תינוקת רזונת...

Peachless

New member
תינוקת רזונת...

שלום!
לאחר ביקור מאכזב מעט בטיפת חלב, רציתי להתייעץ לגבי אי עלייה במשקל.
הקטנה בת 4.5 חודשים, 63 ס"מ ורק 5.450 קילו. היא נולדה 3.400.
היא יונקת מלא כל 3 שעות בערך, ומגיל שבועיים מקבלת בקבוק 3 פעמים בשבוע כפול 2 ארוחות ליום בערך, חלב שאוב.
התפיסה הייתה בד"כ בסדר, מלפני כחודש התחילה להקטין את הפה לאחר החיבור, אבל נראה שהיא אוכלת טוב. גם יציאות תקינות תמיד.
למרות המשקל היא תינוקת שמחה, רגועה וחייכנית בין הארוחות, מתפתחת מצוין.
לפני כשבועיים הייתה עם חום יומיים, ועוד כשבוע של שיעול נזלת וליחה, אבל אכלה יחסית בסדר.

בנוסף, היא מבקשת כמויות די גדולות מבקבוק, נכון להיום היא אוכלת 160-180, ותמיד אכלה כמות גדולה יותר "מהממוצע" מבקבוק. (מגיל 3.5 חודשים, לפעמים מקבלת ארוחת תמ"ל מהמטפלת, אם לא עמדתי בכל השאיבות...)
אני שואבת באוונט ידנית, כ-110-130 מ"ל, ולפעמים פותחת פערים של כ-5 שעות בשאיבות מפאת חוסר זמן בלימודים...

לאור נתונים אלו, מה לדעתכן הבעיה?
איך מאבחנים אם יש בעיית כמויות? כי זה לא מרגיש לי ככה. מה לגבי סמיכות ואיכות החלב?
ומה הסיכוי שאצליח לשאוב יותר עם משאבה אחרת? (כבר הייתה לי מיני אלקטריק שהוציאה פחות)
הגיוני שזו גנטיקה? (האבא לא היה תינוק רזה אבל כיום הוא רזה מאוד למרות שאוכל)

סליחה על האורך, השתדלתי לאא להחסיר פרטים...
תודה מראש.

עלייה במשקל

שלום
דבר ראשון כל הכבוד על ההנקה והשאיבות- טוב עשית!
בגיל 5 חודשים תינוק אמור להיות סביב/קרוב להכפיל את משקל הלידה
השקילה שעשית עדיין אינה גיל 5 חודשים אפילו
בגיל הזה מצפים לעלייה במשקל סביב 15-20 גרם ליום
ברור שיש קשר לגנטיקה של ההורים, יש קשר גם לחוסר תיאבון זמני במקרה של מחלה
כל עוד המעקב בטיפת חלב סדיר עליך להמשיך עם המלצות האחות שם אשר בידיה התמונה הכוללת והגרפים והאחוזונים של התינוק
אם לאחר הנקה יש לך תחושה שהיא עדיין רעבה נסי להשלים לה בבקבוק- כמובן שעדיף חלב אם שאוב
סמיכות ואיכות החלב- אין דבר כזה- החלב שלך הוא הטוב ביותר עבורה!
תמיד יכול להיות שמשאבה אחרת תעבוד טוב יותר- אבל במקרה שלך זו כבר השנייה שניסית
אם תעלי את מספר השאיבות זה לא יזיק, יותר תדירות אפילו אם לשאיבה קצרה בלבד
לא בטוח שיש בעיה אבל קשה להגיד כיוון שלא כל הנתונים בידי
תמשיכי מעקב משקל צמוד בטיפת חלב ותראי מה יהיו המלצות שם, או אצל רופא הילדים אם עליו את סומכת יותר
בהצלחה

למעלה