תיקון האדם

אפפ

New member
תיקון האדם

שלום יש לי כמה שאלות : האם כל אדם בא לעולם בכדי לתקן משהו מסויים? האם יכול להיות מצב שלאדם יש יותר מתיקון אחד? האם יכול להיות שאדם מת בלי לסיים את התיקון שלו.?- כלומר אני יודעת שכן לכן יש גללגולים, ואם אדם כן מסיים את תיקונו הוא נשאר בעולם הבא וזהו? אם אדם מסיים את התיקון שלו אז למה צריך לעלות את נשמתו? האם זה לא ברור שאדם שסיים את תיקונו, משמע סיים את חובתו לעולם זה יהיה בגן עדן? האם ישנה אפשרות שהוא יהיה בגיהנום חלילה? ובכלל, איך אנו יכולים לדעת מה התיקון שלנו? סליחה על פרץ השאלות, זה פשוט צץ לי ואני חייבת תשובות תודה ותזכו למצוות וחנוכה שמח!

אופירA

New member
מנהל
חשבונות שמים לפרטיהם אינם ידועים לנו

ולעולם לא נדע אותם. ואי לכך, אין לנו מה להתעסק בהם. הנכון והנבון הוא להתעסק בחובתנו בעולם הזה - לחפש את רצון האלוקים בכל מאודנו, ולעשותו כדבעי. באופן כללי: נשמה יורדת לעולם לצורך תיקון, ולשם כך מתלבשת בגוף אנוש. אין לנו הגדרות של התיקון ושל סוגי התיקונים וכמותם, ואיננו אמורים לדעת מה התיקון שלנו, ולא יכולים לדעת זאת. כל מה שאנו אמורים לדעת הוא שעלינו להתאמץ ככל האפשר לעשות את רצון הקב"ה. אדם הוא בעל בחירה, ולכן יכול לתקן ויכול לקלקל. יכול לקיים מצוות ויכול לחטוא. עפ"י חשבונות שאינם ידועים לנו, יש חטאים שהקב"ה מאפשר לאדם לתקנם בעוה"ז, ע"י ייסורים או ע"י שמתעורר לעשות תשובה. ויש חטאים שהאדם מתקן בעוה"ב (בעונשי גיהינום וכו'). יש חטאים שיורד עליהם בגלגול נוסף, ע"מ לתקנם. לכן יש חובה על החיים לפעול להעלאת נשמותיהם של הנפטרים, משום שבעולם העליון אין בחירה ואין אפשרות להתקדש במעשים. בכל מקרה, כאשר אדם מקיים את המצוות הוא אינו אמור להסתפק במילוי חובתו, אלא חובתו היא לשאוף להתקדש ולעלות ברמת קיום המצוות כל פעם בדרגה נוספת. כך גם הנשמה בעולם העליון שאיפתה היא להגיע למקום רוחני גבוה יותר, וזה מתאפשר ע"י זיכוייה ע"י מעשים בעולם התחתון (באופן שמזכה גם את העושה בעלייה רוחנית).

בנוגע לשאלות הללו

הייתי מאוד ממליץ לך לעיין בספר שער יוסף,של הרב שני. ובו תמצאי תשובות מעולות,רחבות,ועמוקות לשאלות האלו בדווקא.

למעלה