תיקון גזרה

ו שתי

New member
תיקון גזרה

תפרתי לחברה שמלה כזו מבד סטייל סאטן- כלומר דק ונשפך, וצבעוני (מודפס). ואחרי שחיברתי חלק תחתון לחלק עליון כמעט עד הסוף, היא מדדה והחליטה שהיא מעדיפה את השמלה הנ"ל רק בלי הקפל בחזית, צמודה החל מהחזה למטה- משהו כזה. האם לגזור את הבד העודף בחזית השמלה ולחבר את שני החלקים באמצע, או לפרום את החלק התחתון מהעליון, לגזור שוב את חזית השמלה ולחבר מהתחלה? אפשרות נוספת היא לנסוע לנחלה ולקנות חתיכה חדשה של בד בעשרה שקלים
ולא להתפצ'קר עם כלום (עד כה הושקעה בשמלה חצי שעת עבודה בלבד, ואני חוששת שמפאת חוסר נסיוני כל תיקון יראה יותר גרוע, ועדיף לי להשקיע בתבונה חצי שעה בדילוג לנחלה וזהו). עצות ותובנות?

אולי המומחיות יתנו לך עצות אחרות,

אבל אני יודעת שאת הגיזרה על הנייר משנים ולא את הגיזרה התפורה,. אני אסביר את עצמי- כאשר עושים גיזרה מתיחסים למתפרים בחזית ובגו,. אם רוצים "להעלים" אותם מעלימים אותם לכוון בית החזה או בית שחי ככה שכול הגיזרה כביכול ללא מתפרים, לפי מה שהבנתי ממך את רוצה כביכול "להצר" את השימלה (לאחר שאת פורמת את החלק העליון והתחתון) אבל תביני שהמתפרים בעיקרון נמצאים ע"מ למרכז את השימלה נכון על הגוף (עם כול הקימורים שלנו) לכן יש גיזרות ע"מ לעשות עליהם תשינויים.. אני לא ההיתי עושה שינוים על השימלה, ההיתי נותנת לה את השימלה ומסבירה לה שאת השינויים עשוים לפני ולא אחרי התפירה,. ומלבד זאת שהז יעוות הכול,. אם היא תירצה שימלה נוספת אז תבצעי על הגיזרה שינויים,. נ.ב. שנכם תרויחו היא- שמילה שניה ואת- ניסיון ניצבר.. נ.ב. לא הבנתי אפה תגזרי את המתפרים .

למעלה