תינוק לא שקט

• פותח הנושא mi77
  • פורסם בתאריך

mi77

New member
תינוק לא שקט

היי, לפני שלושה שבועות ילדתי בן שני בלידה ארוכה שהמתמשכה לה 11 שעות התינוק לא שקט בכלל, בוכה המון ומתקשה למצוא מנוחה. לא אוהב מנשא או שמיכת עיטוף, מתקשה לישון וסובל מגזים קשה לנו לראות ולשמוע אותו סובל וגם אנחנו לא תמיד מצליחים להרגיע אותו. מעבירים אותו מיד ליד, יושבים איתו על כדור פיזיו, מטיילים איתו בחוץ אבל לפעמים זה לוקח המון זמן להרגיע אותו ואנחנו ממש מותשים... שמעתי על שיטת קרניו סקראל. האם מישהו מכיר או התנסה בשיטה ? או יכול להמליץ על שיטת טיפול או אבחון אחרת לתינוק כל כך קטן ? תודה!

freearth10

New member
../images/Emo49.gif

היי mi77, איך הוא יונק? מה את אוכלת? האם הרופאים אמרו משהו על טונוס השרירים שלו? למה הלידה נמשכה כל כך הרבה זמן? ברמה הפיזית אני מניחה שמשהו בתזונה שלך גורמת לגזים שלו ואת צריכה לבדוק מה זה על ידי תשומת לב והמנעות כל פעם מפריט אחר בתזונה שלך. האם את עושה לתינוק שלך עיסוי יומי? איך הוא מרגיש כאשר/לאחר שאת מעסה אותו? התקופה הראשונה בחיינו היא תקופה של למידה והסתגלות למצב לא מוכר ועדיף שניתן לו את מירב התנאים כך שהוא יוכל ללמוד אותם ומהם לבד. זהו גם תהליך של צמיחה שלכם כהורים שלו. הייתי מאוד משתדלת להמנע כמה שאפשר מכל עזרה חיצונית. אני הייתי ממליצה על טיפול בהורים המותשים ולא בתינוק ואם להתערב אז במינימום האפשרי והייתי מתחילה עם תמציות באך או קריסטלים.
מאיה

ladybug4NLP

Active member
מזל טוב גם ממני

כפי שמאיה כתבה, התקופה הראשונה לחיים היא תקופה של למידה גם לתינוק וגם לאם וגם לאב וכן ליתר האחים אם ישנם כאלה. קרניו סקראל היא שיטה נהדרת העוזרת בהמון מצבים והיא מטיבה במיוחד לתינוקות שנולדו אחרי לידה ארוכה. כמו כן אני יכולה להציע 2 דברים: א. יש וידאו נהדר של שיטת דנסטן.Dunstan Baby Language הגב' דנסטן מאוסטרליה הינה מוסיקאית מחוננת שהצליחה לפענח עם לידת ילדה מספר סוגים של בכי אצל תינוק. מתי הוא רעב, כואב לו הבטן, מתי הוא רטוב, עייף או סתם משעמם לו. אפשר למצוא להורדה ברשת וכמובן שניתן גם לקנות בכל מיני אתרים. ה-דיוידי באנגלית ומומלץ בעיני ביותר. אפשר גם להתרשם מקטעים קצרים ביוטיוב http://www.youtube.com/results?search_query=dunstan+baby+language&aq=f ב. The Happiest Baby on the Block- by Dr. Karp התינוק המאושר ביותר בשכונה של ד"ר קארפ שוב, דיוידי נהדר המדגים ומלמד מה לעשות ומתי עם תינוקות צעירים, בעיקר עם כאלה שבוכים יתר על המידה ולהורים אין מושג ירוק מה גורם לכך ואיך להרגיע. הדיוידי פשוט מדהים ועובד הנה האתר של הד"ר וכנראה משם אפשר גם לקנות את הדיוידי ולקרא המון אינפורמציה http://www.happiestbaby.com/ וגם במקרה זה ניתן להתרשם קודם מקטעים קצרים ביוטיוב: http://www.youtube.com/results?search_query=the+happiest+baby+on+the+block&aq=f שתי המוצרים מומלצים ביותר וגם... אם תמצאי דרך להרגיע את עצמך, תינוקך יהיה הרבה יותר רגוע בעצמו. שיטה עצמית נהדרת להרגעה היא ה-EFT גם לה יש קטעים רבים ביוטיוב. אחד הקטעים המדגימים הוא של מגנוס. הוא לא המטפל החביב עלי ובכל זאת מסביר בבהירות את הבסיס וניתן לתופף אתו. http://www.youtube.com/watch?v=6i33V2EcVlY הוא משלב גם תרגיל קנסיולוגיה היכול לעבוד בלי שום דבר נוסף להורדת עצבנות וחרדה. בשלב ראשון דווקא הייתי משמיטה את התיפופים על גבי אצבעות כף היד המקצר את התהליך. והנה עוד לינק להדגמה הבסיסית שבחרתי ממש באקראי http://www.youtube.com/watch?v=b15Zhu6fEdg&NR=1 פשוט לתופף יחד עם הוידאו וכמובן אם יש לך אפשרות - אז רצוי להעזר במטפל מנוסה אז שוב מזל טוב וזכרי: בסופו של דבר כל התינוקות אוכלים, ישנים, גדלים זוחלים עומדים הולכים ומדברים. מי כמוך יודע, הרי יש לך כבר תודה לאל 2 דוגמאות נהדרות בבית

