תיקון אופניים

avi11118

New member
תיקון אופניים

שלום!
בזמן האחרון האופניים שלי עושות רעש של חריקה כשאני מפדל. בנוסף לזה, הבלמים די נשחקו ויש צורך בהחלפה של הפדאלים ושל הידיות.
באשר לבלמים, לפדאלים ולידיות אין לי ספק שפשוט צריך להחליף.
השאלה שלי היא באשר לגלגלי שיניים והשרשרת - בחנות אופניים אמרו לי היום שיש צורך להחליף אותם לחלוטין ואני לא לחלוטין סגור לגבי זה. ההילוכים עוברים באופן חלק ומעבר לרעשים, אני לא חש שיש בעיה נוספת.
השאלה היא האם בהכרח צריך להחליף גלגלי שיניים או שאפשר פשוט להסתפק בניקוי ושימון.

לידע כללי, הצעת המחיר שקיבלתי עומדת על 500 ש"ח.

אודה לתשובות, עצות והמלצות לאנשי מקצוע אמינים באזור השפלה.

zoharzafon

New member
הלכת לחנות שם מכונאי ראה את האופניים

בחן אותם ונתן לך אבחנה והערכת מחיר
אז אתה לא סומך על המכונאי, אבל אתה כן תסמוך על מה שיגידו לך פה אנשים שאתה לא מכיר, לא יודע מה הרקע שלהם ואף אחד מהם לא ראה את האופניים שלך
מוזר

avi11118

New member
לאנשים כאן אין אינטרס רווחי

זה הרעיון בפורום - אנשים חולקים מידע מתוך רצון טוב מבלי שיהיו להם אינטרסים לרב

zoharzafon

New member
הגישה של כולם עובדים עלי כדי להוציא ממני כסף

שלפעמים רווחת כאן קצת בעייתית.
לא יודע במה אתה עובד אבל תחשוב על עצמך האם בעבודה אתה מנסה לעבוד על לקוחות כדי להרוויח עליהם או שאתה נותן שירות מקצועי ומצפה לתגמול?
ולגבי האופניים שלך זה מאוד לא רציני לנסות לאבחן בעייה , בייחוד כזאת שצריך לשמוע אותה דרך הפורום, לדעתי מי שייתן לך פיתרון יחטא בחוסר אחריות
לדגבי המחיר - רק כדי שתראה עד כמה זה לא רציני נתחיל מהמעצורים- מעצורי וי? דיסק מכני? דיסק הידראולי? מה נשחק- האם הרפידות? איזה רפידות יש לך? כאלו שעולות 40 ש"ח או 100 ש"ח וכן הלאה.

The Pinky P

New member
זו הגישה שצריכה "להישלף" ראשונה אצל לקוח בעולם האופניים.

כי ברגע שאתה מגיע בגישה שגונבים אותך ופועל בהתאם ( השוואות/התייעצות/מנסיונם של אחרים וכו)
אתה לא נופל בפח של - הרבה מאוד - עסקים בתחום שמנצלים אנשים שכאלו ודוחפים להם חלקים וטיפולם שלא לצורך.

להיות צרכן ספקן ולא פזיז זה טוב מאוד, כמובן שצריך לדעת איך לעשות זאת.

תפקידו של הפורום הוא בין היתר - להעלות ולשרוף על המוקד כל מני נוכלים שעובדים על לקוחות ומאידך גם להמליץ ולשבח מקומות
ידידותיים והוגנים.
ולכן זה מאוד נכון לבוא בגישה של - " דבר ראשון דופקים אותי" עכשיו נוכיח שלא.

אני מסכים לגמרי שאי אפשר לתת חוות דעת לגבי טיפול באופניו של הבחור על סמך מעט המידע שנתן אבל
אפשר בהחלט -
להמליץ לו על חנות.
לבקש ממנו להעלות תמונות של החלקים הבעיתיים.
להמליץ לו להעיזר בחבר שמבין
ועוד ועוד....

zoharzafon

New member
לא כל מוכר לא מקצועי הוא גנב

בחיי החלפתי לא מעט חנויות עד שהגעתי לנוכחית (סלאלום החשמונאים עליה אני ממליץ בכל הזדמנות) בגלל חוסר שביעות רצון/מקצועיות.
אני משווה מחירים בין חנויות ובאינטרנט ובהחלט חושב שגם במקרה זה יש מקום לחוות דעת שניה בחנות רצינית, אבל וזה אבל גדול , לבעלי עסקים שונים יש עלויות שונות שנובעות מהפרשי ארנונה\ משכורות וכו' וגם איכות הטיפול. למשל אפשר להציע החלפת רכיבים כאשר משתמשים בשרשרת שימנו פשוטה שעולה 90 ש"ח או כזו שעולה 225 ש"ח, הלקוח הלא מקצועי לא יודע שיש כזה הבדל במחיר. אני לא חושב שמישהו פותח חנות כחלופה לשוד בנק ומצד שני לכל אדם יש רצון להתפרנס בכבוד מעבודתו ובעלי החנויות לא שונים משאר העובדים במשק, להבדיל מכמה תשובות או דנקנרים לא נראה לי שהם נגועים בקפיטליזם חזירי.( להגנתי אומר שאני שכיר ללא חברים בתחום)

nightjar

New member
מצד שני הבחור רוכב על אופניים מתפוררים (לפי עדותו)

