תינוקת נמוכה מאוד

DM fan

New member
תינוקת נמוכה מאוד

שלום לכולם, הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים, נמצאת באחוזון 3 בגובה. במשקל היא בסדר גמור. אני 156 ובן זוגי 183 .
אני ממש מודאגת, היא הכי קטנה בגן, פניתי לאנדוקרינולוג, נעשה בדיקות ונחזור אליו,אבל מעציב אותי שאין שום דבר לעשות עם זה.
האם למישהו יש ניסיון עם זה?
תודה

גם שלי פיצי (מתחת לאחוזונים באותו גיל)

אותי לא הפנו לאנדוקרינולוג ואמרו לי לא לשגע אותו עם רופאים לפני גיל שנתיים, שלפעמים יש להם קפיצת גביהה עצמאית בגילאים האלו. (התייעצתי עם כמה רופאים)
כן בדקנו לו דם סביב גיל שנה ומשהו ונתנו ברזל איזו תקופה עד שהרופא אמר שאין צורך יותר (לא התעמקתי למה לא...) עכשיו נעשה כנראה שוב בדיקת דם לראות אם הברזל תקין...
&nbsp
למה בעצם כבר אנדיקרניולוג? אין מה לעשות אצלו לפני גיל שלוש בערך לפי מה שהבנתי...

DM fan

New member
יש מצב שאת צודקת...

לא יודעת... אחת המטפלות בגן הפחידה אותי שגם הבת שלה הייתה קטנה, כל הזמן חיכתה שתגדל, בסוף הגיעו לאנדוקרינולוג בגיל 12 וזה כבר היה מאוחר מדי, והיום הילדה בת 15 והגובה שלה הוא 147 ס"מ.
בנים זה גם משהו אחר אולי, כי יש לחלקם נטייה לגבוה מאוחר, אבל אולי פשוט צריך להשלים עם זה כי אין כל כך מה לעשות.
הלכנו לאנדוקרינולוג רק בשביל שיעשה את כל הבדיקות (בלוטת תריס והמגן וצליאק) כדיי לראות שהגובה הוא לא סימפטום של משהו אחר, זה הכל

כן, אני עשיתי בדיקות דומות אצל הרופא ילדים

קודם כל - בנים זה באמת שונה, חברה שלי התחילה את הזריקות עם ההורמון גדילה לבן שלה בגיל 13 (גיל שלבנות הוא כבר מאוחר מדי)
ודבר שני - גיל 12 הוא די רחוק
הוא עוד לא בן שנתיים! ברור שלא הייתי דוחה את הבדיקות לנצח, אבל לחכות קצת לא נשמע לי נורא כ"כ (אם כמובן הבדיקות דם בסדר, הוא חיוני, שמח, משמין, גדל בהתאם לאחוזון שלו ומתפתח)
&nbsp
אם תשאלי את ההורים שלך ושל בן זוגך באיזה אחוזונים אתם הייתם אולי תופתעי, אני הייתי גם באחוזון מתחת ל10 עד גיל 16 בערך... ואני 1.65
יש לי חבר בעבודה שהיה אחוזון 95 כל הילדות שלו ועכשיו הוא 1.70 כמבוגר...
&nbsp
יש דברים שדורשים בירור אבל אין מה להילחץ בגיל כ"כ צעיר (משכנעת גם את עצמי על הדרך
)

DM fan

New member
אולי את צודקת

אבא שלה שהוא גבוה, היה מאוד מאוד נמוך בתור ילד, וגבה ממש מאוחר, ואני לעומת זאת, הייתי תמיד איפשהו בממוצע, ופשוט נתקעתי בגיל 12 על מטר חמישים ומשהו.
אבל בכל זאת, כדיי לברר אם אין איזושהי בעיה שהגובה הוא רק התסמין שלה

זה לא שממש אין מה לעשות

גם הבן שלי מאד נמוך. באחוזונים שלא ידעתי שבכלל סופרים (0.5 וכדו').
הוא בן שנתיים.
האנדוקרינולוגית אמרה לנו (לפחות לגבי הבן שלנו) - שאנחנו אמורים להמשיך מעקב גובה.
אם ממשיך להתרחק מהגרף עושים בדיקה של הורמון גדילה.
אם חסר, מתחילים לתת הורמון גדילה כבר בגיל ממש צעיר.
אם לא חסר (וכנראה זה רוב המקרים) - וממשיך להיות נמוך באופן קיצוני, מתחילים לתת הורמון גדילה באיזור גיל חמש.

מעבר לבדיקות שכבר עשיתם
או שאתם עתידים לעשות, כדי לראות את ההיסטוריה שלה עד היום - האם היא תמיד היתה באחוזונים נמוכים מבחינת הגובה? או שהיתה ירידה באחוזונים?
מה אומר רופא הילדים שלכם?

DM fan

New member
אצלי

היא נולדה 3800 והייתה גם ארוכה יחסית (הייתה באחוזון 90 -80 ) ומאז רק יורדת... הרופא ילדים אמר שככה זה, ובשנתיים הראשונות יש תזוזה על העקומות. הוא גם הוסיף שמשקל לידה ואורך, לא מעיד על התינוק אלא יותר על האימא ועל ההזנה שקיבל בהיותו עובר...

אני לא התכוונתי דווקא למשקל הלידה
אלא למה קרה מהלידה ואילך. האם היא יציבה באחוזון 3 לאורך זמן, או שמדובר בירידה מתמשכת?
ומה אומר הרופא לגבי המשמעות של אחוזון הגובה בגיל שנה ועשרה חודשים על הגובה בבגרות?

הרופאה שלנו אמרה שמתחילים בירור מתחת לאחוזון 11

לדעתי, כן כדאי להתחיל מוקדם. אם ההורמון חסר, הוא לא ייווצר מעצמו (נראה לי)

למעלה