תיקון איזורים

אמרלין

New member
תיקון איזורים

בתכנית בטלוזיה , (שראיתי רק את סופה ) דיברו על כך שיש איזורים שאסור לתקן בשנים מסוימות. זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על כך. אך אינני מבינה .האם זה קשור לאדם ספציפי, על פי תאריכי הלידה שלו או לכלל האנשים , על פי חלוקה של שנים. אשמח גם לקבל הפניה למידע כתוב. כדי לדעת לחשב לבני הבית שלי. תודה.שבוע טוב מוצף בשפע טוב אור ואהבה .

זה הכל ביחד

הכל קשור בהכל, וקשה להסביר זאת על רגל אחת מעבר לזה תוכלי למצא חומר כתוב בחנויות אם כי למידה מספר אינה נותנת את התמונה כולה בהצלחה שבוע טוב גם לך עם הרבה אור

אמרלין

New member
מה אסור לתקן השנה

קודם כל מתי מתחילה "שנה" על פי הפאנג שואי ? איזו שנה זו עכשיו? מה אסור ל"תקן" עכשיו? מה יהיה אסור לתקן בשנה הבאה ? תודה

dreamerit

New member
ככל הידוע לי, השנה הסינית מתחילה

בערך בסוף ינואר תחילת פברואר (כל שנה בתאריך לועזי אחר). השנה התחילה ב-2 בפברואר 2003, וזו שנת הכבש. באשר ליתר שאלותייך, אני בטוחה שבקיאים יותר יוכלו לענות. יום לבן לכולם

אמרלין

New member
שנת הכבש

מעניין. (שרק לא יעלו אותנו כשה לעולה...) ואם כבר הלוח הסיני כמה זמןנמשכת שנה כזו ? לפי מה היא נקבעת . כמה שנים במחזור ? יש יחידות קטנות משנה מקביל חודשים ? תודה לך
.

dreamerit

New member
לוח השנה הסיני מורכב מ-3 לוחות:

לוח לונארי (המבוסס על תנועת הירח סביב כדור הארץ), לוח סולארי (המבוסס על השמש) ולוח נומרי שדרכו מחשבים את שני הלוחות הראשונים. בלוח הלונארי מחזור הירח מורכב מ-29.5 ימים -44 דקות, 12 מחזורים של ירח שנותנים לנו 354 ימים, 8 שעות ו-48 דקות. בלוח הסולארי יש לנו 365 ימים בשנה, 12 חודשים וחלוקה ל-4 עונות השנה. לפי החישוב הזה, השנה הלונארית קצרה תמיד ב-10 ימים מהשנה הסולארית. לכן, כדי לעשות את החיבור ביניהם, אנו מוסיפים ירח כל 3 שנים... כך גם אצלנו - מוסיפים את אדר ב'... ואז כל 19 שנה מוסיפים 7 ירחים. הסינים חוגגים את ראש השנה שלהם בתחילת הירח הראשון של האביב, כמו שכתבתי קודם - זה יוצא בערך בסוף ינואר תחילת פברואר. אני מאוד מקווה שהכבש לא יעלה "על האש"... שנת הכבש השנה היא כבש כשהאלמנט הדומיננטי הוא המים (לפחות במחצית הראשונה של השנה). עד כה הידוע לי. מצטערת אם "העמסתי". מישהוא יכול להוסיף עוד מידע?

מידע

מידע לגבי החישובים של השנים האלמנטיים מה כן ומה לא... לא כדאי לעשות בדרך זו זהו נושא מורכב ביותר ודורש מיומנות שבאה אחרי למידה והתנסות ארוכה מעבר לכך יש אסכולות שונות שמחשבות קצת אחרת אחת מהשנייה אז, בואו נחשוב מחשבות טובות ונעימות לשנה הזאת שהכבשה (של השנה הזאת) תהיה שמחה ואנרגטית, שתצמיח צמר נקי ויפה שיהיה לה הרבה עשב טעים וירוק לאכול ושהשנה הזאת תהיה מאוזנת... בלי הרבה "קפיצות" קר וחם זה מספיק, בלי הרותח והקפוא הרבה הרמוניה, שמחה, שגשוג, אהבה וכל מה שנעים (אפשר עדיין לברך לא? השנה התחילה החודש חוץ מזה, בא לי,אז מה...?) ערב נהדר אביבה

אמרלין

New member
ברכות וחשיבה חיובית ../images/Emo42.gif ../images/Emo39.gif

אביבה , תעשי את זה הרבה.( גם לברך וגם לחנך לחשיבה חיובית.) באתר אחר שנקרא "ארבע ההסכמות" כתוב שאסור לאדם לומר על עצמו דברים שליליים או לחשוב מחשבות שליליות .לא תמיד זה פשוט. בדרך שלך , את עוזרת לחפש את הדברים הטובים . מי ייתן ואכן יהיה לכולנו שפע מזון אויר נקי ושפע של צמר ושאר מוצרים . וכשם שהכבשה מייצרת בקלות צמר, כך גם הכלכלה שלנו תייצר מקומות עבודה ומוצרים חדישם והמשק ייצמח. יום נפלא. אור ואהבה.

