תיקון מערכת

תיקון מערכת

שלום, יש לי מערכת והיתה בעיה שהמגש של הדיסק לא יצא החוצה. פירקתי, פירקתי, פירקתי.... הגעתי אל המקום שבו נמצאת הגומיה שמסובבת את גלגלי השיניים, הוצאתי את הגומיה הקרועה, שמתי חדשה, הרכבתי, בדקתי שעובד (נפתח-נסגר) בלחיצה על כפתור, סגרתי, סבבה. אממה? עכשיו העין לא מזהה שיש בכלל דיסק. שאלתי היא:למה? האם העין צריכה להיות במיקום מסויים ומדוייק כדי לזהות שיש דיסק? (יש מין מתקן כזה שהיא נוסעת עליו והשאלה היא האם הוא צריך להיות במקום מסויים?) האם הדיסק מתחיל להסתובב רק אחרי הזיהוי של העין שיש דיסק, או שהדיסק אמור קודם להסתובב ואז העין מזהה אותו? האם זה בגלל בעיה העין עצמה? תוכלו לעזור לי לסיים את התיקון בהצלחה? תודה, גאיה

הקפצה

מה, באמת אף אחד לא יכול לעזור לי כאן?.... חברים... להתעורר... אני בטוחה שזה לא בילתי פטיר אז שוב תודה, גאיה

מישהו כאן יכול אולי להסביר לי למה

לא עונים לשאלתי?... כי לא יודעים את תשובה? זה משהו בשאלה שלי? .... ואם באמת אף אחד לא יודע איך לעזור לי, אז אולי תפנו אותי לאיפה כן אוכל להיעזר? מישהו? מנהל הפורום אולי?....

רשר

Well-known member
מנהל
ההחלטה לפרק כלי שאינך יודע עליו דבר

היא ההחלטה שלך. שא בתוצאותיה! טלפן לטכנאי באזור מגוריך, ושאל למחיר תיקון הנזק, סביר שתחליט לקנות מערכת חדשה.

א. אני בת

ב. מסתבר שאני דווקא כן יודעת דבר או שניים על המכשיר מאחד שהצלחתי להחליף את הגומיה בהצלחה. ג. בעיניי זה אומץ לפתוח מערכת ולנסות לתקן אותה, במיוחד שאין לי מה להפסיד. מכסימום- לא אצליח, אבל לפחות ניסיתי. ד. לא זכור לי שביקשתי הטפת מוסר. השאלה שלי היתה מאוד ספציפית. יש לך תשובה? (לצורך העניין אני מרשה לך לחשוב שאני שואלת באופן תאורטי לחלוטין וחלילה לי מלנסות לתקן לבד, אוקי?)

נראה לי ש:

העין לא צריכה להיות במקום מדויק על המסילה, כיוון שהמנוע מסיע אותה עד הקצה, שם נלחץ מתג ואז הבקר יודע שהעין הגיעה לקצה. הדיסק מזוהה רק אחרי סיבוב, הבקר רואה אם מגיע סיגנל מהעין. תבדקי אם העין התלכלכה אפילו מנגיעת אצבע או אם ניתקו החוטים המובילים אליה בצד העין או בצד המעגל המודפס או אם חוטים אחרים התנתקו.

אז התהליך הוא כזה?

א. מכניסה דיסק ב. סוגרת ת'מגש ג.המנוע מסיע את העין עד הסוף ד.מתג נלחץ (נדמה לי שזיהיתי אותו) ה.הבקר יודע שהעין בסוף ו.הבקר גורם לדיסק להסתובב ז. העין מזהה את הדיסק ושולחת סיגנל לבקר. אם התהליך הוא כזה, אז אצלי הוא נתקע כבר בשלב ג. כלומר- העין לא זזה לשום מקום אחרי סגירת המגש. זיהיתי שתי אגודות של חוטים שיוצאות מהמנוע של העין, והן נראות בסדר. לפי מה שאני מבינה אם התהליך נתקע בשלב ג, זה בכלל לא קשור לעין,אלא למנוע שמסיע אותה, אבל בכל מקרה- איך אני מנקה את העין? תודה על התשובה העניינית ממקודם, גאיה

יש! הצלחתי!

לקול האמת- תודה על הסיוע שלך. בעקבות מה שכתבת לי הבנתי שהבעיה היא באמת במנוע שמסיע את העין, וכשראיתי את שתי האגודות שיוצאות מהמנוע, עלה בדעתי שאולי החלפתי בין השקעים שלהן ולא החזרתי אותם למקומן. החלפתי- ואכן- הכל עובד ואני שומעת מוסיקה עריבה לאוזני מאי פעם. רשר- לקח קטן בשבילך. ולא אוסיף. גאיה

../images/Emo49.gif + 2 הערות

1) התקלה הנפוצה שפגשתי בקוראי דיסקים היא שהעין "נגמרת" אחרי כמה שנים של שימוש. בהתחלה המכשיר "מגמגם" אח"כ מסרב לקרוא דיסקים. בעשר השנים האחרונות התקלקלו אצלי כשלושה צורבים של מחשב, כונן סידי רגיל, מערכת, דיסקמן ו DVD אחד - כולם עם גסיסה איטית עד למוות. (ניקוי לא עוזר) 2) כשמפרקים חיבורים שווה לצלם את המצב לפני הפירוק, במיוחד אם מדובר על הרבה חוטים. אח"כ אם יש ספק אפשר לעיין בתצלום.

ויש אפשרות לעשות "השתלת עין"

(... אם נמשיך את המטפורה המקברית...)? לגבי מספר 2- רעיון טוב, וכמובן רצוי לזכור איזה ברגים הוצאתי מאיפה. (זה אחרי שנשארתי עם עם 3 ברגים מיותרים, שאין לי מושג מאיפה הוצאתי...)

אפשר להחליף עין

בלבול המוח הוא לזהות ולהשיג את העין (דיודת לייזר) המתאימה למכשיר. אף פעם לא ניסיתי.

למעלה