תיקרה נמוכה

תיקרה נמוכה

אני מצרפת תוכנית, שבה סימנתי איזור שבו התיקרה ממש ממש נמוכה.
המרפסת "הפתוחה" בתוכנית, נסגרה, וכיום משמשת סלון, והמקום המסומן זה המעבר בין המבנה הבנוי, למרפסת שנסגרה.
אני מנסה להבין אם יש סיבת "קונסטרוקציה" (קורה, קיר תומך, או קיר חיצוני של הבניין) להנמכה.
אשמח לנקודת מבט ...

גלמיש1

New member
לא רואים סימון. אבל רואים שמדובר בדירת שיכון ישנה

ומהיכרותי עם השיכונים הללו הם נבנו לפעמים עם קורות גבוהות ופתחים נמוכים. כלומר - אם זה המצב יתכן שמה שקרה זה שהקורה שהיתה בקיר החיצוני נבנתה בגובה נמוך, ממש מעל החלון/פתח, ואז כשהרחיבו את הבית נותרה הקורה הנמוכה באמצע החלל, וכדי להסוות את זה עשו הנמכת תקרה.
האם זה המקרה? האם מדובר בהנמכת גבס?
&nbsp

אכן דירת שיכון ישנה

אני חושבת שההנמכה אינה גבס. ההנמכה נמצאת היכן שכתוב "גגון" בתוכנית.
אם אני מבינה אותך נכון, גם אם אסיר את ההנמכה, תהיה שם קורה ש"מעיקה" על הגובה והחלל, נכון?

תודה על הסיוע :)

גלמיש1

New member
לא בטוח. אם את ממילא עושה שיפוץ בקשי מהקבלן לבדוק

(הוא יכול לעשות קידוח ולבדוק מה יש שם ועד לאיזה עומק) .
ו/או הביאי קונסטרוקטור שיבדוק אם מה שיש שם קונסטרוקטיבי או לא.
גם אם זה קונסטרוקטיבי בד"כ אפשר להמיר קורת בטון ב'מסגרת' מ RHS (בעממית - ריילס) .
או לחילופין - תני פרטים מלאים על הסביה שאת שואלת ומה את רוצה לעשות.

זהו, שזו דירה למכירה

והעניין הזה עם התיקרה הנמוכה זה deal breaker בשבילי.
אני לא מצליחה להביא מהנדס בנין שרק יבוא לבדוק דירה שעוד לא נרכשה (זה לא משהו שמעניין אותם לעשות, כי אין בזה כסף) ... אז חשבתי אולי מפה תבוא הישועה :)

תודה על העיצה :)

דירת שיכון ישנה

רכישה של דירת שיכון ישנה, שכבר עברה את משך השרות שתוכנן לה, במיוחד עם צורך בשיפוץ יסודי, עלולה ליהיות השקעה גרועה.
ראו להלן פוסט שהעלתה שני בפורום שכן:
קניתי דירה בבניין בבאר שבע לפני כשנתיים, לפני כחצי שנה הבניין הוכרז ע"י העירייה כמסוכן לדיור והדיירים פונו.
מוכר הדירה ידע על בעייתיות המבנה מכיוון שכבר המבנה עבר תיקון עמוד תומך בזמן שהוא היה בעל הדירה.
המוכר לא עידכן אותנו בשום דבר מזה
1.האם זה עילה לתבוע?
2.בנוסף שיפצתי את הדירה, אני זכאית לסכום כלשהו בתביעה מהשיפוץ?

בהצלחה

למעלה