תיסמונת אשה

smadarismadar

New member
תיסמונת אשה

ביקשו ממני להעלות כאן את הרשומה שלי אז הנה היא: תיסמונת אשה אני רוצה לפרגן היום לגברים, בדרך כלל אני משמיצה, אז מגיע להם, לא? טוב לא בדיוק לפרגן, רק לספר לכם כמה אנחנו הנשים אשמות בתופעות מוזרות ותחלואים שפוקדים את המין החזק בגללנו. טפו, טפו, טפו, לא עלינו ושאלוהים תשמור. כולכם שמעתם על פקקת נכון? מה לא?! פקקת זו מחלה גברית ידועה. כל פעם שאת מבקשת מבן זוגך להגיע מוקדם ולעשות משהו שלא ממש בא לו לעשות הוא מקבל התקף חמור של פקקת ומאחר שעות. הוא מתקשר מהדרך שהיה פקק נוראי וכבר נאחר, מאוד לצערו, להגיע לסרט הצרפתי בסינמטק ואולי עדיף שנלך לראות את מת לחיות 23 בסינמה סיטי. כל זה לא היה קורה אם היית נותנת לו מראש לבחור לאיזה סרט הולכים או לא היית קובעת עם רותי ויוסי שהוא שונא במיוחד כי רותי היא חברה שלך והיא סתם נודניקית ויוסי כל הזמן לא מפסיק לדבר על המרצדס החדשה שלו ועל ניפלאות הבורסה. זה שאת תופסת מהפקקת עצבנת זו לגמרי בעיה שלך. וורקוהוליזם אתם בטוח מכירים,מחקר מעמיק גילה שהתופעה רווחת בקרב גברים בעיקר, רווקים שחוששים מזוגיות והעבודה נותנת להם תירוץ טוב להמנע מפיתוח קשרים אישיים ונשואים שהחותנת מבקרת אצלהם בתדירות גבוהה מדי. אצל גברים נשואים שמסתובבים עם האשה החוקית חתיכה שעוברת בסביבה עלולה לגרום לעיוורון (זמני בלבד) , הם בכלל לא ראו אותה ואין להם מושג על מה זו שאיתם מדברת. שדיים גדולים לעומת זאת גורמים לאובססיה נוראית עקמת בצואר ולחוסר יכולת לנתק מבט. בואו נדבר על קניות.....סתם קניות בסופר אבל נערבב קצת את הקלפים ונשלח את הגבר לקנות לבד. פה מתברר לפתע שהנ`ל לוקה בבילבול נוראי ואינו מסוגל להבדיל בין חסה לכרוב, זו מחלה פרוגרסיבית שתופסת תאוצה כשהוא פוסח על המקרר עם מוצרי הטיבעול בשעה שמתפתחות אצלו במהירות בעיות קריאה והוא מגיע הביתה כל עוד רוחו בו רק עם מחצית המצרכים שהיו ברשימה שנתת לו. כמובן שכל זה לא היה קורה אם לא היית שולחת אותו לשם כי הילד חולה ורצית לנצל את הזמן שאת איתו גם כדי לשטוף את הבית, להעמיד מכונת כביסה ולבשל משהו למחר. נשים כידוע חולות על קניונים ולעומתם גברים חולים