תיקוני מכנסיים

olivia4

New member
תיקוני מכנסיים

הי, רשמתי כאן לפני כמה חודשים שאני מתכוונת לקנות מכונת תפירה וללמוד תפירה בסיסית אצל מורה פרטית. אמנם לאחר הרבה זמן אבל קניתי מכונה ולקחתי מורה פרטית שהגיעה אלי הביתה ולימדה אותי איך להשתמש במכונה ועוד כמה דברים בסיסיים כמו איך להרכיב ריץ רץ במכונה ,איך לתפור כפתור (כלומר איך לעשות את החור של הכפתור) ואיך לעשות מכפלת. עכשיו, שאני כבר יותר לעבוד עם המכונה אני רוצה לנסות לעשות תיקונים לכמה מכנסיים שקניתי. להזכירכם אני נמוכה מאוד (1.50) לכן כל בגד שאני קונה אני חייבת לתקן/להצר/לקצר אותו. לעשות מכפלת כבר למדתי אבל הבעיה השנייה שלי היא קצת יותר קשה. הגזרות באירופה שונות מהגזרות שיש בישראל (אני גרה באנגליה), המכנסיים שקניתי (מחויט ולא גינס) יושבים יפה במותן אך הם ארוכים באיזור הריץ רץ. אני מקווה שאני אצליח לתאר את זה נכון, אני אוהבת מכנסיים צמודים לכן אני צריכה להצר את המכנסיים מהצדדים ולא יודעת איך להדק את המכנס בין הרגלים. כשאני לובשת את המכנסת תוספת הבד לא נראית יפה בכלל. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי נכון. מקווה שתוכלו לעזור לי.

lirola

New member
בדיוק כמו שמצרים את המכנס בחלק החיצוני של

הרגליים מצרים את המכנס גם בחלק הפנימי. לבשי את המכנסיים הפוך, תצמידי בסיכות לכל האורך של המכנס (באיזור המפשעה זה קצת לא נעים, אז תתפסי עם היד ותראי כמה צריך להוריד משם), כפי שאת רוצה שהוא יישב. תורידי את המכנס, ציירי לך עם טוש במרחק סניטמטר מהסיכות ושם את צריכה לגזור את השארית , כך שקו התפר יעבור איפה שהסיכות יושבות. מציעה לך ללמוד לתפור לעצמך מכנס ולהגיע לגיזרה טובה שתוכלי למחזר בשלל גירסאות.

רות מלר

New member
תקני את מידת האורך הכי קצרה

קל מאוד למצוא באנגליה 3 מידות אורך כל זמן שמרקס אנד ספנסר היו בארץ קניתי אצלם עבורי את מידת המדיום ולאמי את המידה הקצרה זה מקובל באירופה גם בארה"ב 1. חוסך המון עבודה 2. מובטח שהברך במכנסיים באמת תשב על הברך בגוף 3. החגורה תקיף את המותן ולא תגיע עד למיתחת לחזה.

רות מלר

New member
אם את מתעקשת לקן בעצמך:

תיקון נכון צריך להשיג שני דברים 1. התאמה לגוף שלך 2. שמירה על פרופורציה נכונה של הגיזרה לכן 1. כשמצרים את המכנס יש להוריד משני צידי הרגל ביחס שווה- תיקון בצד אחדגורם להוזזת תפר הצד ממיקומו על הגוף וכל התנועה של הבגד מתעוותת. 2. הוגבה שלך הוא 1.50 מ', ברוכסן יש לך עודף-כיוון שהטליה במכנס גבוהה מהטליה שלך. את צריכה לפרק את החגורה, ולהנמיך את קו המותן- את צריכה לפארק את הרוכסן ולהחליפו ברוכסן קצר יותר. יתכן שתוך כדי חיתוך החלק העליון תגלי שהוא גם התרחב ותצטרכי להתאים את היקף המכנס להיקף החגורה. 3. ויש כמובן את נקודת הברך- אם המכנס הולך ומתרחב או הופך להיות ישר מהברך ומטה. את הנקודה הזו לא תצליחי להשיג, אלא אם תבחרי שמנקודת הברך ומטה המכנס ילך וייצר. לאור כל השינויים - אני חושבת שיהיה לך ההרבה יותר קל ללמוד לתפור מכנסיים חדשים - ומלחתחילה להתאימם למידות שלך.

olivia4

New member
תודה על התגובות

מצטערת שלא יכלתי לענות לפני כן, אין לי עברית בעבודה וכשאני מגיעה הביתה אני עסוקה עם הילדים. אכן אפשר למצוא פטיט באנגליה אבל לא בכל מקום ובכל רשת, פטיט עדיין לא פותר לי את בעיית הגזרה אלא רק חוסך לי את המכפלת. המכנסיים גדולות באיזור המפשעה ואני חושבת שכנראה כמו שהסברת אצטרך לפרום את החגורה בכדי "להעלות" את המכנס. קניתי ספר שמסביר איך לתפור מכנס אני רק מנסה למצוא זמן לקרוא אותו. לא תהיה לי ברירה אלא להתחיל לתפור לעצמי. שאלה נוספת שרציתי לשאול: כשאני מצרה מכנס מהצדדים, איך אני שומרת על החלק התחתון של המכנס שלא יהיה צר? אני לא רוצה לגעת ברוחב כי אני לא חובבת סקיני. תודה על העזרה.

meitalg7

New member
את צריכה ללתפור את המכנס בצדדים החיצוניים שלו

בתור אחת שעושה המון הצרות (במיוחד למכסניים) את צריכה להצר את המכנס מהצד החיצוני שלו, כלומר מהתפר הצדדי, ליד הכיס (במידה ויש במכנס שלך כיסים) את צריכה להתחיל את התפר עד לחלק מהאורך של המכנס שאת רוצה להצר , יש מקרים שרוצים להצר מכנס עד לברך בלבד , ולאוו דווקא את כל אורך המכנס , ( במידה והמכנס צר בחלק התחתון), אם את מתחילה את ההצרה (התפר עצמו) מהחלק של הכיס, לא יראו במכנס שהצרת אותו , אלא זה יראה טבעי. בהצלחה,

lirola

New member
אבל היא מדברת על המפשעה

שזה אומר התפר הפנימי.

למעלה