תינוקת

ecdotil

New member
תינוקת

שלום לכולם רציתי עזרה דחופה אני אבא לילדה בת 3 חודשים שאובחן בעיות שמיעה ברמה גבוהה \ מה עושים איך מתחילים להיכן ניגשים פרטי או מכון מיכה כפי שהופנתי באזור חיפה

moran f

New member
מי אבחן?

אני מניחה שמדובר ברופא אף-אוזן-גרון. אם לא - פנו לרופא כזה (אפשר דרך קופת חולים, אם נורא רוצים אפשר גם פרטי). במקביל בהחלט אפשר לפנות למיח"א, זה לא סותר אחד את השני. בהצלחה.

בשעת טובה לקהילת חרשים נולד בת חרשת מזל טוב..

יש רק לחייך מתנה משמיים לאבא שומע בת חרשת בריאה..לא הכל בוער וסוער בדחיפות קולות שמיעה ירגע אבא לילדה בת 3 חמודה חרשת בריאה יש רק לחייך בסבלנות שמיעה זה לא הכל טוב לפעמיים גם טוב לחייך מבלי לשמוע קולות שמועות אבא שומע בזמנים רגועים יפנה בעדינות לטיפולים נדרשים לילדה מיוחדת שניתן מתנה משמיים יש להתייחס המון תשומת לב לילדה חרשת טיפול סבלנות יביא לאדם שומע אושר פינוק סמנים ידיים גוף מכל פעם ילך שומע עם ילדה חרשת יש לחייך הילדה חמודה חרשת בת 3 חודשיים אולי טוב לילדה לא לשמוע אולי לשמוע בקצת לא קשה לא לשמוע לקול אבא שומע אולי יסמנו לילדה שפת סמנים אבא לא יפספס שומע אבא חיבוק אהבה שפת סמנים יוביל ילדה חרשת עם אבא שומע עם חיוך שווה מיליון....יוביל אבא שומע ילדה דרך שפת סמנים לכל מקום לא שום גוף אדם ישמע אותך שומע זה שומעים לשומעים יש אלוהים שומע ולילדה חרשת בת 3 חודשיים לה יש אלוהים שלא שומע רואה הכל מה יש מאחורי גב ילדה חרשת תן לטבע לעשות משלו זה לא מגיפה זה אהבה משמיים שניתן לאבא שומע ילדה לא שומעת בריאה כל אבא שומע היה רוצה ילדה לא תשמע מאחרים רק אבא ילדה מסמנת בשקט שאף אחד לא ישמע קשר שתיקה יוביל לאושר..אבא שומע לא לחתוך את ילדה חרשת אם ישכנעו לחתוך שמיעה ולשתול שמיעה מלאכותי אך טיפול לא יהרוס את נפשה ילדה חרשת זה ניתן לאבא שומע כבוד משמיים..אסור להשאיר ילדה חרשת בת 3 חודשיים לבדה בטיפולים שמיעה לא יתן אבא שומע לטיפולים שמיעה לטפל בלבד יכולים להזיק את נפשה ילדה חרשת מאטום שמיעה לא רק שמיעה זה הכל נפשה ילדה חרשת..לא הכל דחוף דחוף לחייך

אם תוכל להסביר

למה התכוונת בסוף המכתב? שלא יעשו שתל? לא הבנתי את העניין עם הטיפולים. תוכל להרחיב?

