תינוק

tsvot

New member
תינוק

בגני יש מספר אמהות הרות, אחת האמהות ילדה ביום שישי האחרון ורציתי להכין לה משהו מקורי מהגן. אם יש לכן/ם ברכות המתאימות או הצעות כלשהן אשמח לקרוא. דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת זה אם אתן/ם מקיימים שיחה קולקטיבית בגן על לידה והריון ואם כן באיזו דרך. תודה מראש ריקי דרך אגב הפורום ממש מעולה, יוזמה מבורכת

gili111

New member
שלום לך ריקי../images/Emo11.gif

כאשר אמא של אחד הילדים יולדת הילד מכין לה כהפתעה עבודה בגן. למשל: לב גדול מקושט (בדרכים שונות ) עם ברכה מתאימה. ילדי הגן במפגש יכולים להוסיף ברכות משלהם ואפשר לכתוב גם אותן. אני משלבת שיחה על הריון בנושא " אני " (יש הקוראים לנושא " אני וגופי" ) אנו לומדים על הגוף, כולל שיום כל האיברים הנראים (כולל איברי המין) אני מספרת בצורה כללית על זכר ונקבה ועל הריון... הילדים מאד אוהבים לשמוע על כך...

אלהלה

New member
בטח שמדברים../images/Emo20.gif

הזדמנות נהדרת לדבר על הריון ולידה! יש ספר שנקרא להיוולד עם תמונות ומאוד מעניין ומסקרן והילדים מאוד מתעניינים. כך כשתגיעו לקראת יום המשפחה תהיה כבר התחלה
לדעתי לא צריך לדבר על הלידה כמשהו מפחיד ואת התמונה של הלידה מהספר אני לא מראה בקולקטיב כי יש ילדים שממש נחרדים מזה. הספר נמצא בהישג יד והם מדפדפים בו לבד ומסתכלים אחר כך. לפני שבועיים היה מחול הכלולות של הנמלים וזו גם היתה הזדמנות לדבר על הזדווגות והתחלות והילדים היו מאוד מסוקרנים. וגם אצל החלזונות שברוב הדר הזדווגו ממש מול הילדים
- בקיצור מדברים על הכל!!! בעניין הברכות והאיחולים. אצלנו מכינים אלבום ציורים וכל ילד מאחל משהו שרושמים על הציור שלו, ויש ברכות מאוד מצחיקות ונחמדות - מזכרת נחמדה מאוד.

טלגל

New member
זו הזדמנות נהדרת לשוחח על לידה,

אחים ואחיות, משפחה הילדים מאד אוהבים זאת, כי זה ממש מעולמם. כמו-כן שנה שעברה לימדתי אותם שיר נחמד מאד: לאחר שאמא אחת ילדה : "הבטן של של אמא גדולה..." מהדיסק של דיג דיג דוג 3. תודה על המחמאה וכנסי ושתפי אותנו בעבודתך----נשמח מאד

למעלה