלית, מידלתי לגו בעצמי לפני זמן מה והנה כמה טיפים: 1. הקנה מידה מידות נראה בסדר אז יכול להיות שאתה כבר עובד עם מידות מדויקות, אבל אם לא, ואתה רוצה להיות מדויק באמת - כדאי לבדוק באתר הבא: http://www.multicon.de/fun/legofaq.html תחפש את הקטע של "Geometry", יש שם מידות מדויקות במ"מ של אבני לגו אמיתיות. 2. יש משהו שנקרא Bevel במאיה, אני לא יודע איך זה נקרא במקס - אבל מה שהוא עושה זה להחליק קצוות של אובייקטים פוליגוניים. אני רואה שהשתמשת בזה בחלק מהמקומות, כמו בצדדים של כל קוביה. קודם כל איפה שכן השתמשת, תגדיל את ההחלקה. במציאות גם דברים שנראים חדים כמו פינה של אבן לגו הם הרבה יותר חלקים ממה שנדמה לך במבט ראשון. תאמין לי שזה יראה יותר אמין ככה. בנוסף, יש הרבה מקומות שבהם נראה שלא החלקת, כמו בקצוות של ה knobs (העיגולים הקטנים האלו שיוצאים מאבן הלגו) ובעיקר בחיבור שלהם עם האבן עצמה. אתה חייב להחליק אותם בחיבור אם אתה רוצה שזה יראה אמיתי ולא כמו חוברת הדרכה של לגו. 3. לגבי התאורה - אני מניח שזאת לא הגרסה הסופית, אבל גם בשביל לבדוק את המודל בעזרת הרינדור, כדאי לך מאוד להוסיף עוד מקורות אור בשביל שלא יהיו חלקים "שחורים" בתמונה כמו החלק האחורי של הקוביה הצהובה באמצע. בהצלחה :)

eldarinn

New member
נראה שבחרת בדרך הנכונה

מללמוד לבד אפשר להפיק דברים תוך כדי חשיבה על העשיה ועם אינטרפרטציה אישית ולא רק מיישום אפור של חשיבה של מישהו אחר. בשביל התחלה גם בחרת מודל נכון שיש בו בעיקר קוים לינאריים וצורות פשוטות ונראה שאתה בדרך הנכונה, בהצלחה!

למעלה