למדתי על עצמי...

לאורך השנים, כשכל פעם שאמרו לי "אסור" עשיתי... יש קסם במה שאסור, זה מסקרן, מאתגר... אסור הוא כמו הצבע האדום בתמרור עצור מצד אחד הוא אדום, מדרבן לפעולה לאקשן לתזוזה ומצד שני הוא אומר "עצור" (זו גם הסיבה שיש כל כך הרבה אנשים שלא עוצרים בעצור. אם היו שואלים את הפאנג שואי, זה לא היה הצבע שנבחר...) זהו פאראדוכס שדרכו למדתי המון... מחשבות, תמיד נמצאות אין דרך לגרום להן להעלם... ובד"כ הן מופיעות out of nowhere כל התנגדות, תגביר סבלנות איתן ועם כל מה שקורה, בכל מקרה זה מה שנמצא כבר נמצא... השאלה מה עושים עם מה שנמצא... זהו פאנג שואי של החיים לאזן, לגרום להרמוניה, בפנים ללכת עם הזרם, לא נגד... מחשבות חיוביות טובות תמיד הן מאזנות הרהורים של לילה אביבה

אמרלין

New member
לאביבה ../images/Emo39.gif

אלה ממש מילות קסם : "לאזן, ליצור הרמוניה" . צריך לזכור אותן תמיד בכל תחום בחיים , אפילו באהבה ובגידול ילדים , וכנראה גם בעבודה ( ואז לא יהיה כזה בלאגאן... ). תודה. אגב , אני לא כל כך מבינה איך ההודעות מסתדרות כאן בשירשור.(טכנית ) רק עכשיו גיליתי את ההודה שלך האחרונה שנכתבה , מבחינת זמן אחרי תגובתי הקודמת ומומוקה לפניי... כמעט פיספסתי... וראיתי זאת גם בשירשורים אחרים .

כשאת פותחת את דף הפורום

רדי עד למטה, ולחצי על "המסך בפורום" כך תופענה כל ההודעות כמו שאמרתי יש כרגע בעיות טכניות אז עוד מעט זה יהיה בסדר... שבוע נעים אביבה

אמרלין

New member
ל- 4u| dreamerit | תודה

זה ממש מענין ,עד כמה חישובי הלוחות העברי (שמקורו כנראה פרסי) והלוח הסיני דומים . תודה על התשובה המפורטת. לצערי לא היתה לי אפשרות להיכנס לאינטרנט קודם ( המערכת כל הזמן ניתקה אותי). האם לסינים יש אסטרולוגיה שונה מזו של המערב ? אני יודעת שבעלי החיים המסמלים את השנים גם מספקים מידע מסויים על בני אותה שנה, לכל אלה שנולדים בכל המחזורים .(כל אלה שנולדים בשנת הכבש ) את יודעת איפה ניתן למצוא מידע על כך ( או שאת יודעת ותספרי לנו? תודה.יום נפלא וסוף שבוע רגוע .

dreamerit

New member
בכלל מעניין איך לוחות השנה של הדתות

השונות נושקות זו לזו... לכי תדעי מי התחיל ראשון?!? באשר לאסטרולוגיה - אין לי מושג מעמיק, הידע שלי בא מקריאה. גם לי ידוע שיש 12 חיות שמסמלות כל שנה, אבל עד כמה שהבנתי, יש גורמים נוספים שמשפיעים, כמו תורה שנקראת "תורת הגזעים והענפים": הגזעים נוגעים לחמשת האלמנטים: אדמה, מתכת, מים, עץ ואש, כאשר הם באים פעם ביאנג ופעם ביין. הענפים מתייחסים ל-6 סוגי אקלים: רוח, חום, אש, לחות, יובש וקור, שגם הם באים פעם ביאנג ופעם ביין. איך זה בדיוק "מסתדר" כל שנה, עוד אין לי מושג... אבל אולי מישהו כאן יוכל להרחיב. באשר לספרים... יש מלא ספרים על פנג שווי - במנוע START אפשר לעשות חיפוש של ספרים במספר מקומות, והשוואת מחירים. מספיק שתקלידי פנג שואי, והשמיים הם הגבול.

אמרלין

New member
זה ממש מרתק.

תודה על המידע. יהיה כיף אם עוד אנשים יספרו כא דברים חדשים. לעניין הספרים , יש לי כמה בבית (וכמה שמפוזרים אצל חברים ) כמובן שחלקם טובים יותר ואחרים פחות. אבל לא נתקלתי מעולם בתחום הזה. ותודה על הרעיון לחפש ברשת. בדרך כלל אני פוגשת את הספרים בחניות למוצרי טבע, קריסטלים או בסטימצקי, כשאני ממש מחפשת. שבוע נפלא לכולנו

למעלה