תיקון קיר מתקלף

ניוט

New member
תיקון קיר מתקלף

בקיר אחד בחדר בבית יש קילוף כזה של שכבות מה צריך לעשות כדי לתקן? בעלת הבית הציעה להמשיך לקלף עם שפכטל עד שנגיע למצב שבו כבר לא יתקלף ואז לצבוע. האם זה מה שצריך לעשות? ובאיזה סוג של צבע לצבוע? האם צריך צבע סיד ועליו שכבה של צבע רגיל או רק צבע רגיל?

davesh

New member
תיזהרו שלא תקלפו חצי קיר ...

צריך לבדוק מה מקור הקילוף, האם זה בגלל רטיבות או שאולי בגלל שצבעו צבע אקרילי ישירות מעל סיד. תתחילו לקלף עם שפכטל, אם אתם רואים שבקצב הזה כל הקיר יתקלף אז תחליקו את הפרשי הגובה בעזרת שפכטל (החומר והכלי), תצבעו את הקטע החשוף עם בונדרול ואחרי הייבוש עם צבע אקרילי.

זה נראה כמו סיד ואם רוצים לעבור לאקרילי על כל הקיר, אכן צריך בנודרול.

davesh

New member
חומר מקשר בין סיד לצבע אקרילי

הבעיה עם צבע סיד הוא שאם תעביר עליו יד תראה שהוא משאיר על היד מיא שכבה דקה של אבקה/אבק, ולכן צבע אקרילי לא יכול להיתפס אליו בצורה טובה. בונדרול הוא יותר דליל ולכן נספג בקיר הצבוע סיד ויוצר מעל הסיד מין שכבה פלסטית שהצבע האקרילי יכול להיתפס אליו.

חייבים לקלף כל מה שאפשר

לתקן עם שפכטל אם רוצים , אם לא אז לא ולצבוע ישירות עם צבע אקרילי בלבד , סדקים לחרוץ ולמלא עם מסטיק אקרילי

gb228

Active member
אם אין ביטחון שהצבע יצמד - לך על בונדרול

או פריימר דומה של חברה אחרת. זה אמנם מוסיף עבודה ועלות בל מבטיח לך שהשכבה העליונה תתחבר. במקרה שלך בו אתה רואה כבר שהצבע לא נצמד - אין ספק שנחוץ.

בטח שצריך...... אני מודה, יש לי מחלוקת עם אחד שטוען שלא צריך בונדרול. אין לי בעיה שבשמוש אישי שלו שלא ישתמש בבונדרול. אבל כאן בפורום, אני לא אתן לו ליעץ לאחרים שלא לעשות זאת, כי בנזק שבאי שימוש, יכול להיות גדול מערך האריזה שנדרשת.

chuful

New member
מצטרף להמלצה על בונדרול

מעבר להיותו מקשר בין סיד לאקרילי (כפי שכבר הבהירו מעלי), הוא גם מחזק תשתיות ומומלץ ביותר. בכל אופן, לא הייתי לוקח סיכון ומוותר עליו, בהצלחה.

בקשר לבונדרול וקירות גבס

אני שומע שכל אומרים שאין צורך בבונדרול אם צובעים אקרילי על גבס.

אבל בבית שנקנה מקבלן עם קירות גבס וצבע אקרילי, כאשר הודבק פוסטר על הקיר בסרט דביק משרדי רגיל, ואח"כ גם בבלו-טאק, כאשר הסרט הוסר הצבע התקלף יחד איתו.
ייתכן שהקבלן צבע כאשר הלוחות היו עדיין מכוסים אבק ולכן הצבע לא נקשר, אבל זה הנסיון שלי עם קירות גבס וסופרקריל.
הקבלן נתבע, הצבע הישן קולף, בונדרול נמרח ואקרילי חדש נצבע, והצבע דבוק לקיר בצורה מצויינת וכבר לא מתקלף.

בעתיד אם אצטרך לצבוע על גבס, אמרח בונדרול בכל מקרה, גם אם מומחים יגידו שלא צריך.

למעלה