מקניונים וניכנסים לדיכאון עמוק למרות שלפני שהם שלפו את הארנק ניסחטה ממך הבטחה לפעילות מינית מוגברת. ברגע שתבקשי מגבר לעשות כלים מיד תאבדי את ההנדי מן שלך ומבעל ידי הזהב המפורסם ישאר סינר עם ידיים שמאליות ששובר את הכלים בקצב מסחרר. חשבי פעמיים לפני שאת מעוללת לו זאת. גבר שרואה אשה ליד ההגה מקבל באופן מידי התקף קשה של שובינזם לכן מוזרה מאוד התופעה שנשים מוכרות כל כך טוב מכוניות כשהן דווקא שרועות על מיכסה המנוע (אני מקווה שכיניתי נכון את החלק הזה החיצוני שלפני השמשה הקדמית כי אני רק יודעת להכניס את המפתח ולנהוג וכל עוד אני לא צריכה להכנס לחניה בין 2 מכוניות הכל בסדר). תהיתם פעם מה גורם לגבר לחזור אל הטבע? התשובה היא ספורט, בעיקר כדורגל. פה היצר החייתי הקדמון גורם לרגרסיה משמעותית כשהחוליה החסרה אוכלת בוטנים, מפצחת גרעינים, שותה בירות עם כל חברי השבט (או הלהקה) שהוזמנו לצפות איתו בטלביזיה וללכלך את השטיח בסלון תוך כדי קריאות התלהבות וקללות שמעמידות את אמא של השופט באורו של פנס רחוב. אל תחשבי לרגע שזה לא באשמתך, ככה הוא מסמן טריטוריה, רק כך הוא מעז לקרוא תגר על הסדר והניקיון שלך, רק כך הוא ממגר את שילטונך הבלתי מעורער על משבצת הזמן הזו שהטלנובלה שאת אוהבת משודרת בה. לעומת כל הכתוב לעייל בזכותינו כל גבר פנוי מצוי מסוגל לקבוע שיא עולמי בריצה אם מדברים איתו על חתונה. בנות! רגע של רצינות. אולי אנחנו באמת דורשות מהם קצת יותר מדי במקום לתת להם קצת ספייס, שיעשו מה שבראש שלהם, אל תנהלו להם את החיים למרות שידוע שהם קצת מוגבלים (מצטערת לא הצלחתי להתאפק) וכולם יהיו מרוצים. לפני שאני מסימת עוד עובדה אחת שהיא אולי העובדה החשובה ביותר כי זו באמת מחלה נוראית. ידיעה שהגיע זה עתה אל מוחי הקודח טוענת בתוקף שהגורם מספר אחד לאלצהיימר אצל גברים זה סקס בפגישה הראשונה. אז בנות, בבקשה בבקשה, בבקשה, ובכל לשון של בקשה, אל, אבל באמת אל, אל תעשו להם את זה, אתן הרי לא רוצות שהם ישכחו אתכן לפני שיסבלו מאוד כמה מחלות אז....קצת רחמנות. לרשומה הזו יש רשומת המשך קצת יותר רצינית אז מי שמעונין לקרוא הנה הקישור: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1055974

