תיק אישי בבית הספר

תיק אשיש בבית ספר- למה? מי כותב שם?

בשביל מה יש בביתצפר תיק אישי לתלמיד? עד מתי מלווה אותו. מה כותבים שם? מי כותב? האם הורים יכולים לקרוא אותו? האם תלמידים יכולים לקרוא אותו? אנא ספרו לי

לרוב התלמידים אין שם כלום. בדר"כ

מתועדים שם מקרים של אלימות פיסית או מילולית, או קשיים אחרים סביב התחום ההתנהגותי שקרו עם תלמידים. בכל מקרה שמתועד שם אמור להישלח עותק לחתימת ההורים, כך שאין לך מה לדאוג. אגב, כמי שגם הייתה מאבחנת פסיכוטכנית בצבא, אני יכולה לספר שכל העניין הזה שזה עובר איתך לצבא וזה, שטויות במיץ עגבניות. מי צריך להיות מודאג? ילד שגורם לקשיים מאד גדולים, עד כדי שבית הספר מעוניין להוציאו ומשתמש בכל המידע שנאסף בתיק האישי לועדת ההשמה. התיעוד עוזר לבית הספר להוכיח את טענותיו מול הורים שמנסים להכחיש הכל. אני עובדת בח"מ, אז אני מכניסה לתיק האישי גם אבחונים שעשיתי ומבחנים מסויימים, כדי שהמורה שתבוא אחרי תוכל לקבל יותר מידע על הילד. תוכניות אישיות גם נמצאות בתיק האישי.

את יכולה להיות יותר ספציפית? כתבתי

מתי זה שימושי. אני מניחה שאת מדברת על מקרה שקרה עם הילד הפרטי שלך. אם את מרגישה יותר בנוח תשלחי לי מסר יותר מפורט, כדי שאוכל להשיב לך.

לנו אמרו אחרת...

לפני שנה היתה לבתי בעיה קשה עם ילדים אלימים בבית הספר- והמנהלת אמרה שאין יותר תיק אישי לאף תלמיד, וזה איום סרק, ובכל מקרה לא "ממשיך" איתם לשום מקום.

יש תיק אישי. למעשה מדובר בקלסר

שבו מתייקים תכתובות בין ביה"ס להורים, אירועים שמעוניינים לתעד אותם וכיוצ"ב. שום דבר לא עובר לשום מקום וזה לשימוש ביה"ס בפגישות עם הורים או במקרים קיצוניים כשמעלים ילד לועדת החלטה ו/או ועדת השמה. לרוב הילדים בביה"ס לא מתוייק שם כלום.

נכון, כמו שכתבתי, כמי שהייתה מאבחנת

הרי הייתי אמרוה לקבל תיקים כאלה לא? שום תיק לא מגיע, גם לא מהשירות הפסיכולוגי, הרווחה וכיוצ"ב. למעשה רק רישום פלילי מגיע לצבא אוטומטית.

ברצינות?!

אז איך ידעת להוריד את הקב"א לפי מצב סוציואקונומי ירוד?

פלגיה

New member
בבית הספר שלנו יש תיק אישי

וכשעשיתי לבן שלי אבחון פסיכולוגי, דאגתי שלא יישאר ממנו עותק בתיק האישי. נתתי למורה וליועצת לקרוא ולקחתי אותו חזרה. למה עשיתי את זה? כי כבר שמעתי שמידע על האיבחונים הללו (אצל ילדים אחרים) הגיע לחטיבת הביניים, וקיבע ילד בתדמית של "לקוי" למרות שבינתיים המצב השתפר פלאים.

פלגיה

New member
תיק אישי בבית הספר

הקפצה מלאכותית כי הדיון ממשיך להתפתח אבל השרשור לא קופץ יותר.

למעלה