Kanish

New member
למי ניגשים

מידע מאוד מועיל לגבי עם מי להתייעץ ועל מה אפשר באמת לקבל בארגון מיח"א. אם הפנו אותך לארגון מיח"א - חיפה, גש לשם: זה ארגון שהוקם על ידי הורים לילדים לקויי שמיעה וחרשים, וזה המקום בו תוכל לפגוש לא רק בעלי מקצוע (קלינאי תקשורת וכדומה) שיוכלו לייעץ לך מה בדיוק אפשר לעשות בחיי היום יום עם הילדה, אלא גם הורים אחרים שעברו כבר את השלב בו אתה נמצא עכשיו ויוכלו לספר לך על כל האפשרויות שהם גילו ולמה הם בחרו מה שבחרו בסוף. מכון פרטי דווקא מאוד לא כדאי לך, המכונים הפרטיים לא רק עולים הרבה כסף - הם גם לא עוברים בקורת בצורה הרגילה וקשה לדעת מה הרמה המקצועית של אנשים שם. במיח"א גם יתנו לך מידע מה מגיע לילדה שלכם מהממשלה: אם ימליצו למשל על פעוטון או גן ילדים של מיח"א תוכלו לקבל הסעות חינם וסבסוד משמעותי של שכר הלימוד ויש עוד דברים. בתור מי שאובחנה בגיל די דומה לבת שלך (גילו שאני לא שומעת כשהייתי בת 4 חודשים בערך) אני יכולה לומר כמה דברים: א. זה אבחון מאוד מוקדם - לפני שהילד בכלל מגיע לגיל לימוד דיבור ותקשורת, וזה מעולה כי הסיכויים שהבת שלך תפיק את המירב מעבודה עם קלינאי תקשורת הרבה יותר גבוה מאשר לו היו מגלים בגיל יותר מבוגר. ב. האבחון המוקדם פירושו שיש דברים שאי אפשר ממש לדעת, כמו כמה קל יהיה לילדה ללמוד לדבר וכמה בדיוק היא שומעת (בדיקת שמיעה זה לא בדיוק), ולכן כדאי לחכות לפני שמקבלים החלטות בלתי הפיכות. בגיל הזה, יש לכם, להורים, זמן לראות איך היא מגיבה לדברים כמו מכשירי שמיעה (אם ירכיבו לה אותם) ובחודשים הקרובים תוכלו לראות אם יש צלילים שהיא מגיבה אליהם ועוד דברים שיוכלו להצביע לכם עליהם במיח"א. לפי זה תוכלו לקבל החלטות מה הכי טוב לבת שלכם. ג. ברור לי שמאוד קשה לכם ההורים בשלב הזה, אבל הדבר הראשון שכדי לזכור הוא שאין סיבה לדכאון. הילדה שלכם אולי לא שומעת כמוכם, אבל הרבה ילדים כאלה, כולל אותי, הסתדרו יפה בחיים, למדו בבתי ספר רגילים, סיימו אוניברסיטה, שירתו בצבא, ועובדים בעבודות רגילות בהחלט. לא שהכל ורוד אבל זה לגמרי לא סוגר דלתות בחיים. בהצלחה, אני מקווה שתמצא במיח"א מידע טוב להתחיל איתו. אם תוכל, יהיה מעניין לשמוע כאן בפורום אם הפנייה למיח"א עזרה לך.

יש לנו הרבה במשותף..

גם בני אובחן כחרש בלידתו. הוא בן שישה חודשים. אנחנו בשיקום במיח"א. כדאי לכם ליצור איתם קשר. הם נותנים הרבה עזרה ותמיכה וגם תוכנית להמשך

ecdotil

New member
שאלה לאמא של טובי

קודם כל תודה על התשובה מיחא פשוט יוצא לחופשה של חודש ימים אז אני צריך להמתין מה עם נושא של מכשירי שמיעה מה הרמה של מכשירי השמיעה שיש להם מכשירים חדשים ישנים אולי כדאי מכשיר שמיעה דרך פרטי יש לי פשוט מיליות שאלות ובסוף אני רק רוצה את הטוב לקטנה שלי אז................ איך קיבלת את זה אשמח לקבל תשובות ת ו ד ה

לאבא

רגע.. רגע.. הכל עוד יתבהר, אל תלחץ כל כך. במיח"א יסבירו לכם. הם משאילים מכשירים עד גיל שנה בערך. ובמהלך השנה הזו, יעשו לה בדיקות שמיעה כדי לבדוק איך היא מגיבה. אח"כ , יחד עם אודיולוגית תתחילו את התהליך לרכישת מכשירים. יש זמן. כל דבר בעיתו. השיקום הוא תהליך שדורש סבלנות ועבודה. תנסו בינתיים לעבור את התהליך הרגשי שלכם כמשפחה. לעכל את הרעיון ולאהוב אותה ולהקשר אליה. בחודש הבא תתחילו עם מיח"א את השיקום והם יכוונו אתכם. בינתיים תקרא באינטרנט ותבין את הרוחות שנושבות בתחום. תובל התחרש בעקבות ווירוס שקיבלתי בהריון, מה אתכם?

daela

New member
יש בחיפה

מכון מיח"א הוא מקום נהדר להתחיל עם הילדה . אם אתה צריך טלפון אשמח לתת לך אני יודעת ששנת הלימודים מתסיימת אומנם לדעתי צריכים להיות שם אנשים אז שהייה בהצלחה ,

אבא שומע ויש אבא חרש ..

