תיקון רינגים???

itzik_z

New member
תיקון רינגים???

שלום לכולם אני מעונין לקנות DR350 שנת 97 והבחור אמר שיש לעשות רינגים. אני רוצה לדעת מה עלות משוערת לטיפול ברינגים? אני יודע שקשה להעריך פשוט לפני שאני נוסע לראות את האופנוע ולבדוק אני רוצה לדעת האם זה כדאי. תודה איציק

M O R M

New member
אין דבר כזה "טיפול רינגים"

יש דבר כזה החלפת רינגים. הרינגים - טבעות אטימה מסביב לבוכנה אחראיות על האטימה של תא השרפה ליצירת קומפרסיה (דחיסה) ולאטימה בפני כניסת השמן לתא השריפה. בדרך כלל החלפתם מתבצעת ביחד עם החלפת הבוכנה וחריטת גודל הצילינדר. בחלק מהאופנועים המודרניים ישנו ציפוי מיוחד וחריטה שלו תקצר את משך החיים של הצילינדר. באופנועים כאילו יש צורך להחליף סט של צילינדר יחד עם בוכנה תואמת יחד עם טבעות אטימה - קרי רינגים. לעיתים כאשר פותחים את ראש המנוע כדיי לברר מה מצב הבוכנה והרינגים מתברר שגלי הזיזים והשסתומים דורשים שיפוץ ואו החלפה. במצב זה יש לעיתים לשפץ את ראש המנוע יחד עם החלפת הצילינדר והבוכנה עם הרינגים. לעיתים כאשר משפצים את ראש המנוע וההחלפת הצילינדר מתברר שיש חופש בגל הארכובה הנובע משחיקת המיסבים בגל הארכובה כולל מיסב הטלטל. במצבים אילו מקובל להחליף לעיתים את הטלטל , לשפץ את גל הארכובה ולהחליף את המיסבים הראשיים של גל הארכובה. לשם כך צריך לפתוח את המנוע התחתון לשניים. לעיתים כאשר פותחים את המנוע התחתון לשניים מתברר שישנה שחיקה מוגברת במשאבת השמן ומומלץ במקרים כאילו להחליפה על מנת לא להיות במצב זה שוב במהרה. ישנם גם מקרים כאילו שמתברר שהסלסילה של הקלאץ שחוקה ויש צורך להחליפה ולהחליף קפיצים ורפידות קלאץ. מצד שני יתכן שגם חלק מגלגלי השיניים בתיבת ההילוכים , הצירים ואו המזלגות פגומים ורצוי לפני שסוגרים את הבסטה להחליפם כי העסק כבר פתוח מה לא תחליף? אתה הבנת את זה ?

מה זה "לעשות רינגים"?

אני מכיר: חריטת צילינדר, הונינג(ליטוש), החלפת בוכנה, החלפת רינגים. אתה יכול להוריד משמאל לימין אבל לא מימין לשמאל. המינימום, של המינימום זה רק החלפת רינגים - לא מטפלים בהם, מחליפים אותם. המקסימום (לפני שיפוץ מנוע עליון מלא) זה כל התהליך שפירטתי בהתחלה. בDR שלי, החריטה עצמה (+הונינג) עלתה 500 ש"ח בוכנה חדשה של וויסקו + רינגים עלתה 380 ש"ח עבודה, עשיתי לבד, אז לא יודע לתמחר זה היה ב 2003 ועל הדרך גם עשיתי שיפוץ שסתומים.

למעלה