mi77

New member
ווואו!! תודה רבה! ../images/Emo24.gif

איזה הודעה מושקעת.. כל הכבוד
אני אציץ בכל הוידיואים בלילה, כשיהיו לי שוב כמה דקות פנויות...

mi77

New member
היי הי.

תודה על התגובות הוא יונק מצויין, עלה בשבוע 500 גרם... הוא נמצא הרבה על הציצי כי כשיש לו גזים זה הדבר היחידי שמרגיע אותו...
טונוס השרירים נורמלי לפי בדיקה שעשו לו לפני שהשתחררנו מבית היולדות הלידה נמשכה הרבה זמן כי חבל הטבור היה כרוך סביב הצוואר שלו וסביב היד מה שכנראה הקשה על הירידה שלו בתעלת הלידה, כנראה שהוא היה גם במצג לא אופטימלי ללידה לגבי התזונה שלי - הורדתי כבר את כל מה שנראה לי שעושה גזים (מוצרי חלב, קטניות ושאר מאכלים חשודים...) משתדלת לאכול מאוזן ובריא. מה שמוזר הוא שהוא לא סובל מגזים מדי יום, זה בא והולך, ובשעות לא קבועות. לפעמים במהלך היום ולפעמים כל הלילה... מנסיון העבר שלי אני יודעת שגזים באים בשעות קבועות (עם הבת שלי כל יום בשעה 21:00 היה מתחיל סיוט הגזים ונמשך עד 3 בבוקר...) איתו אין דפוס קבוע והוא גם מוציא קקי וגרפסים כל הזמן
בכל זאת אני רוצה לבדוק את האופציה של אבחון שלו, רק כדי לבדוק שאין משהו לא בסדר שאנחנו לא עולים עליו... יש לך המלצה לתמציות באך מתאימות להורים ??

תנסי לקחת פרוביוטיקה.

מדובר ב"חיידקים הטובים" במערכת העיכול, והם יכולים טיפה להקל. לא מדובר במשהו שמשפיע ישירות על הגזים, אז אל תצפי שהם יעלמו, אבל זה בהחלט יכול לעזור לו, וזה עובר דרך החלב. יש טיפות של שומר שמורחים על הפטמה, כשהוא יונק, שווה לנסות. אפשר למצוא בבתי טבע. בעתיד תוכלי לחלוט לו קמומיל, ואפילו זרעי שומר, אבל כרגע, מן הסתם, זה לא מאוד רלוונטי.

