תיקון פזילה

לילך325

New member
תיקון פזילה

שלום לכולן/ם, אני אמא לילדה בת שנה ו-4 חוד'. חזרנו שלשום מרופא עיניים לאחר שנקבע סופית שעלינו לעבור ניתוח לתיקון פזילה. בבדיקה לפני חודש וחצי נראתה רק עין אחת פוזלת ולכן הוא המליץ על סגירה של העין "התקינה" למניעת עין עצלה. כך עשינו והשגנו ששתי העיניים פוזלות באותה מידה (מסתבר שזה הישג..) ועכשיו אפשר לנתח. מובן שאני פוחדת, דואגת ומעדיפה להימנע... רק המחשבה על הרדמה כללית בגיל הזה מכניסה אותי לחששות על אף שהרופא טען שהסיכון מתחלק למעל ומתחת לגיל שנה וכל עוד הילד מעל גיל שנה אין יתרון בדחיית הניתוח בגלל ההרדמה אך בהחלט יש יתרון לבצוע מוקדם של הניתוח מבחינת הפחתת הפגיעה בראיה. בקיצור אני די מבולבלת. ארצה ללכת לחוות דעת נוספת אך אין לי מושג למי. אנחנו מחיפה אך אשמח להמלצות כולל באזור המרכז. כמו-כן אשמח לשמוע אם מישהו עבר את הניתוח בגיל דומה, איך עבר מהלך הניתוח ולאחריו, האם עשיתם בבי"ח פרטי (כמו אסותא)? האם יש שיטות אחרות לתיקון פזילה? אני יודעת שלמבוגרים יש תרגילים מסוימים אבל אין לי מושג לגבי פעוטות. יצא ארוך ומבולגן אך בהחלט משקף את מצבי כרגע. מקווה שאעשה לעצמי סדר בהקדם. תודה מראש לעונות/ים וסליחה על פתיחת שרשור חדש - לא מצאתי לאן לשייך.

tudu

New member
פזילה החוצה/עין עצלה

אצלנו בגיל חצי שנה התחלנו לשים לב שאחת העיניים 'צפה' החוצה.. (לא פזילה לכיוון האף) כומר עין אחת ממוקדת והשנייה בורחת החוצה. הלכנו לרופא אחד שבדק וקבע - ניתוח ! הוא אמר שאת הניתוח עושים רק מעל גיל שנתיים, בין שנתיים לארבע. וצריך לנתח את שתי העיניים, מקצרים שם את ה'שריר ?' המהירות ונחרצות שבה הוא קבע 'ניתוח !' לא מצאה חן בעינינו, וחיכינו לתור אחר שקבענו לרופא אחר. הלכנו לרופא נוסף - מומחה מספר 1 בתחום עיניים לילדים (כאשר התיעצנו עם רופאי עיניים שמכירים ברמה אישית חלקם פרופסורים מנהלי מחלקות עיניים בבית חולים, כאשר הם שמעו את השם שלו - כולם אמרו הוא הטוב ביותר) אם תרצי אתן את השם במסרים. בקיצור הרופא ערך בדיקה, מצא שיש בריחה של שתי העיניים (שזה אכן טוב ! כי המשמעות שהגוף לא ויתר על עין אחת ומזניח אותה, אלא כל פעם מעדיף עין אחרת) לפי הרופא הנ"ל, אין בכל מה למהר לניתוח, לפי איך שהוא מתאר זאת "לנתח תמיד אפשר.." קיבלנו טיפול גם בסגירת עין עם מדבקות, כאשר כל יום סוגרים עין אחרת לסרוגין, כדי לחזק את שתי העיניים. וקבעו לנו ביקורת עוד חצי שנה. לפי ההסבר של הרופא, יתכן והמצב ישתפר (ככה זה נראה לנו כרגע, התופעה קצת נחלשת) או שלא שיתנה כלל, ואז אפשרות להאריך את הטיפול במדבקות עוד חצי שנה. במידה ולאחר תקופה לא יהיה שיפור כלל, אז אפשר לנתח.

לילך325

New member
תודה - אשמח אם תשלחי לי את שם המומחה

העניין אצלנו שבכלל לא שמים לב לפזילה, רק רופא, שבמקרה היינו אצלו במעקב שם לב לזה (התלנו מעקב בגיל חודש וחצי כי הילדה לא התחילה לעקוב בגיל זה ובסוף התחילה לעקוב רק בגיל חודשיים וחצי בערך), לכן אני מאוד רוצה להגיע למומחה בתחום.

tudu

New member
עניתי לכולם במסרים..