וטוען שהם "נוסעים סבבה". קשה לי לדמיין אותו נכנס לחנות ולא מרגיש מרומה.

steiff

New member
יצאת בזול

החלפת גלגלי שיניים ושרשרת יכולה לעלות בקלות 2000 שקל.
קח את ההצעה בשתי ידיים.

שרשרת צריך להחליף כל 2500 ק׳מ ואם מתמהמהים זה שוחק גם את גלגלי השיניים.

creth11

New member
גונבים אותך בענק

אזהרה
התשובה חכמה כמו השאלה.
את גלגלי השיניים שלך לא ראיתי. את הרעשים לא שמעתי. את הבלמים גם לא ראיתי וגם לא היסברת איזה סוג ומה הבעיה בעיקר שלא ברור מה קשורים הידיות והפדאלים לבלמים ואיך נישחקות הידיות .
בקיצור שאלה לא חכמה והתשובה תואמת.

avi11118

New member
אני אחדד

יש ברשותי אופניים שקניתי לפני שנתיים ביד שניה. לא ממש טיפלתי בהם מאז, אבל הם ראו לא מעט - גשם, רכיבה בשטח וכו'.
בזמן האחרון, למרות שהן נוסעות סבבה לגמרי יש כמה נושאים שמצריכים טיפול בהתייחסות:
האקוטי ביותר - כשמדוושים, הם עושים רעש וכשמנסים לבלום, הם כבר לא בולמים כמו פעם (בלם דיסק).
הפחות אקוטי - אחד הפדלים שבור, הידיות התחילו להתפורר (שחיקה סבירה)
יש לציין שהאופניים נוסעות סבבה, ההילוכים עוברים בלי שום בעיה

בחנות היום המוכר המליץ לי להחליף שרשרת וגלגלי שיניים. השאלה שלי היא מהו מצב שמחייב להחליף את החלקים האלו - כשהמנגנון מרעיש? כשההילוכים כבר לא עוברים?
אני לא אומר שגונבים אותי ומשוכנע שאם כל הקומפלקס יוחלף האופניים יסעו כמו חדשות. השאלה שלי היא עד כמה זה הכרחי.

creth11

New member
קיבלת תשובה חדה וברורה

אין מה לחדד יותר רק לחזור על המובן מעליו
מי שלא ראה בעיניו ובדק בידיו לא יכול לתת תשובה יותר חכמה ממה שקיבלת.
אם אתה באמת רוצה להוסיף מידע חלקי אזי לפחות היית מצלם את החלקים אליהם מדובר בצורה שנוכל לראות במה מדובר.
.כניראה שמידע אמיתי לא מעניין אותך מעבר לבדיקה שלא גונבים אותך ומיכאן תשובתי החכמה והחדה - גונבים אותך ! ! !
או שתטפל לבד ותיקנה חלקים או שתמשיך לפדל כמו שהן שהרי לטענתך הן סבבה אז למה להשקיע שקל ? לא צריך לתקן מה שלא מקולקל.
רק רכיבות טובות

shangu23

New member
קיבלת כאן עצות טובות

וכולם צודקים כשאומרים שאי אפשר לאבחן את הבעיות שלך באופניים דרך האינטרנט.

אם אתה רוצה לדעת אם "גנבו" אותך במחיר, הפיתרון הכי פשוט הוא לגשת לחנות אחרת, לתאר את הסימפטומים ולשמוע מה שם אומרים. ככה תוכל לדעת אם ניסו לעבוד עליך במחיר, בעבודות הדרושות או בשניהם.

הפיתרון היחיד שאוכל לתת לך כאן הוא לגבי הידיות המתפוררות שלך - אני מניח שמדובר בגריפים ולא בידיות ברקסים או הילוכים, פשוט קנה חדשות, זה לא הרבה.

היה לי משהו דומה

הציר המרכזי( זה שמחבר בין הדוושות) היה גמור, החברה הפכו את המחסן כדי למצוא משהו מתאים לגרוטאה שלי,החליפו לי אותו והכל היה סבבה לשנה שלמה
ואז במקום לשלם ברקסים וצמיגים וציר וקצת כזה וקצת אחר... שלחתי אותם לפח.

יכול להיות שאצלך אין לו או בכלל ציר, ולכן הוא צריך לבצע החלפה של הכל ומשם אתה מקבל גלגל"ש + שרשרת
לא ראיתי את האפניים, ולא יודע לענות אם זה כך או אחרת גם אם אראה אותם

למעלה