תיקונים בדירה

mik g

New member
תיקונים בדירה

באחריות מי לתקן רטיבות בקירות ומעבר מים מקיר המקלחת לקיר החדר שמעברו השני (כנראה שאין פיצוץ בצינור, רק בעיה בקרמיקה) - האם זו אחריות השוכר או המשכיר? בעלי הבית שלי טוענים שככה זה בבתים ישנים ושזה באחריותי. אודה על תשובתכם. זהר

hapraklit

New member
אחריות לתיקון

יש לבחון את הוראות הסכם השכירות. אם אין התייחסות הנוהג הוא בעל הבית אמור לתקן ליקוי מעין זה

תיקון קטן

אם, כפי שענה קודמי, אין הוראות בעניין זה בהסכם השכירות, אזי קובע חוק השכירות והשאילה: 7. חובת תיקון המושכר (א) המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות (להלן - פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים, תשכ"ז-1967 2, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות, אינו חל על המשכיר. 9. תרופות בשל אי-תיקון (א) לא תיקן המשכיר את הפגם תוך זמן סביר לאחר שקיבל על כך דרישה מאת השוכר, רשאי השוכר - (1) לתקן את הפגם ולדרוש מהמשכיר החזרת הוצאותיו הסבירות; (2) להפחית את דמי השכירות, כל עוד לא תוקן הפגם, לפי היחס שבו פחת שווי השכירות עקב הפגם לעומת שוויה לפי החוזה. (ב) רצה השוכר לתקן את הפגם, עליו להודיע על כך בכתב למשכיר זמן סביר מראש. (ג) פגם שתיקונו דחוף עד שאין לדרוש מן השוכר שימתין לתיקונו בידי המשכיר, רשאי השוכר לתקנו כאמור בסעיף קטן (א) (1) בלי דרישה לפי סעיף 7 (א) או הודעה לפי סעיף קטן (ב).

mik g

New member
אבקש עוד הבהרה בנושא תיקונים

בחוזה שלי יש סעיף שאומר "ויתור על ברירות - השוכר מצהיר בזה כי ראה וביקר את המושכר לפני קבלתו ומצאו תואם את מטרת השכירות ומניח את דעתו והוא מוותר בזה על זכות שימוש בכל ברירה העשויה להיות מוקנית לו על פי החוק והוראות כל דין." הייתי רוצה להבין - האם המשמעות היא שאיני יכולה לדרוש תיקון נזקים בקירות הדירה גם אם לא יכולתי לראות אותם בביקור בדירה, משום שאת הרטיבות בקיר הסתיר ארון ואת הדליפה מהמקלחת לחדר הסמוך לא יכולתי לגלות עד שאתקלח בה בעצמי. תודה מראש על תשובתכם. זהר

לא

המשכיר עדיין חייב לתקן את הנזילה. הציטוט שהבאת, אם הבנתי נכון ומבלי שראיתי את ההסכם, מתייחס למצב הדירה בעת חתימת ההסכם (מה שניתן היה לראות בעין בבדיקה סבירה). אני גם לא בטוחה שמה שציטטת הוא אכן תקף מבחינה משפטית (כללי מדי וגורף מדי).

למעלה