ובנתיים ראיתי שרושמים שמות של רופאים, (חשבתי שזה לא מקובל..) הרופא שהיינו אצלו דר. שלו (מרכז רפואי ויצמן) שקבע בנחרצות - ניתוח. הלכנו אל דר סטולוביץ (תור שנקבע 3 חודשים מראש) שנתן טיפול בחיזוק העין לחצי שנה, ואח"כ ביקורת, ואמר "לנתח תמיד אפשר.." ההמלצות על דר סטולוביץ הגיעו מרופאים ופרופורים שחלקם מומחי עיניים לילדים בעצמם, כולם אמרו פה אחד שהוא הטוב ביותר (פרגון כזה מקולגות מקצועיים היה מפתיע למדי.. ) אגב דר סטולוביץ אבחן שיש בריחה גם של העין השנייה (שזה מצב עדיף מבריחה רק של עין אחת) ומשנה את התמונה של מצב העיניים וסיכויי ההחלמה.

שלום לילך

אנחנו בדיוק-בדיוק באותו מצב כמוכם. עידו בן שנה ו-7 והתגלתה אצלו פזילה בגיל שנה בערך. אצלו הפזילה ממש נראית לעין. האישון שולה ממש בורח פנימה. אנחנו צטופלים באופן פרטי אצל ד"ר שניר- מנהל מחלקת עיניים ופזילה ב"שניידר". כרגע אנחנו סוגרים את העין ה"תקינה" עם מדבקה 4 שעות ביום ומרכיבים משקפיים כמובן. היינו אצל רופא נוסף,מומחה מאיכילוב שלא אמר דבר שונה. בקיצור,לדעתי אין מנוס- רק ניתוח יתקן את הפזילה וב"ה מקווה שהכל יעבור בשלום
אני מקווה שבאמת בקרוב נגיע חהישג ששתי העינים פוזלות ויהיה אפשר לנתח. דרך אגב, אנחנו מתכוונים גם לנתח באופן פרטי ע"י ד"ר שניר. אם תרצי עוד פרטים- אני כאן או במסר.

לילך325

New member
תודה,

אצלנו גם הייתה תקופה שסגרנו את העין התקינה ועכשיו כרנאה ששתיהן פוזלות באותה מידה... אבדוק לגבי דר' שניר. תודה.

b o t t e n

New member
מי הרופא../images/Emo35.gif

אני ממליצה בחום על ד"ר סטולוביץ'- לחוות דעת. אנחנו מטופלים אצלו ע"י משקפיים. בדיוק לאותו עיניין. טובים גם ד"ר שפירר. וד"ר יאיר מורד. כמו-כן ממליצה להתייעץ עם דניאל כהן מאופטיקיד. הניסיון שלו יכול לנווט אתכם לרופא הטוב ביותר לסיטואצייה הנ"ל. *אישית לא הייתי רצה לניתוח עיניים כל כך מהר.

לילך325

New member
תודה,

מי זה דניאל כהן מאופטיקיד - אופטומטריסט? באיזה סניף? תודה.

ayeleor

New member
הניסיון שלנו.........

לגדולה שלנו היתה פזילה.. בגיל 7 חודשים הרכיבה משקפיים + סגירה של העיניים לסרוגין למשך שעתיים ביום. ובגיל שנה ניתוח לתיקון הפזילה.. הילדה נבדקה ע"י 3 רופאים שונים (בין השאר ד"ר שניר וגם ד"ר נוימן) שטענו שיש צורך בניתוח.. את הניתוח עשינו אצל ד"ר נוימן - בבי"ח רמת מרפא בפ"ת אם יש לך שאלות נוספות אשמח לשתף

מרגישה חובה להוסיף מידע לגבי ד"ר סטולוביץ

ממעבר באינטרנט הבנתי שאכן מדובר ברופא ממדרגה ראשונה אבל... ד"ר סטולוביץ היה הרופא המנתח בניתוח שבו מתה הילדה נטע-לי בורובסקי. הוא אמנם זוכה מגרימת מוות ברשלנות, אבל הורשע בביצוע מעשה פזיזות ורשלנות, עבירה שעונשה עד שלוש שנות מאסר. בפועל נגזרו עליו 4 חודשי עבודות שירות ו-5 חודשי מאסר על תנאי. אף אחד לא מושלם, טעויות יכולות לקרות לכל אחד. לד"ר סטולוביץ זה קרה וחשוב גם לדעת את הדברים הרעים ולא רק את התשבוחות.

בוקר טוב לילך

ביתי עברה בשנה שעברה ניתוח פזילה בשתי העיניים. גם אנחנו מחיפה וטופלנו אצל ד,ר מצר המעולה. רופא מדהים בעל ניסיון, סבלנות ואמינות. הניתוח הצליח מאד. אם תרצי פרטים נוספים אשמח לתת. נ.ב. היינו ביעוץ נוסף פרטי אצל ד"ר מורד יאיר מהמרכז

ד"ר נוימן מכפר סבא

הוא מומחה מספר אחד בארץ, לכי אליו לביקור פרטי מקבלים החזר על ייעוץ...הוא גם מנתח כמדומני.

למעלה