תיקון מדיח

pilpelet4u

New member
תיקון מדיח

אני לא בטוחה שזה המקום הנכון, אם לא אז אשמח אם תפנו אותי לפורום מתאים. המדיח שלנו התקלקל... הוא מנקה את הכלים מעולה אבל הוא לא "שואב" את המים, כלומר כשפותחים את המדיח כשהוא מסיים יש אמבטית מים בתחתית... מישהו נתקל בזה ? יודע מה הבעיה ? כמה עולה לתקן ? (אני שואלת מחיר כי הדירה שכורה ובעל הבית לא מעוניין לתקן אז אני רוצה לדעת אם זה 100-200 שח אז אולי אשקיע בכל זאת ואם זה יותר אז אוותר....)

אורזיגל

New member
לא נראה לי שתוכלי לפתור את העניין ב-100 ש"ח

ביקור טכנאי, מכל מיני חברות הוא 190 ש"ח ומעלה, גם אם הוא לא עושה כלום. אם צריך חלפים נוספים, העניין מתייקר.

cbr1100

New member
מדיח כלים

לפני שרצים לטכנאי, כדאי לבדוק אם כל המסננים (כולל הרשת הגדולה) נקיים. לפעמים הרשת נסתמת (רק כשמוציאים אותה רואים) וצריך לנקות מתחת למים זורמים עם מברשת שיניים או אפילו לעבור עם קיסם שיניים. אם הרשת והמסננים נקיים, יתכן ומדובר במשאבת ריקון (יש מדיחים שמשאבת הלחץ ומשאבת הריקון נמצאות באותו המנוע, באותה היחידה. משאבת הלחץ עובדת ומשאבת הריקון - לא). אם המשאבה נפרדת, תיקון אמור לעלות 300-400 ש"ח. אם המשאבה היא יחידה אחת עם משאבת הלחץ, כאן הסיפור יקר הרבה יותר ויכול להגיע עד 750 ש"ח. ** לפני החלפת משאבת ריקון צריך (ע"י טכנאי) לבדוק שלא נתפס ליכלוך במשאבה עצמה ומפריעה לה לעבוד.

Maya217

New member
נצל"ש-מה אפשר לעשות אם יש סתימה במדיח בעקבות

סתימה בכיור? הסתימה בכיור סודרה, המדיח חזר לפעול ואחרי מס' ימים הפסיק שוב לעול. אני שומעת שיש תהליך כלשהוא של פעולה במכונה אבל המים לא זורמים...לצערי בשבועיים הקרובים אין לי אפשרות להביא טכנאי...

cbr1100

New member
מדיח

זו מכונה קצת מסובכת למי שלא מכיר את הקרביים שלה. להגיע למשאבה (אם אכן הבעייה שם) זו פעולה לא פשוטה. כל מנגנון הפעולה נמצא בתחתית המדיח. האם בסיום תהליך ההדחה נשארים מים באגנית ? בכל מקרה, ברב המדיחים יש שסתום אל-חוזר בצינור יציאת המים לביוב, לכן מים לא יכולים לחזור לתוך המדיח ולא (סביר) זו הבעיה.

Maya217

New member
כשעבד לא היו נשאריאם מים בתחתית האגנית, מה

שכן, כשהיתה סתימה בזמן שטיפת כלים המים היו עולים במדיח ומתרכזים בו עד ההדחה הבאה... זה כן עבד אחרי שהסתדרה בעית האינסטלציה אבל עכשיו כבר לא אני שומעת את המים מבעבעים כשאני מדליקה אבל חוץ צזה לא קורה כלום המדיח מבחינתו מסיים את פעילותו ונדלקת נורים END מדובר במדיח של בוש בן 5....

cbr1100

New member
סינון

יש מסננים באגנית המדיח. יש שניים. רשת פלסטיק ורשת מתכת צפופה. קודם כל להוציא ולנקות היטב מתחת למים זורים ולהעזר במברשת שיניים או בקיסמי שיניים. לפי התאור יש שתי אפשרויות : 1- בעייה במשאבת הריקון 2- בעייה במד גובה המים (תקול או סתום). לשתי הבעיות הנ"ל יהיה צורך בטכנאי...

למעלה