תיקון כללי

תיקון כללי

נשאלתי לגבי התיקון הכללי של ר´ נחמן: האם מדובר בתיקון שהוא מיוחד דווקא לפגם הברית, או שמא יש עניין לאמרו גם ביחס לחטאים אחרים (כלומר דווקא הפרקים שבתיקון בניגוד לקריאת תהילים על הסדר)? האם יש עניין גם לנשים לקרוא את התיקון הכללי (שלענ"ד זה תלוי בתשובה לשאלה הקודמת)? ולבסוף, האם נוהגים להימנע מאמירת התיקון בשבתות וימים טובים, שהרי יש פה מעין תחנונים וכפרת חטא וזה לא מקובל בשבת, או שמא כיוון שמדובר בפרקי תהילים קוראים גם בשבת, ואולי זה תלוי באיזו שבת (כמו תפילת "צדקתך" במנחה)?

פראזניק

New member
תיקון ה"כללי"...

רבינו הק´ יחד שני עדים נאמנים ואמר: היות בענין זה הידוע (היינו פגם הברית ח"ו) נלכדים בוודאי שלשה חלקי העולם, על כן אני לוקח אתכם לעדות: תדעו שאלו העשרה מזמורים מועילים מאד מאד לתיקון קרי, ולתיקון כל מיני חטאים וכל מיני פגם הברית שבעולם, וכל העוונות והפשעים הגדולים מאד מאד הכל כאשר לכל. והם תיקון גמור.... והוא תיקון כללי, כי כל עבירה ועבירה יש לה תיקון מיוחד, אבל תיקון זה הוא תיקון כללי המתקן כל התיקונים... וענין תיקון זה על ידי אמירת העשרה מזמורי תהלים הוא דבר חדש לגמרי. חידוש נפלא. כי הוא תיקון נפלא ונורא מאד מאד. לא נודע זאת מימות בריאת העולם. ואני חזק בכל הדברים שלי, אך בזה אני חזק ביותר. ממילא אף נשים אומרות את "תיקון הכללי", שכן הוא אמנם תיקון לפגם הברית, אך הוא גם תיקון כללי על כל העבירות. בכל קהילות ברסלב, נהגו לאמרם בשבת אחרי התפילה. והעיקר, כפי שאמר רבינו, היא הקבלה לעתיד, שיקבל על עצמו שלא להכעיס שוב את בוראו. שבוע טוב.

תודה רבה!

שבוע טוב ומבורך, ובעצם גם נסיעה טובה, שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה. לא?

למעלה