תיסלחו לי רגע

רות.

New member
תיסלחו לי רגע

אני לא יודעת אם זה המקום לשאלה הזו אבל אולי אתם תוכלו לעזור לי. אני צריכה לעשות "ביצה" מלאכותית. זותומרת שהחומר יהיה שביר בזריקה. שיהיה דק. שיהיה קל לעיצוב (בתנאים ביתיים) וכמובן טכניקה שהביצה שלי תהיה חלולה. מכיון שלא מצאתי בנתיים חומר מלאכותי, אז הלכתי על חומרים אכילים מכו בצק פילו וניפוח סוכר, אבל זה פחות רצוי מבחינתי. מה אתם יכולים להציע? תודה מראש.

moti80

New member
פשוט מאוד

את יכולה לעשות את זה מגבס. יש כמה שיטות לבצע את מה שאת מבקשת - הקלה מבינהן היא ללכת ולקנות בחנות לעבודות יד ביצה בגודל הרצוי מקלקר. את הביצה את טובלת בתוך עיסה נוסלית של גבס או "צלוטיט". תטבלי פעם אחת ותחכי שהשכבה שנתפסה על הביצה תתקשה ואז תטבלי שוב ושוב עד שהציפוי יהיה מספיק עבה. לאחר שציפית את הקלקר בגבס את יכולה להוציא אותו בשתי דרכים: האחת - ניסור לשני חלקים של הביצה (בעדינות כי הציפוי דק ושביר) ואז פשוט להוציא את הקלקר ולהדביק רק את הציפוי מהגבס. השניה - לקדוח או לעשות חור בביצה ובעזרת מצת פשוט לשרוף ולהמיס את הקלקר. כאן, את חייבת להזהר כי כשהקלקר נימס הופשוט מטפטף וצריך להיזהר שלא יטפטף על היד. שיהיה בצלחה שמש מוטי

ננהננה

New member
את יכולה לרוקן ביצה פשוט

לא יודעת בשביל מה את צריכה את זה ואם הסיבה היא לא שאת צריכה לעצב את זה לבד, אז לרוקן ביצה נראה לי הכי פשוט. חורים עם סיכה בשני הצדדים ולנשוף פנימה (תשטפי את הביצה קודם עם סבון כלים שלא יידבקו לך סלמונלה אם יש שם בטעות, זה נדיר אבל קורה וסבון מעלים אותם)

oren*

New member
הדרכים שלי

1) לקחת בלון הכי קטן שאת מוצאת, למלא אותו בחול כך שהוא יקבל צורה של ביצה. לטבול אותו במיכל גבס, לתת לשכבה הראשונה להתייבש ולטבול שוב (כמובן שאת מחזיקה אותו בצינור הנשיפה). אחרי שתיים-שלוש שכבות, תפתחי את צינור הנשיפה ותני לחול לצאת מהבלון. כשכל החול יצא, תוכלי גם לשלוף בקלות את הבלון (שימי לב שאת קונה בלון ללא הדפס עליו). בכדי לסתום את החור שנוצר לך בתחתית הביצה, אפשר לקחת מעט גבס על האצבע ולמרוח מסביב, או לטבול את הביצה כשהצד עם החור נוגע בגבס. 2) לקנות ביצת הפתעה של קינדר, בעזרת סכין חמה (לחמם מעל הגז) לפתוח אותה בדיוק במרכז ולשלוף את ההפתעה. באותו אופן בדיוק לחבר בין שני קצוות הביצה מחדש כשהפעם מכניסים חוט עם קשר עבה ביניהם. לצפות את ביצת השוקולד בגבס במספר שכבות. כאשר הגבס מתייבש, אפשר להמיס את השוקולד שבתוך הביצה בעזרת מייבש שיער והוא ינזל דרך החור של החוט (או להכין חור מעט גדול יותר אם רוצים שהדברים יעבדו מהר). 3) לעבוד עם דאס בצבע לבן. ניתן להכין ממנו בצורה מדוייקת שני חלקים של ביצה (על ידי רידוד הדאס על גבי ביצה אמיתית), ולחבר בין שני החלקים בעזרת רצועת דאס שלישית או בעזרת דבקים מהירים שונים. חשוב מאוד לתת לדאס להתייבש באופן מוחלט (אולי אפילו לאפות אותו בתנור) - אני ממליץ לך לבנות אפילו שתיים-שלוש ביצים שכאלה ליתר ביטחון. בהצלחה

Y A E LY

New member
הדרך שלי

לקחת בלון לקון מאוד. למלא אותו באויר. להכין עיסת נייר (מים דבק ועיתוים) לצפות את הבלון בשיכבה אחידה ודקה של העיסת (את משאירה מלמטה רק את הפיה של הבלון בחוץ) אחרי שהעיסה מתייבשת, את גוזרת את הפיה של הבלון ויוצא ממנו האויר את מוציאה בעדינות את כל הבלון ואוטמת עם שאריות עיסת נייר את החור. אם יש צורך הצביעה כל סוג צבע מתאים--> כמובן שהכי נוח זה הגואש הידוע.. הבלונים שאני מתכוונת אליהם הם הבלונים הפיצפונים שקשה לנפח קצת, ושתמיד עושים מהם פצצות מים

Y A E LY

New member
ספר לי על זה

אחרי ששברתי פסל של עצמי מעיסת נייר- היא שבירה מאוד... אם זה דק ולא עבה כמו שאנחנו מכירים היא מאוד שבירה... עשיתי פעם אמא מכשפה לאיזה אירוע מעיסת נייר ושברתי אותה בהעברות ממקום למקום....

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה הגננת רותי, אני רואה שקיבל מגוון תשובות מחברי הפורום, נשמח לראותך פה שוב.

למעלה