תודה נועה
ותודה צימעס (ד"א הוירוס טופל באנטי וירוס תוקפני במיוחד). אלאמלי רותי ע לא הייתי יודעת שהגעתי לכותרות. לגבי מה שכתבת ורד. אני ללא ספק מסכימה שיש תופעה של גינון יתר, ואף היא לא בריאה לילד. אם שלא תתן לילדה בן ה6 את העצמאות להחליט האם הוא מסוגל לטפס על סולם מסוים, רק כי לה יש פחד גבהים, או שתחייב את הילד להסחב יום יום עם מעיל לבית ספר, רק כי לה מאוד קר, תגיע לגיל 65 ותצלצל כל יום לבנה לשאול האם הוא נוהג בזהירות. זה חלק מהבדיקה העצמית עליה אני מדברת. כאדם קצר רוח מאוד, הדרישה לבדוק את עצמי לפני בצוע מעשה, היא מאוד קשה. הרבה פעמים אני מבצעת את הבדיקה רטרואקטיבית. אבל, אם אני אתעלם מהתוצאות של מעשי, הם לא יעלמו. הם ישארו לאורך כל החיים של הילד. אני רואה הורים שנוטים לא לחשבו על ההורות שלהם כלל. זה טבעי להם שילד לא שמח ללכת לבית ספר, זה טבעי להם שאם הוא לא שמח הוא חייב, זה טבעי להם כי גם הם היו כאלה. גם אני שנאתי בית ספר, ולכן ברור לי שאם ילד לא אוהב בית ספר צריך למצוא את הסיבה. רק לאחר מציאתה אני יכולה להגיד, טוב עם סיבה כזו ילד יכול להתמודד או להגיד עם סיבה כזו אסור לילד להתמודד. אני יכולה להביא את הדוגמא של הגן, נועם אינו רוצה ללכת לגן. כל הזמן הוא טען כי זה בגלל מכות בגן. חקרתי ובררתי, והסתבר שזה לא נכון. לקח הרבה זמן, ונסיונות הבנה, והשארתו בבית ליום פה יום שם, עד שעלתה הסיבה שהוא רוצה לקחת צעצועים מהבית לגן, וזה לא לפי הכללים. אז דברנו עם הגננת והתברר שהכללים שאני דובקת בהם, מזמן הופרו על ידי הרבה ילדים, ולכן שלחתי אותו עם מכונית שהוא בחר לגן, וסל סדר אני לא רוצה בבוקר. אני לא משלה את עצמי שהסיטואציה לא עלולה לחזור מסיבה אחרת. אבל יכולתי גם להגיד שהוא סתם מתפנק, ובכלל לא לגלות את הספור על הצעצועים. אני חושבת שחובת ההורים היא "חנוך לנער על פי דרכו". ואם הורה לא ידע מה דרכו של הנער, הוא לא יוכל לחנכו.