תינוק חדש

הללולי

New member
תינוק חדש

שלום שלום בשעה טובה נולד לחברה טובה שלי תינוק בתאריך 13.6.04 בשעה 21:30 הם החליטו על שם אבל מישהי אמרה להם שכנראה מבחינת גימטריה זה לא לטובת הילד. אולי יש מישהו שיכול לתת דעה? שם האם בגימטריה: 18 שם האב בגימטריה: 2 שם הילד (הרצוי) בגימטריה: 4 אשמח לשמוע כל תגובה או הפניה למקור אחר. תודה רבה

מקובל ...

שבעת שעומד האב ונותן שם לבנו, עומד מלאך על ידו ושם בפיו את השם. ובכלל, מדוע היא לא הציעה להם להתגרש, הרי לפי התיאוריה "ההיא" גם התאמת השמות שלהם בעייתית?...... אין לי חלק בתיאוריות הללו ומי שעוסק בהם עושה זאת על אחריותו בלבד ושיערב לו. מזל טוב להורי התינוק ורוב אושר ונחת.

אחרי כל התגובות

אביע דעתי או יותר נכון, אי ידיעתי בנושא. הרי גימטריאות הם פרפראות לחכמה כפי שלמדנו באבות. פרפראות לחכמה, לא החכמה. מגימטריא לא למדים. אמנם למדנו בתלמוד בבלי שסתם נזיר זה לשלושים יום, לפי שנאמר 'נזיר יהיה גדל פרע שער ראשו', ואמרו ש'יהיה' בגימטריא שלושים. עכ"ז זו אסמכתא לבד, אבל בשום פנים ואופן לא מכך למדים. וכשם שמנין ימי הריון של אשה הוא בדיוק כמנין הגימטריא של 'הריון' כפי שלמדנו מחז"ל. הרי שזה רק סימן ואות, לא לימוד. וכשאני שומע את אותם 'מבינים' למיניהם המנסים לקבוע להורים בענין שם בגלל 'מבינותם' ו'ידענותם'. מנסה אני לנבור בידענותם זו, ועכ"ז שאני שולט בזה ולו במעט, מעולם לא אעיז לקבוע שם לפי גימטריא וכדו'. בנושא כזה אלך אל אדם קדוש וצדיק שנהנין ממנו עצה ותושיה וברכתו מתקיימת בבחינת צדיק גוזר והקב"ה מקיים. בד"כ אותו צדיק ישאליני מה הן האופציות. ומתוך שם, שנים או שלושה שאציע בפניו, הוא יביע דעתו עבורי. וכמו שכבר השתמע מדברי מכובדינו הנאמן למקורות, בנתינת שם נכנס מעין רוח הקודש באב. ולא לשכוח שמזלו של האדם כבר נקבע ארבעים יום קודם יצירתו כפי שאמרו חז"ל בתחילת מסכת סוטה. וא"כ מה להתערבות ידענים בנושאים אלה. העיקר שיהיה במזל טוב והמון המון נחת מתוך בריאות, נחת והרחבת הדעת, אמן.

למעלה