freearth10

New member
חבל הטבור על הצוואר

היי mi77, בקשר ללידה, אני מאוד ממליצה לך כמה שיותר מוקדם לשחרר אותו מטראומת הלידה באמצעות טיפול בקינסיולוגיה. מאחר שחבל הטבור היה כרוך לו מסביב לצוואר הייתי מעסה לו בעדינות את הצוואר והגרון. ממליצה לך לשים לב מה אכלת באותו היום שבו כן מופיעים הגזים ואולי זה לא רק אוכל פיזי, אלא דווקא אוכל רגשי... להורים הייתי ממליצה על טיפול לאו דווקא בתמציות באך...
וגם אם מדובר על תמציות באך הייתי מעדיפה התאמה אישית ולא התאמה סימפטומטית. מאיה

הומאופת הבית

אני ממליצה לכל אם טריה להחזיק את "הומאופת הבית" שילווה את הילד מיום לידתו לבריאות טובה ותקינה. כל הסיבות להחזקת "הומאופת הבית"- א. הוא מישהו שמכיר את הילד והאמא באופן מקיף. זה נעשה בפגישה פנים אל פנים. ב. אפשר להתייעץ איתו בטלפון. לא חייבים להגיע אליו עם כל פיפס. אם הוא מכיר את הילד הוא יוכל לייעץ עפ"י דיווח בע"פ של האם. ג. הטיפול פשוט קל ונוח ועובד על ילדים כמו קסם. ד. ניתן לטפל במשך ההנקה. ה. הומאופת הבית יתן לך עזרה לגבי חיסון מושכל. ו. אין צורך בטיפולים קבועים אלא מדי פעם או במצבים של התדרדרות בבריאות. כל טוב עירית

ladybug4NLP

Active member
תינוק שנולד עם חבל הטבור כרוך מסביב לגוף

ובמיוחד הצואר, קראניו סקרל יתקן את מה שנובע מלידה כה טראומטית בעזרת איזון הנוזל העדין שבחוט השדרה. תנוקות אלה לפעמים סובלים מבעיות של ראיה או בעיות למידה בבית הספר (עם דגש על לפעמים) וכדאי לעשות טיפול מונע במספר קטן של מפגשים. כל שאר ההמלצות כבר כתבתי לעיל. בהצלחה

ממליצה

מניסיון אישי (ואוביקטיבי לחלוטין, כמובן) כמטפלת כבר שנים שמטפלת בתינוקות(וכן בגילאים אחרים) עם הצלחות מרובות . הטיפול עוזר לגזים, לחוסר שקט, שחרור טראומת הלידה ועוד.... קרניו סקרל נעשה ללא שום התערבות או הפעלת כוח! ולכן מתאים גם לילודים. את מוזמנת לפנות לקבלת המלצות באיזור מגוריך

hal767

New member
באופן כללי

מאחר ואינני מכיר את המקרה מקרוב, הייתי נותן את הדעת על התזונה שלו ועל הסביבה בה הוא חי. תגובותיו כפי שמתוארות בשאלה יכולות להצביע על תזונה גרועה ולא מתאימה, כמו תחליפי החלב המקובלים, או אם יונק, אז אולי משהו בתזונתך משבש את ההרכב הנכון של החלב. אפשר שהוא מגיב לחיסון הרעיל שקיבל בבית החולים, ויתכן שמשהו בבית או בלבוש אינו טוב לו. מניתי כמה אפשרויות שיש לתת עליהן את הדעת. יתכנו גם אחרות, אלא שאינני מכיר את המקרה ולכן אינני יכול לקבוע דבר מעבר לזאת. טיפ קטן וחשוב - אני ממליץ לקרא את ספרו של יצחק בן אורי "אמהות בדרך הטבע".

רפלקסולגיה רפלקסולוגיה

לטפל בתינוק ברפלקסולוגיה. מאוד פשוט,מאוד זמין . היי את המטפלת של בנך. רפלקסולוגיה נושאת בדגל ההרפיה,ההרגעה. אם תרצי שאלמד אותך היכן לגעת-בשמחה. התינוק זקוק למגע ידייך האוהבות והמרגיעות. בהצלחה!

למעלה