תינוק שמן

lizilevi

New member
תינוק שמן

יש לי חברה שיש לה תינוק בן חודשיים הוא נולד 3.135 קילו ועכשיו הוא שוקל 5.190 קילו האם מניקה ולפעמיים נותנת לו תחליף על מנת שישביע וירדים אותו , האם זה נורמלי ???

תאירעות

New member
מסכימה,5 קילו זה ממש לא שמן

ואם כן מה את רוצה שהיא תעשה לבן שלה דיאטה? נורמלי לחלוטין הסירי דאגה מליבך.

ט י ז י

New member
לפי הספר

תינוק צריך להכפיל את משקל הלידה שלו עד גיל 3 חודשים, כך שהתינוק של החברה שלך גדל ממש לפי הספר. אחרי גיל 3 חודשים עולים פחות במשקל ובגיל שנה צריכים לשקול פי 3 ממשקל הלידה שלהם.

ט י ז י

New member
ממש לא טעות

תינוק גדל הרבה יותר בשלושה חודשים ראשונים, מאשר ב 9 חודשים הנותרים. לכן זה בכלל לא טעות. אם תינוק נולד נגיד 3 קילו אז בגיל 3 חודשים אמור לשקול בסביבות 6 קילו ובגיל שנה בסביבות 9 קילו. אחרי גיל חצי שנה הם בכלל גדלים לא יותר מ 300-400 גרם בחודש

הילד שלי נולד 2850

ובגיל 3 חודשים שקל 6900 ועכשיו שנה ו5 חודשים שקלתי אותו שילשום הוא שוקל 19.130 והוא לא ניראה שמן ועשינו את כל הבדיקות והרופה אמרה שהוא לא שמן מוסיפה תמונה שהוא היה בן 3 וחצי חודשים ובתמונה השנייה שהוא עכשיו

את בטוחה? מעל 19 ק"ג בגיל שנה ו-5?

אם לא התבלבלת בספרות- אז יש לך בהחלט ילד שמן. איזה בדיקות עשו לו? האם בדקו לו את תפקודי בלוטת התריס? ניבי שלי שקל מעל 8 ק"ג בגיל 3 חודשים ובגיל שנה הוא שקל 12 ק"ג. היום הוא בן 3 ושוקל בסביבות ה-16 ק"ג והוא ילד גדול. אני מניחה שאת טועה מבחינת המשקל.

לא אני לא טועה זה המישקל

שלו ובדקו הכל והכל בסדר והוא לא שמןןןןןןןןןןןןןן הוא בסדר גמור אני שקלתי יותר שהייתי בגילו ולא אמרו לאמא שלי שאני שמנה

מציעה לך לשקול אותו במשקל אחר

19 ק"ג זה המון לגילו ולפי התמונה- הוא ממש לא נראה כך. ממוצע המשקל בגילאים אלו הוא הילדים שלי שהיו שמנמנים שקלו בגיל הזה 12-13 ק"ג.

אם ללכת כמו שאמרת "לפי הספר"

ולא לפי חישובים שלך או שלי כמה הוא צריך או אמור לעלות במשקל, אז בספר כתוב שהם מכפילים את המשקל לקראת גיל חצי שנה. גם פה בפורום זה נכתב כבר די הרבה פעמעם. אולי אחת הבנות יכולה לצרף לך קישור של אתר רלוונטי כלשהו, פשוט אני לא יודעת לעשות קישורים.

shapir1

New member
../images/Emo26.gif מצרפת קישור

באתר של משרד הבריאות כתוב כי משקל הלידה הממוצע מוכפל עד גיל 4-5 חודשים, ומושלש עד גיל שנה. אפשר לקרוא על זה כאן.

למעלה