ע ו פ ר ה

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הצחקת אותי. תודה. תוך כדי קריאה תהיתי אם אי פעם ניסית לשכב על מכסה המנוע, כן זה שנמצא לפני השמשה הקדמית.... באהבה עופרה

smadarismadar

New member
ניסיתי:)

לצורך צילומים בלבד :) לא כל כך נוח. שמחה שהצחקתי שבת ניפלאה סמדר

susony

New member
כפרה עלייך

את והתלונות שלך, כואב לי עלייך ועל בעלך באהבה אביב

susony

New member
אני חושב

שמעבר להומור, זה מקום מצויין להתחיל לעבוד עליו. ואני ממליץ לך לוותר על הציניות. זה אולי מבדר, נותן לך טפיחה על השכם שאת אחת מהחברה, אבל בעיני זה לא מביא אושר. באהבה אביב

smadarismadar

New member
תודה על העצה

אני משערת שלא קראת גם את רשומת ההמשך אולי היית מקבל פרספקטיבה קצת שונה. שבוע טוב

susony

New member
את צודקת

ראיתי רשומה כל כך ארוכה, אז לא היתה לי סבלנות לקרוא. אבל עכשיו אחרי הנזיפה הפשלתי שרוולים וקראתי. אז קודם כל אני יכול להגיד לך שאת כותבת יפה, ארוך אבל יפה. דבר שני, אני מרגיש שאת מאד מתוסכלת. את מבינה, גברים לא יודעים מה הם מחפשים בחיים זוגיים בדיוק כמו נשים. אני יכול להגיד לך שאני בתור גבר, כשאני רואה אישה שמדליקה אותי, דבר ראשון אני חושב על מין, וכשאני במצב רוח טוב אני גם מתחיל איתה. זה לא אומר בעיני שעבורי אין קשר בין מין לאהבה, ודאי שיש קשר, אחרת גברים היו מקיימים יחסים רק עם נשותיהם (אם רגש לא קשור למין אז מה זה משנה עם מי מקיימים יחסים? ויחסים עם האישה צורכים הכי פחות השקעה ואנרגיה). אבל אני יכול גם להגיד לך שבשבילי, אין קשר בין מין לזוגיות. יש לי חברה מאד טובה שאני מאד אוהב אותה ומאד נהנה לקיים איתה יחסי מין, אבל זוגיות איתה זה משהו שאני לא הייתי מסוגל לעמוד בו. מצד שני, יש לי זוג שכנים, שחיים ביחד, הזוגיות ביניהם לא משהו, יש להם בעיות, ואני יודע שהם לא קיימו יחסי מין כבר כמה שנים. אני חושב שהם אוהבים אחד את השני, ואני יכול להבטיח לך שהם לא יכולים לראות את עצמם חיים בנפרד אחד מהשני. בעיני זוגיות טובה משלבת בין מין, אהבה, רומנטיקה, פתיחות, אמון הדדי ... ולא פחות חשוב, לדעת לשחרר, לדעת שאני בתור הבעל לא מסוגל ולא רוצה לספק לאישתי את כל הצרכים שלה, לדעת שיש דברים שאני לא יכול לתת, ולא לנסות למנוע ממנה כי אז שנינו לא נהיה מאושרים. אבל זה אני, הולך התלם שלי, מאד קונפורמיסטי בדרכי המיוחדת באהבה אביב

smadarismadar

New member
ואתה אמרת שאני כותבת הרבה :)

קודם כל תודה על המחמאה ושנית מקווה שתדע למצוא את הזוגיות הנכונה לך ולשמור עליה. שבוע ניפלא

susony

New member
אני מקווה שכבר מצאתי

שבוע טוב גם לך באהבה אביב

orli997

New member
אני חושבת שהרשומה מצחיקה ומבטאת

באמת מין תפיסת עולם מסויימת, איך נוכל לקחת אחריות לכל גחמה מבלי לזלזל מעט גם בצד השני , רק לשם איזון. רשומת ההמשך אכן רצינית יותר ומעניינת בעיני, אשמח אם סמדר תעלה גם אותה בהמשך לשרשור זה,

