תינוק בן 9 חודשים

ריטה ב

New member
תינוק בן 9 חודשים

שאלה מהפורום שלי. השואלת - אמא לתינוק בן 9 חודשים מישראל. מדאיג אותה, שהתינוק לא רגוע בזמן האוכל (יונק מבקבוק): כולו מתפתל, מזיז את הרגליים. האמא שואלת: האם זה יכול להיות סימן של ADHD? ואם כן - מה לעשות? --- לי זה לא נראה כ ADHD (מוקדם מידי לקבוע בגיל כזה וכדו'). אך מה להמליץ לאמא?

b a r b a i m a

New member
להמליץ לאמא-להרגע, להנות ממנו כל

עוד הוא עדיין תינוק ולא "לחפש". אני ממש חושבת שמוקדם אפילו לחשוב לכוון אם הילד מתפתח טוב, אוכל טוב (על אף ההתפתלויות) ערני, בריא - אז למה לחפש דברים... מה שכן-אם היא כל-כך לחוצה-שתלך לטיפת חלב או לרופא הילדים ותספר על החששות שלה. האם זה הילד הראשון של האמא? אם כן-יתכן שהיא פשוט לחוצה.. אם לא שתלך לקבל יעוץ מרופא הילדים

פרחיה2

New member
הקטנה שלי- בת שנתיים וחצי

במהלך ההריון אי אפשר היה למדוד את הגודל שלה או של ראשה אף פעם אחת באולטרסאונד מרגע שהתחילה לזוז. בשבועיים האחרונים {41 ו 42} להריון, כשצריך היה להתחבר למוניטור כל יומים, אי אפשר היה לשמוע את הדופק שלה למשך יותר מדקה --- כי היא כל הזמן זזה. השתוללה. בזמן ההנקה, כל רעש הכי מזערי גרם לה לסובב את ראשה לכיוון הרעש{עם הפטמה בפה...אייי!}, הרגליים לא הפסיקו לבעוט, ובקיצור היה שמח. להחליף חיתול היה כמעט מלחמה, ועד היום היא אוכלת תוך כדי טיול ברחבי הבית- לא רוצה לשבת. אז מה? היפרית? - אולי. מדברת נהדר, המון מילים,משפטים סיפורים ושירים {והיא לא בגן...} משתוללת, צוחקת, שובבה יותר מכל האחים והאחיות שלה ביחד{עושה לנו בית ספר בשובבות]. אז אבחנתי אותה כבר? לא בטוח בכלל. אחותה הבכורה גם היתה כמעט כזו, אבל בבית הספר היתה מעולה. את הפרעת הקשב הקלה מאוד אבחנו רק בשנה שעברה, בגיל 17. ומאז היא נעזרת בריטלין רק לפני בחינות גדולות. וכן, היא עדיין היפרית עם מוטיבציה של סוכן ביטוח. הכי כיף! כל מה שהיא רוצה אהיא עושה ומבצעת. מספיקה להכניס ליום אחד מה שאני הADD העצלנית{עם סטרטר מקולקל} מצליחה בקושי לעשות בחודש. שוב נסחפתי... בקיצור לפעמים ילד היפר זה רק נפלא.

regi n

New member
ואם היא היפרית, אז אפשר להחליף????

פעם "פרסמתי" כאן את הקטן שלי: מודל 2003, מנוע סופר טורבו, צבע בלונד במצב כללי מעולה. "פצצה" בגובה 96ס"מ. שני ילדיי (שניהם בנים) מיום היוולדם לא מסוגלים להתרכז באוכל, גם בזמן שינקו כל הזמן זזו, כל רעש הכי קל היה מסיח את דעתם. היום המצב זהה אבל אני פחות מתרגשת. הרי אני לא יכולה לשנות את הקיים, רק להתמודד עם מה שיש. אנחנו אוהבים אותם כמו שהם. בהצלחה.

zivadina

New member
תינוק בן 9 חודשים

ריטה, הייתי נותנת לאמא הזאת לקרוא את המאמר של ד"ר ג'יי צוקרמן: "אבחנה מבדלת בגיל הרך", כדי שהיא תבין שילדים עלולים לסבול מחוסר ויסות רב במהלך גדילתם. צריך ללכת לרופא הילדים לאבחון, ואולי ללחוץ ללכת למרפאה בעיסוק כדי לאבחן את חוסר חוסר המנוחה הזה בזמן האכילה. בגילאים הצעירים יש דגש רב על טיפולים סנסו-מוטוריים. המאמר נמצא במדור "ADHD בגיל הרך". אין לי אפשרות להעביר לך את הקישור כרגע.

למעלה