תינוק נרדם בהנקה

limoref

New member
תינוק נרדם בהנקה

תינוקי בן 10 ימים. ביום הראשון בבית החולים הייתי עם יועצת הנקה וראינו שכמעט ואין קולוסטרום . החזה שלי גם לא גדל בהריון..
החלטתי לא לוותר ולעשות הכל כדי לייצר חלב אז הנקתי אותו על "ריק" ונתתי לו בקבוק במשך 6 ימים. ביום ה7 ראיתי יועצת הנקה בטיפת חלב והיא בדקה ואמרה שכבר יש חלב ורוצה שנתחיל לנסות לתת לו רק מהנקהת. יצאתי מעודדת אבל בפועל מה שקורה שאני נותנת לו ציץ, הוא מתחיל לאכול ואחרי כמה דק נרדם. ניסיתי "להציק" לו כפי שלמדו אותי יועצות ההנקה, הורדתי לו את המכנס, מחליפה טיטול בין ציץ לציץ אבל הוא פשוט נרדם...
אז נוצר מצב שהוא לא אוכל כמעט מהנקה ונשאר רעב ואז אני משלימה עם תמ"ל. אני מנסה לתת לו פחות תמל מהכמות שהוא צריך מתוך ידיעה שהוא אוכל קצת מהציצי אבל לא תמיד זה נספיק לו ואני מוסיפה לו עוד מנה קטנה של תמל.
יש לכן עצות איך להגביר את ההנקה שלו ??

michal@gal

Active member
מנהל
תניקי יותר

אם נראה לך שלא שבע מספיק אחרי שאכל שני צדדים, תציעי גם צד שלישי ורביעי, עד שיהיה שבע.
אל תשכחי שיש קפיצות גדילה שבהם הוא יהיה רעב יותר. בגיל 10 ימים יש קפיצת גדילה משמעותית.
&nbsp
ביום הראשון בבית החולים יש כמויות מאד קטנות של קולוסטרום, וזה המצב הצפוי והתקין. הקולוסטרום מתחיל להתחלף בחלב בכמויות גדולות יותר רק ביום השלישי אחרי הלידה.
&nbsp
אני לא יודעת מה ההשכלה והותק של יועצת ההנקה שראית בטיפת חלב או זו שפגשת בבית החולים. האם הן יועצות הנקה מוסמכות או אחות טיפת חלב או אחות תינוקייה שעברו קורס קצר בהדרכת הנקה.
&nbsp
אם את מרגישה שהוא עדיין לא שבע מההנקה וצריך תוספת כל פעם, כדאי לקבוע פגישה אישית עם יועצת הנקה מוסמכת ומומלצת שתעזור להעלות את ההנקה על דרך המלך.
כדאי להפגש עם היועצת כמה שיותר מוקדם כדי שהתינוק לא יתרגל לבקבוק ויתחיל לסרב לינוק.

למעלה