יש אבא שומע ילדה חרשת יש אבא חרש שתי ילדים חרשים יש אבא חרש 3 ילדים חרשים אישה חרשת משפחה חרשים יש אבא חרש ילדים שומעים יש אבא שומע ילדה חרשת בת 3 חודשיים כל קודם היות מאושר יש ילדה חרשת בריאה זה מתנה לא ילד שומע אילם לא ילד שומע נכה אילם תודה שמיים ילדה חרשת חמודת בריאה תכף תשחרר זרועות ידיים סמנים גוף שמיעה זה לא גוף שומע זה אוזניים רק אוזניים יש שומע חרש יש גוף בריא עם משחקים שמיעה זה שומעים אוזניים שומעים גוף חרש יש להפריד שומע חרש סמנים גוף אומר הכל אבא שומע ישחרר ילדה חרשת חמודה ילדים חרשים הורים חרשים פעילות חרשים יתחרש אבא שומע משמועות שמיעה לא מצודקות יכול להשקיט טיפה דקה הסתכל ילדה חרשת חמודה בסה'כ רוצה לשעשע עם אבא דקה בידיים בלי מגע שמיעה שפת סמנים מיומנות דקה יוביל אבא שומע אושר יתעשר אבא שומע מקיצבת מדינה פצוי נפש שומע מבולבל מדינה יתמוך אם יתמוך מען חירות שפת סמנים יחזיר את ילדה חרשת לשמוע דרך טיפולים טבעי לא טבעי חתור פרטים טבעי שמיעה יחזיר שמיעה אם יש שפת סמנים לא הרוב תומכים בשפת סמנים השמיעה נשארת נכים שפת סמנים נשארת חרש בריא תמנון שומע זה דגים מוביל מובילים חרש תמנון נודד עם נודדים דגים שומעים דיגון שמיעה חרש תמנון לא על מחבת לא תוך סיר שבת שמיעה תמנון חרש חרשים נודדים אין דת אין עולם אין גזעי אין עולם אין שומע יש עולם אין חרש אין שומעים שפת ידיים סמנים גוף יעשה עולם ליותר בריא פחות שמיעה ישפר איכות סביבה אין שמע יש חרש מי.ח.א פירוש מי חרש אילם היום זה מי.ח.א מי חרש אלוהים של עובדים שומעים מיח'א יתייחס אב שומע בחשיבות לתמוך שפת סמנים באהבה שבט חרשים בית מקדש נשארת שלם חרשים מחוזקת 13 נביאים ידיים לבנים הפצה דממה מצעד דממה לכבוד הולדת חרשת לדתות יש חגים וגזעים יש חגיגיות לילה בוקר שבטים חרשים חוגגים חג הולדת בת חרשת מה יהיה יבוא משיח חרש אבא שומע אין צורך לדאגה שומעים רק לסמן שפת שמנים נכונים לגוף יאריך את ימיים חיי אדם שומע אושר גוף פתיחות גוף אדם התפתחות שמיעה יבוא באופן טבעי סבלנות....

amitk80

New member
שמע יוכלו גם לעזור בנושא?

אני שואל אותכם כי יש לי את הטלפון של מנהלת שמע בחיפה. אולי היא גם תוכל להפנות מידע. אני פשוט פחות מבין בכל הנושא הזה אבל כל כך יפה לדעת שיש פה את העזרה הזאת. בתקופה שהייתי קטן בכלל לא היה את כל הנושא של טיפול בכבדי ראייה ומה לעשות...

Kanish

New member
לדעתי

מנהלת שמע תפנה את האבא למיח"א, בגלל הגיל של הילדה... אבל אם במיח"א הוא לא מצליח למצוא אף אחד עקב חופשת הקיץ והוא מתקשה להמתין חודש אחד, ייתכן שהמנהלת של שמע תוכל לתת קצת ייעוץ, מי יודע. אם זה נשמע לך כמו רעיון טוב, אני מציעה לשאול את האבא אם הוא מעוניין במספר הטלפון ולתת לו אותו במסר אישי אם יגיד שהוא רוצה את המספר.

בנתיים אבא קח פעילות מפגשים חרשים ילדים חרשים

לאבא שומע מומלץ לקחת הזמנה בשקט לטיפול של שעה ורבע ב40 שקל חד פעמי בחולון מוזיאון ילדים מחלקה טיפול הזמנה בשקט..בהצלחה

amitk80

New member
ל ecdotil האם אתה רוצה את הטלפון של שמע?

האם אתה רוצה שאני אעביר לך את הטלפון של מנהלת שמע בחיפה? זה יכול לעזור? עמית

למעלה