smadarismadar

New member
לבקשתך רשומת ההמשך

תמונות מחיי נישואים אני יודעת שברשומה הקודמת אף אחד לא האמין שאני מתכוונת באמת לכך שהנשים אשמות בתחלואי הגברים, אבל בכל צחוק אומרים שיש שמץ אמת אז כן קצת התכוונתי. מודה שלקחתי את הרשומה לכיוון מעט אחר מהאמת הזו אבל תוך כדי כתיבה הבנתי שזה בעצם נכון והיו כמה תגובות שבהחלט העצימו את התחושה הזו. אנחנו הנשים לקחנו לעצמנו את תפקיד השוטר במערכת הזוגית, תמיד משגיחות בשבע עיניים על בן הזוג שלא יסטה ממערכת החוקים שאת רובם אנחנו קבענו. למעשה זה לא רק שיטור, אנחנו הפכנו לגוף המחוקק השופט והמוציא לפועל כאחד. אז מה הפלא שבני זוגינו מרגישים קצת חנוקים, קצת כלואים ומנסים להתחמק. אולי הכל נובע מכך ששנים ישבנו אנחנו בבית והוא יצא אל העולם הגדול וניתקל בפיתויים. הינו חיבות להיות קשובות לזה, הוא הרי היה המפרנס שלנו ושל ילדינו הינו מוכרחות לשמור על התא שלנו, משהו כמו יצר הקיום. ואולי בכלל זו היתה הנקמה שלנו בעולם הגברי כשהכרזנו על הבית והמשפחה כעל הממלכה שלנו ושלטנו בה ביד רמה. התמונה שמתקבלת כשאומרים זוגיות היא שתלטנות נשית וגבר שמנסה לתמרן כדי לצאת בשלום ולא ליצור עימותים, הוא כמובן לא מוותר על עצמו ועושה מה שבא לו אבל מנסה להתחמק מעונש. אז על מה אנחנו מתלוננות בעצם? כשמתיחסים אל אדם כאל פושע בסופו של דבר הוא פורק עול כי אם הוא ממילא חשוד אז שתהיה לזה לפחות הצדקה. בסופו של דבר ההצקות הללו מביאות גם לבגידה כי מחפשים את הנחמה והשלוה בזרועות אחרות עד שגם ההיא מתחילה להציק... נכון שיש גם מערכות אחרות כשהגבר מנסה את כוחו בשליטה ואז מתחילה מלחמת העולמות, בית שלא נעים לחיות בו. קימת אפשרות שלישית אשה כנועה גבר שתלטן נידמה לי שזה פועל הכי טוב........צריך לברר מדוע אך זה לא הנושא הפעם. הרבה אנרגיה מושקעת במשחק הכוחות של הזוגיות, אנרגיה מבוזבזת שעדיף היה להשקיע בחיזור הדדי ואהבה. משחק הכוחות הוא גם משחק תפקידים כל אחד נותן את הסצינה המצופה ממנו עם אימפרוביציה דיי אפסית מה שאיפשר לי כל כך טוב להכליל ברשומה הקודמת ועוד ברבות אחרות. האפשרות הרביעית היא כמעט אוטופיה, מודל שקים במקרים מאוד נדירים זוגיות שיוויונית ולא בקטע הפמיניסטי דווקא. זוגיות כזו היא חברות אמיתית עם פתיחות וגילוי לב, המון תיקשורת ורצון לבוא האחד לקראת השני (כמעט לא עמדתי בפיתוי וכתבתי לקראת השניה.....אני רעה!!!!!!!!!!!!!!!). וזו בדיוק הזוגיות שאני מחפשת היום ואם היא בלתי אפשרית לא רוצה משהו אחר. רק זוגיות בגובה העיניים מסוגלת לשקם את מוסד הנישואין ולמחוק את השם הרע שיצא לו. בודאי נזדקק להרבה שנים של חינוך מחדש להגיע לזה. מישהו כתב לי בתגובות שאנחנו משרתי האבולוציה וכל תפקידנו להתרבות. לשמחתי בתהליך האבולציוני חילקו לנו גם שכל לחשוב בו ולטעון זאת זו לדעתי בריחה והתחפרות בעמדות נוחות. נוחות לשני הצדדים כנראה ורק אלוהים יודעת למה זה נוח כשזה כל כך לא. אולי כי זה מוכר ולאף אחד אין כח למהפכות בפרט כשצריך שניים לטנגו או לזוגיות מוצלחת. אולי כולנו סתם מזוכיסטים חשבתם על זה? קראתי כמה גברים לאחרונה, גם בתגובות גם בבלוגים. מישהו שכתב שסקס ונישואים לא הולכים יחד ואחרים לעומתו שהעלו את הרומנטיקה על ראש שימחתנו. טוב אני אשה ולא מאמינה כמובן לגברים (ככה אמא תמיד אמרה לי לעשות), בפרט שחלק מאותם כותבים באו אלי בהצעות אחרות במסרים פרטיים ששלחו לי מה שגורם לי לפעמים לחשוב שאני לא סוג האשה שמתאהבים בה ומחפשים איתה קשר רציני, לא שאני מבינה למה, אני חושבת שדוקא יש לי פוטנציאל מעולה לזוגיות ניפלאה ואני בכלל לא פרובוקטיבית... אני אשמח אם מישהו יואיל להסביר לי. דווקא אצל גברים צעירים אני מגלה מדי פעם את הצד השפוי והאמיתי, אחד מהם שטוען שהוא רק בן 15 (בקושי) בא היום ביציאה מאוד רומנטית שגרמה לי בפעם המי יודע מה לפקפק בגילו אבל מצד שני אולי באמת צריך את הרעננות הזו כדי להבין את מהות האהבה ולהאמין באהבה נטו. זהו עד כאן!!! ואל תגידו שגם היום לא פירגנתי. אני כבר מתה מסקרנות לראות את התגובות לרשומה הרצינית (נורא) הזו.

