למי ניגשים
מידע מאוד מועיל לגבי עם מי להתייעץ ועל מה אפשר באמת לקבל בארגון מיח"א. אם הפנו אותך לארגון מיח"א - חיפה, גש לשם: זה ארגון שהוקם על ידי הורים לילדים לקויי שמיעה וחרשים, וזה המקום בו תוכל לפגוש לא רק בעלי מקצוע (קלינאי תקשורת וכדומה) שיוכלו לייעץ לך מה בדיוק אפשר לעשות בחיי היום יום עם הילדה, אלא גם הורים אחרים שעברו כבר את השלב בו אתה נמצא עכשיו ויוכלו לספר לך על כל האפשרויות שהם גילו ולמה הם בחרו מה שבחרו בסוף. מכון פרטי דווקא מאוד לא כדאי לך, המכונים הפרטיים לא רק עולים הרבה כסף - הם גם לא עוברים בקורת בצורה הרגילה וקשה לדעת מה הרמה המקצועית של אנשים שם. במיח"א גם יתנו לך מידע מה מגיע לילדה שלכם מהממשלה: אם ימליצו למשל על פעוטון או גן ילדים של מיח"א תוכלו לקבל הסעות חינם וסבסוד משמעותי של שכר הלימוד ויש עוד דברים. בתור מי שאובחנה בגיל די דומה לבת שלך (גילו שאני לא שומעת כשהייתי בת 4 חודשים בערך) אני יכולה לומר כמה דברים: א. זה אבחון מאוד מוקדם - לפני שהילד בכלל מגיע לגיל לימוד דיבור ותקשורת, וזה מעולה כי הסיכויים שהבת שלך תפיק את המירב מעבודה עם קלינאי תקשורת הרבה יותר גבוה מאשר לו היו מגלים בגיל יותר מבוגר. ב. האבחון המוקדם פירושו שיש דברים שאי אפשר ממש לדעת, כמו כמה קל יהיה לילדה ללמוד לדבר וכמה בדיוק היא שומעת (בדיקת שמיעה זה לא בדיוק), ולכן כדאי לחכות לפני שמקבלים החלטות בלתי הפיכות. בגיל הזה, יש לכם, להורים, זמן לראות איך היא מגיבה לדברים כמו מכשירי שמיעה (אם ירכיבו לה אותם) ובחודשים הקרובים תוכלו לראות אם יש צלילים שהיא מגיבה אליהם ועוד דברים שיוכלו להצביע לכם עליהם במיח"א. לפי זה תוכלו לקבל החלטות מה הכי טוב לבת שלכם. ג. ברור לי שמאוד קשה לכם ההורים בשלב הזה, אבל הדבר הראשון שכדי לזכור הוא שאין סיבה לדכאון. הילדה שלכם אולי לא שומעת כמוכם, אבל הרבה ילדים כאלה, כולל אותי, הסתדרו יפה בחיים, למדו בבתי ספר רגילים, סיימו אוניברסיטה, שירתו בצבא, ועובדים בעבודות רגילות בהחלט. לא שהכל ורוד אבל זה לגמרי לא סוגר דלתות בחיים. בהצלחה, אני מקווה שתמצא במיח"א מידע טוב להתחיל איתו. אם תוכל, יהיה מעניין לשמוע כאן בפורום אם הפנייה למיח"א עזרה לך.