ע ו פ ר ה

New member
אכן רשומה רצינית יותר

אני חושבת שכמות המודלים לזוגיות לא נגמרת בארבע אפשרויות. מהנסיון שלי זוגיות זה אחד הדברים הקשים ביותר שנבראו בעולם. אפשר ללמוד המון בחיים בזוגיות. ולפעמים באמת צריך לפרק מסגרות כדי לבנות אותן או אחרות מחדש וטוב ונכון יותר. הדבר החשוב ביותר הוא לדעת מה אנחנו רוצים ואיך אנחנו רוצים שהזוגיות שלנו תיראה. מתוך הדבר הזה מתחילה הדרך . באהבה עופרה

smadarismadar

New member
אכן זוגיות אינה דבר פשוט

למרות שבבסיסנו כולנו שואפים לאותו דבר לא תמיד אנחנו יודעים לבחור בבן הזוג המתאים לנו ולשמר את הקשר

orli997

New member
סמדר יפה אחת../images/Emo39.gif

את יודעת, אומרים הפוסל במומו פוסל, וזה אומר שאותו תפקיד השוטר השומר, שבחלקו אני מאוד מסכימה איתך, יכול להיות תוצר של שפיטה שמקורה בשופט עצמו, ככה שבעצם המרירות והכעס מעיד על כך שרוב הנשים היו מתות לנהוג כמו הגברים , אולם הן לקחו על עצמן להיות האעיות המסורות והאמהות הקדושות ואינן מסוגלות להחלץ מדימוי כה תובעני שתבעו לעצמן, אז אכן נקמה יכולה לעשות את העבודה, אבל לא בטוח שמאותן סיבות, והרשומה שלך ובכלל הבלוג מקסים ומעניין, באהבה אור-לי

orli997

New member
בדיון הקודם ניתען כאן

כי הדמות הנשי מסמל יצירתיות אהבה שלום נתינה אחוה סובלנות ועודדדדדדדדדדדדדד עכשיו מה עושים כשבא להשתחרר קצת מהדימוי העצמי הבומבסטי הזה?

smadarismadar

New member
לא חושבת שאנחנו סוחבות את זה כל הזמן על הגב

אני לא הולכת ברחוב וחושבת הנה אני אהבה יצירה שלום וכו' אז נחמד שיש מי שרואה אותנו כך בצדק או שלא ולמה להשתחרר מזה בכלל?

orli997

New member
מספיק שזה נימצא בתת מודע

כשיוך לקבוצה מסויימת בכדי שזה ינטב וישפיע על הבחירות והעשיה שלנו, אז כן אנו סוחבים זאת על הגב לדעתי, אני לא אומרת אם זה טוב או רע, אני לא חושבת שלהיות חלק מאדיאל זה רע, אולם יש לזה מחויבות והשלכות שלפעמים מכבידות, יש שיפרשו זאת כ"תהיי יפה ותשתקי" ויש שיפנימו זאת כדרך קבלה והתנהלות מול העולם. בכל מצב הביקורתיות כלפי הצד השני לא נכונה , ואת כל ההבדל לא בתפקוד אלה באורך המחשבה אנו יצרנו, למה לדעתך האישה הראשונה שנוצרה ביחד עם אדם נעלמה? היא נוצרה בדיוק מאותם נתונים אך לא מילאה אחר הדימוי המיועד ובמהרה הוחלפה בחווה שנוצרה מצלע האדם.

smadarismadar

New member
לא יודעת יקירתי

באופן אישי מעולם לא הרגשתי שתולים בי תיקוות גדולות מדי (חוץ מאמי כמובן) ובטח שלא הרגשתי כסמל.

למעלה